reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
ja tez duzo slyszalam o przesadach ale sie nimi nie drecze. chociaz korali tez nie zakladam i firanek nie wieszam bo podobno nie wolno ale nie wiem dlaczego.

firanek nie wolno podobno bo sie zmienia cisnienie i nie wolno rak do gory podnosic.no dobra w takim razie co z kobietami ktore w ciazy lataja samolotami-przeciez tam to sie dopiero cisnienie zmienia?

z wieszniem firanek to chodzi o naderwanie łozyska Zdecydowanie nie polecam Co do przesądów....e tam Chociaż łańcuszek nosiłam i Piotruś miał ciasno owiniętą szyjke pępowiną Ale teraz też nosze Nie dajmy sie zwariować:szok::-D

no wlasnie bo z tych korali bylam taka zadowlona-tak mi sie spodobaly a tu co? zostawic je na 2 lata.skoro w ciazy nie wolno, potem tez nie bo dziecko zlapie i szarpnie a one takie cieniutkie jak niteczka to przeleza ze 3 lata i bez sensu:-:)-:)-:)-:)-:)-(
ale z drugije strony mam wyrzuty sumienia jak je chce zalozyc. to jakies kretynstwo chyba:confused2:

Samolotem mozna latac bez ograniczen chyba ze ciaza jest zagrozona w takim wypadku nie wolno, nie mozna tez w ostatnim miesiacu ciazy bo moze wywołac wczesniejsza akcje porodowa ani 7 dni po porodzie. Jestem obcykana bo lece za 6 dni :-). A co do przesadów to chce sie wybrac do fryzjera i obciac włosy, a moja mama mowi nie obcinaj włosów bo obcinasz dziecku rozum wogóle jest ich mnostwo ale ja raczej nie wierze.

hihhi-slyszalam o tym obcinaniu wlosow po tym jak mi fryzjerka podciela zniszczone koncowki-wiecie co -zawriowac mozna od tego wszystkiego.
a ja znowu sciskam kibelek-cos czesto ostatnimi czasy-a mialo powoli zanikac

Pumi niedługo minie u mnie jak zawsze było obzarstwo to teraz jest jadłowstret a dzis miałam koszmary w nocy

ja dzis no-spe wzielam bo mialam takie bolsne skurcze.ale nikomu sie nie przyznam bo w tym kraju potepiaja za jakie kolwiek leki brane w ciazy. a ja czytalam ze no -spe mozna.ale dalej mnie jakos tak pobolewa-ciekawe co to, czy macica sie powieksza?

reklama
Pumi no-spe mozesz brac bezpiecznie moj gin powiedział zeby brac jak sa takie skurcze tez mam ale nie czesto wiec jeszcze nie brałam

Do góry