reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dziewczyny mam dzis cały dzien taki ciągnący ból w macicy i często biegałam sikać
A wieczorem to tak mnie jajnik boli ze aż na nogę promieniuje
Ufffff
Mam nadzieje, ze to objawy ciazy :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
maryqska wydaje mi się ze to normalne. Ja od paru dni mam takie bóle. Tez mi promieniowalo na noge. Jednego dnia bolał jajnik z lewej strony-palący ból, a kolejnego z prawej. Cały czas pobolewa tak jak na @, czasem co jakiś czas ale potrafi tez bolec nieustannie. Bardzo mnie martwily te bóle ale po wczorajszym usg jestem zrelaksowana. No i w końcu dowiedziałam się skad miałam na początku plamienia. Lekarz znalazł polipa na szyjce macicy. Mówił że plamienia mogą się powtórzyć.

BabyWow, super wieści :)

Madziulka, moim zdaniem wszystko zależy od odżywiania. Uważam że prawidłowo odżywiająca się kobieta, która nie ma niedoborów nie musi brać witamin, a lekarz zanim takowe zleci powinien sprawdzić poziom witamin i minerałów we krwi. Ale komu by się chciało? Poza tym to czysty hajs - firmy przyjeżdżają do lekarzy i fundują im wczasy, więc oczywiste że ci bedą wciskać wszystkim ciężarnym witaminki. A potem rodzą się za duże dzieci, których kobiety nie są w stanie urodzić naturalnie. Ja w pierwszej ciąży brałam kwas przez 3 miesiące, zestaw witamin brałam podczas podróży, bo wiedziałam że będę się gorzej odżywiać i pod koniec zimy wit d3, bo w zimie łatwo o niedobór. Urodziłam dziecko zdrowiutkie z wagą 3, 340 :) A jak już czytam gdzieś, że "nie da się zapewnić wszystkich składników i witamin bez witamin będąc w ciąży" to mnie to słabi. Zapytajcie swoich mam czy brały witaminy. Moja się mnie ostatnio pytała co to jest kwas foliowy ;)

Miłego dnia!

Ja łykam witaminy, lekarz niczego mi nie polecał,nawet nie wie. Gdybym odżywiała się prawidłowo, na pewno niczego bym nie brała. Niestety, jem codziennie prawie to samo, jak zobaczę inne jedzenie to mnie mdli ;-) no cóż...

Paraplu, życzę Ci kreseczki z całego serca, nie poddawaj się, będzie dobrze :-) pochwal się jak tylko zobaczysz teścik, będziemy tu czekać :-)

Ja dziś idę po 13... Mam stracha... ;-)

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie
Gratki z wczorajszych wizyt a za dzisiejsze trzymam kciuki.
Co do witamin ja biorę kwas foliowy brałam już na miesiąc przed zajściem w ciążę. Brałam na początku witaminy z kwasami dha i żelazem a że wyniki mam ok to ograniczamy się do kwasu.kupię tylko olej lniany w aptece bo ma dużo kwasów omega dodatkowo jem nasiona chia które mają ogromną ilość witamin min żelaza i kwasów dha a są w naturalnej formie.
Ja dziś miałam okropna noc niestety po wieczornej akcji z pawiem w nocy również biegałam do toalety.nie wiem czy nie zaszkodzilo mi KFC bo po długim czasie nie jedzenia fast food skusiłam się na Bsmarta.
Do nas przyszły upały jutro ma być 30 stopni. Wczoraj kupiłam sobie strój kąpielowy bo w weekend plażowanie. Wyobraźcie sobie ze z rozmiaru m zarówno stanika i gaci z bikini musiałam przerzucić się na XL tak mi cyce urosły. Gacie są wiązane więc zmieszczą rosnąca dooope.

reklama
Britget Jones ja tak samo jak Ty mam wizytę 30.06 i tak samo jak Ty jestem w 10tc (chyba ze podczas wizyty lekarz wskaże inaczej).

Nie wiem czy to normalne ale ja już mam widoczny brzuch i nie wiem czy Tak mi urósł czy tak się objadam ;D

Tak czytam ze każda z was coś bierze a mi lekarz kazał brać tylko i wyłącznie kwas foliowy... Hm czy tak powinno być?

Ja oprócz kwasu to jeszcze musze witaminy a tak to nic innego nie musze :)

Do góry