reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

co tu tak pusto ...
@apap na pewno będziesz tęsknić, ale uważam, że lepiej jak najszybciej nauczyć dziecko, że może zostać z kimś innym niż z rodzicami, bo dziecko będzie bardziej odważne w kontaktach z ludźmi no i też wiadomo, jesteśmy rodzicami, ale uważam, że też nadal chce być sobą, jestem żoną i mam jakieś swoje życie i nie wszystko musi się kręcić wokół dziecka (mam nadzieje, że będę tak nadal myśleć po porodzie ;) znajomej córka w wieku 5 lat pierwszy raz została sama na noc z ciocią, bo rodzice poszli na wesele, dostała takich spazmów, zaczęła wymiotować, że musieli wrócić wcześniej

@Shaer ładna waga dzidiusia :) dobrze, że z kołataniem się uspokaja

u mnie na wizycie wszystko ok, mały ma idealne wymiary na swój tydzień ;) waży trochę ponad 1 kg, ja już 10 do przodu, i lekarz mówi, że ostrożnie z dietą, choć niby przybieram w normie. łożyska nisko schodzącego nie dostrzega. Mam się nadal dużo oszczędzać, ale zezwolił na krótkie spacery :) i niestety dopatrzył się, że coś słabo glukoza mi schodziła przy ostatnich badaniach, więc czeka mnie jeszcze raz to badanie za dwa tygodnie :/ i jadę też na tzw. trzecie prenatalne za trzy tyg.

reklama
@malwi86 super że z dzidzia wszystko w porządku :) ale słabo że musisz powtórzyć glukozę brrr. No ale jak mus to mus. Który to u Ciebie tydzień bo nie pamiętam?

Moja córa już bez mamy. Ciężko było się z nią rozstac. Ale podobno wszystko ok. Wspomina mamę ale spokojnie. A ja cieszę się wolnością :) zobaczymy co przyniosą kolejne dni

Zostalo duzo tylko generalnie chwilowo wszystkie fora ucichly :)
Ja jestem tak padnieta po pracy ze chwilowo tylko podczytuje I padam na pysk.
Już sie nie moge doczekac końca.
Byle do pierwszego.
Ogarniam też dostep do zamknietego dla wszystkich aktywnych dziewczyn :)

Ja tez ostatnio jestem totalnie zabiegana
Nie mam jak wejść poczytam
Całe dnie na nogach
A już północ wiec idę w kimono
Wizyta szybka, waga, ciśnienie, słuchanie serca;
I dostałam skierowanie na glukozę
Idę za tydzień i u nas nie trzeba iść na czczo, muszę się jeszcze umówić na usg po 28 tygodniu
Kolejna wizyta za 2 tygodnie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kurcze dziewczyny przeczytałam na fejsie, że jakaś dziewczyna styczniowa już urodziła. Podobno z dzieciaczkiem wszystko ok ale mimo wszystko. Widziałam już sporo wcześniaków, ale żeby chociaż do 34tc dotrwać, obędzie się bez deksametazonu na płuca i dziecko już praktycznie rozwinięte! Życzę tego nam wszystkim!:)

Ciekawe jakie sa powody tych wczesnych porodów. Ostatnio sie dowiedziałam ze moja sąsiadka ktora teraz ma trzymiesięcznego synka urodziła półtorej mca wczesniej i mały miał niskie szanse na przeżycie. Powiedziała ze historia ogólnie straszna ale opowie mi dopiero po moim porodzie :) i dobrze bo nie cierpię takich historii słuchać teraz. Na pewno mi to nie pomoże a co sie namartwie. Ale wiem ze jej ciąża przebiegała prawidłowo wiec ciekawe jaki powód.
Dobrze ze z maluchami wszystko dobrze chocia tak naprawde bedzie to pewnie mozna ocenić za kilka miesięcy. Ja mam nadzieje ze mój maluch posiedzi minimalnie 40 tygodni w brzuszku :)

A dziewczyny, które miały prawidłowe szyjki na połówkowych, czy lekarze kontrolowali Wam na kolejnych wizytach? Bo mój twierdzi, że nie ma potrzeby.. Miałam 4cm w 21tc, teraz 28tc.

reklama
A dziewczyny, które miały prawidłowe szyjki na połówkowych, czy lekarze kontrolowali Wam na kolejnych wizytach? Bo mój twierdzi, że nie ma potrzeby.. Miałam 4cm w 21tc, teraz 28tc.
A w żaden sposób nie sprawdzał tej szyjki? Moze ginekologicznie patrzył czy twarda itp? Ja od połówkowego tez nie miałam usg ale mnie ginekologicznie co wizyte bada i mowi ze szyjka twarda zamknięta czy cos takiego a ja tez miałam prawie 4 cm

Do góry