reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Kurcze to u mnie chyba cos innego. Krocze owszem mi rozwala, ale razem z podbrzuszem i tak co kilkanascie minut mam napady, ktore po chwili przechodza i do tego brzuszek sie napina szczegolnie p pawej stronie. Zazynam sie martwic. A jak wygladaja te prawdziwe porodowe skorcze, czy bol czuje sie w calym brzuchu, czy tylko w czesci...??

szukalam czy u Paulinka cos wskazywalo na wczesniejsze rozdwojenie bo na serio spanikowalam. Nie jestem przygotowana jeszcze zeby Dominice zapewnic wszystko czego jej bedzie potrzeba. Pocieszeniem jest ze nie od razu dziecko mona zabrac do domu wiec moze zdazyla bym dokupic pieluchy, poprac wszystko itd.....
jesuuuu- ale ze mnie panikara!!!!

Sylka, a co to za market? bo rzeczywiście niezłe ceny. U nas w auchan też teraz są ale tylko bodziaki, chyba po ok 5zł.

e-stera, babka mnie kusi, ale nie dziś. Dziś będą pulpety w sosie koperkowym z marchewką i groszkiem - prawie dietetyczne;-)
Wróciłam od fryzjera, jest ok, ale co się nanegocjowałam to moje. Po raz setny przekonałam się, że muszę u fryzjerów tupać nóżką i stawiać na swoim, bo dobrze wychodzi, a oni sie boją i stawiają na sztampę. Więc pół głowy mam tak jak chciałam, a pół tak jak ona chciała.:confused: Umówiłam się już za miesiąc, tuż przed obroną i mam do tego czasu się przekonać co do wersji.

a ja wcinam biszkopty,
ale sa zajebiście twarde hihihi

Pandi to był selgros:tak::tak::tak:, bodziaki, śpioszki, pajace, kaftaniki i koszulki.

Pumi
nie panikuj, bo ja tez raptem ma kilka ciuszków, a pieluchy żadnej:no::no::no:

wczoraj wybłagałam u mojego mężusia ostatni sex :baffled::baffled::baffled:, jak ja się z tym uporam, to ponad 3 miechy:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Położna wczoraj mówiła, ze można też nie poczuć żadnych boli a za to mieć biegunkę lub wymiotować i mieć rozwarcie na 5 cm chociaż się nie jest tego świadomą.

pewnie bolą te skurcze ale są bardzo nieregularne

a co do parcie to byłam przekonana, ze robi sie duży wdech i z wydechem się prze, a tu nie tak.
położna mówiła, ze nabieramy powietrza, zatrzymujemy ile się da, w tym samym momencie mięśniami brzucha przemy i jak już nie możemy wytrzymać to wydychamy powietrze. wczoraj zrobiliśmy kilkakrotnie taka symulację hihihi ale bez napinania mięśni brzucha:tak::tak::tak:

Pandorax nie kupuj w Auchen, badziewie, po 2 praniach jest szmata a nie body
Sylka a czemu ostatni?Do porodu jeszcze masz czas więc spoko:sorry2:
Pumi nie panikuj, ja tam się nie przejmuję, już prawie 33 tydzień więc gdybym urodziła to maluszek przeżyje.A pieluchy to mąż może kupić, chyba to już potrafi:-)

Esti to, to ja wiem, :tak::tak::tak:
ale mężulek sie boi i koniec nie przekonam go żadną mocą.

jak wczoraj zobaczył jak sie lalkę przewija i ubiera od razu mi zakomunikował, ze w życiu dziecka nie przebierze, a ja na to: akurat hihihi

reklama
to była tylko taka symulacja bez obciążania macicy i mięśni brzucha,
jedynie oddechy sie zgadzały i leżenie na buku z podgiętą nogą, bo to podobno pomaga

Do góry