reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Julka juz śpi. Dziś szybko padła, bo żeśmy wieczorkiem ją wymęczyli. Jutro jadę na cały dziń do rodziców, więc troszkę odpocznę. Moze na jakieś zakupy się wyrwę?? :tak: Znów rozpieszczą wnusię:-(. Moja mama jest nieroeformowalna. Naprawdę niewiele do niej dociera jak proszę żeby np nie dawała słodyczy przed obiadem, albo nie dawała nowych zabaweki szalonych atrakcji przed posiłkiem czy spaniem, bo później cięzko ją wyciszyć i uspokoić. Zawsze słyszę odpowiedź "no przecież nic się nie stanie....., babcia wie lepiej......, u babci wszystko można....., wszystkiego jej zabraniasz....." Nie rozumie ze moje dziecko ma jakieś przyzwyczajenia czy rytuały, i należy je szanować. I uszanować to jak wiele pracy włożyłyśmy zeby ładnie jeść czy spać. Efekt tego taki że julka rokojarzona zamiast zupy czy obiadu zjada na dywanie parówki lub jajecznicę.:wściekła/y:
Eh z babciami, są kochane, tylko strasznie uparte
To se ponarzekałam, sorki
Skad ja to znam.Moim małym babcia zajmuje się "etatowo" co dugi tydzień jak z mężem mamy ranną zmianę.I muszę przyznać że już się nauczyła że młody ma swoje nawyki i stara się ich nie zmieniać.:tak::tak::tak:Problem jest jak młody jedzie do drugiej babci, która widuje go rzadziej i wtedy mu na wszystko pozwalają.Nie mam okazji zwrócić jej uwagi bo sama rzadko odwiedzam teściową ale któregoś dnia nie wytrzymam i coś jej powiem.:angry::angry::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
My dzis prawie caly dzien w parku,cieplutko bylo 18 stopni,w koncu bez kurtek:-D Ja jeszcze nie mam problemu z babcia,bo Maksik ja widzi raz na trzy miesiace,ale nie dlugo sie zacznie,bo za tydzien moja mama przylatuje do nas na dluzej wiec mi pewnie rozpusci syneczka:-)

no to ja musze pochwalic moja mamusie ktora zawsze wszystko wykonywala wg. moich prywatnych zyczen....zlota kobietka z niej byla i chociaz juz pare late minelo odkad jej z nami nie ma to moj najstarszy syn ja z placzem wspomina i nawet Olis ja pamieta pomimo ze byl taki malutki. Moj Jonathan byl wypieszczony przez babcie w taki pozytywny sposob, bardzo duzo mi pomagala, tak samo przy Oliverze....tesciowej natomiast zupelne nie znam, mam nadzieje ze bede ja mogla sobie ustawic bo podobno ma przyjechac jak moj ojczulek nas opusci bo przeciez uparl sie na ta swoja Polske i nie ma na niego lekarstwa. Ciekawa jestem jak dlugo mu zajmie dojscie do tego ze byl kompletnym idiota wracajac do starych smieci..... A tesciowa...hmm, moj maz jest podobno do niej podobny a jest bardzo ugodowego usposobienia wiec kto wie...moze nie bedzie tak tragiczne no i podobno swietnie gotuje wiec tu bym miala wiele pomocy,sprzataczke bym pewnie mogla zwolnic albo przerzucic na pol etatu i skrocic znacznie godziny nianki bo babcia jeszcze mloda jest (cos kolo 50-tki) no i babcia a nie to co facet - moj tata!

hejka,
u nas ciężko, w nocy mała się budziła 4 razy,a rano obsrana od pach po kolanka:-( smary jej lecą i cały czas kicha:-( mam nadzieje ze to na zeby:baffled:
jak bede w polsce to mykam do lekarza bo ona cos za czesto ma same smary jak woda i boje sie ze moze byc na cos uczulona:-(

pawimi super dziadkowie- tylko pozazdroscic
a co do zebów to mamy ich 15:szok:

jooaaa wiki dostaje tylko multisanostol 3 razy w tygodniu, ja daje nam pediatra kazal dawac z racji tego ze wiki ma takie skoki apetytu ... no i z racji z tego ze jest zima i mnostwo zarazkow teraz. a mleko pije tylko raz niestety czasem wogole ...

pawimi przepraszam ze zapytam ale jak nie znasz swojej tesciowej skoro juz jakis czas jestescie po slubie ???

u nas dzisiaj az +1 :-( :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:mam dosyc jejku !!!
wczoraj sie juz wkur.... i pojechalam do rodzicow maly wybawil sie z wujaszkiem :-) zdjecia wkleje jak tylko zrzuce na kompa ... nie wiem dzisiaj raczej ubierzemy sie i wyjdziemy ... musze ojcu cos na urodziny kupic ehh ...

Aga sliczne zdiecia oni wyglądają jak rodzenstwo niczym blizniacy ,poprostu pieknie.
Kamalodz zazdroszcze pogody fajowe zdiecia,mały cudny.
Natka jeja ile Zosia ma ząbków Amelka ma 5 dopiero.
A co do rozpieszczania wnuczków to wszystkie babcie chyba są takie pozwalaja na wszystko i wiecej im wolno niż nam kiedys ,ale taki urok bycia dziadkami.Niewiadomo jak my bedziemy sie zachowywać jak bedziemy babciami.
U nas NADAL ZIMNOO I ZNÓW WĘGIEL TRZEBA KUPIĆ .

Ostatnia edycja:
1)Amelka z lalami
2)jazda na koniku
2)urodzinki Amelki
3)moja wspaniała kochana rodzinka

Załączniki

• Obraz 032.jpg
    Obraz 032.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 25
  • Obraz 035.jpg
    Obraz 035.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 29
  • Obraz 031.jpg
    Obraz 031.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 29
  • Obraz 030.jpg
    Obraz 030.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 30
Ostatnia edycja:
hej! u nas słońce ale znowu wiatr i zimno, rano byłam u dentysty, Oli został z moja mamą jak wróciłam to przyszedł, objałą mnie i się przytulił ale mi się miło zrobiło:tak:, chciałam isć na spacerek ale chmury sie takie brzydkie pojawiły i teraz to dopiero jest zimno, mały spi a ja odpoczywam! byle do wiosny...!
natka ale mała ma juz duzo ząbków, u nas nadal 5!
aga super zdjęcia, fajnie, ze Wikuś ma towarzysza zabaw!
nutka sliczne córeczki i cała rodzinka!
miłego dnia!!!:-D:-D:-D

reklama
my bylismy w tesco po pampki i sie przewietrzylismy ale pogoda do dupy non stop pada snieg i przestaje !!! i tak co chwile !!! masakra !!!

nutka super foteczki, a wiki i kacper faktycznie podobni a jak bokiem stana to juz wogole :-) dwa blondaski :-D

Do góry