reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Żelka nie martw się na zapas. Może jeszcze wszystko się ułoży.
My też z kredytem walczyliśmy długo i na wiele sposobów i w końcu się udało.

reklama
Megami, ciekawe, od czego zależą te rozbieżności w terminach i ciekawe kiedy ja bym Młodą urodziła, gdybym jej nie popędziła :-D

gosiane,
mnie ostatnio babcia od strony taty powiedziała, że ja się z dwójką zajadę. Zrobiłam wielkie oczy o co jej chodzi, a ta walnęła tekstem, ze ona przy jednym syneczku wymiękała, bo wszystko na jej głowie. Wyśmiałam ją, bo dziadziuś był w domu i chciał pomagać, ale ona to taki typ kobiety, ze NIKOGO do własnego dziecka nie dopuści, chowała go pod kloszem i wyrosła taka dupa wołowa... Powiedziałam jej, ze ja mam MĘŻA i z niczym się nie zajadę, bo po to jesteśmy małżeństwem, żeby wspólnie wychowywać dzieci...

Zelka,
trzymam kciuki, żeby się udało!!! Ja na samą myśl o kredytach mam ciarki, 2 tygodnie się motaliśmy z kredytem na auto, bo żaden bank nam nie chciał dać, byłam załamana, że już bez samochodu zostaniemy :baffled:

Dla mnie te wróżby to też zabawa, przecież nie biorę tego na poważnie, chociaż troszkę smuteczkowo, że za każdym razem wychodzi mi tylko dwójka dzieci :-p Za to z sody znów mi dziś chłopiec wyszedł :-D

Co do terminu porodu - z Tosią gin mi obliczał termin porodu "po staremu" - data miesiączki, plus rok, minus 3 miesiące, plus 7 dni.
Wyszedł 2 stycznia, urodziłam 3go, ale mimo, że w terminie, to wody były zielone i cieszę się, że sobie przyśpieszyłam poród.
Teraz wg. starych wyliczeń powinien być 29 stycznia, ale że owu miałam dzień wcześniej, to może 28 stycznia, a położna wyliczyła tymi śmiesznymi kalkulatorami 27 stycznia... Więc nawet nie wiem dokładnie :-D

Matko, jak mi dziecko galopuje ze wzrostem!!! :szok:
1 cm w miesiąc! Już ma 106,3cm, po kim ona taka wielka :-D

Nulini to moja tesciowa to tez "Zosia samosia" i wszystko robi najlepiej. Przez to tesc nie robic NIC totalnie, sama go tak przyzwyczaila. Do dziecka tez go na bank nie dopuszczala.

Ja mam wg OM 21 a wg usg ostatnio 25 ale moj gin trzyma sie terminu z om. Poprzednio mialam zaplanowana cc w 39tc

femme no właśnie ola tez nie z tych gryzacych pierwsza taka akcja myślałam że eksploduje

Nulini moja jeszcze przez lipiec chodzi do przedszkola, ale w wakacje nie śpią i ona od tego dziczeje

AZA to młoda dziś jak tylko wstała przyszła do mnie do łóżka, przytulila się i powiedziała "pseplasam mamusiu, jus nie boli bzuch? Ola nie chciała :(" wiec dziś juz kochana ;)

A ja mam termin na 14.01 i wiem to napewno bo wiem kiedy miałam owu :D i wg usg tez tak wychodzi ;)

miłego dnia babeczki :happy2: podpowiedzcie co tu ugotować ?:-D
To wy i tak macie małe rozbierznośći z terminami,mi według starej metody (data @+7 - 3 miesiące i rok) wychodzi 15.01,bobas przez 3 usg w pierwszym trymestrze jest większy i w poniedziałek gin wymyślił 3-4 .01,(owulacje miałam 10 dc) a do tego powiedział,że skieruje mnie na odział tydzień wcześniej więc w grudniu,czarna magia,nie wiem czy to ma sens trzymać się tak terminu z usg,a i w kartę ciąży też mi już wpisał ciąże starszą o 10 dni

Chyba każdy lekarz tworzy sobie swój system obliczeń :D Mnie w tej ciązy badało już... 5 lekarzy i każdy liczył tak samo.

bada - dlaczego chce Cię położyć do szpitala w grudniu? będziesz miała cc?

Doggi - kochana Mała! :)

tak nieobecna trzecie
do tego gina chodzę od niedawna ,pracuje w szpitalu jest koło 50 ,więc chyba wie co robi,ale dodam,że chłopcy nie spieszyli się na świat Antoś 8 dni po terminie,Mikołaj 2 ale tylko dla tego,że cc

Witam :-) U nas w końcu słoneczko! :-D

Nulini no to Ci córa rośnie ładnie ;-) O moją też zawsze pytają ile ma, i że wygląda na starszą.

Ostatnia edycja:
Megami u nas już wczoraj cieplutko było ;)

Byłam wczoraj u fryzjera na próbę, poznałam go w susharni jak ba sushi przychodził i wczoraj się wybrałam!! Kocham go- gej! Dawno tak dobrze nie bawiłam die uvfryzjera i jaki kolor mi ładny zrobił plus ładnie obciął moje wymagające włosy jestem zachwycona :)

reklama
Do góry