reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2015

Chorwacja mi się marzy, ale pojechać kamperem (bo jednak z lotniska daleko), z jakąś inną rodziną z dziećmi. Móc się zatrzymać gdzie się chce, taka objazdówka. Niestety wśród moich znajomych praktycznie nikt nie ma jeszcze dzieci...
Jak na razie ceny wycieczek są kosmiczne, ale może we wrześniu coś taniej będzie.

reklama
Nieobecna my tak byliśmy w podróży poślubnej wzięliśmy busa i w 7 osób pojechaliśmy z moją rodzinką ale bez córy ;-) super sprawa bo paliwo na 3 rodziny dzielone to nie wyszło wcale tak dużo apartament z 3 pokojami mieliśmy każdy ze swoją łazienką wspólny salon z kuchnią i wielki taras też za grosze zaraz przy plaży :tak:

Hey, ja sprzątam i sprzątam bo mam burdellos bum-bum a teściowa dziś przyjeżdża...

Nieobecna
Chorwacja to tylko samemu samochodem bo wtedy można pozwiedzać a tam jest co zwiedzać. My w tamtym roku jechalismy prawie nam sam dół a dokładnie na Riwierę Makarską bo tam jest najpiękniejsza Chorwacja. Jechaliśmy w nocy, Konrad prawie całą drogę spał więc dojechalismy bezproblemowo. Ja jestem zakochana w Chorwacji i najchętniej w tym roku tez bym tam pojechała. My zawsze jedziemy w ciemno :))))

Hej dziewczyny

Ale mam stresa, dziś wizyta... od wczoraj się denerwuję :baffled: znowu dziecko będzie miało puls 190. Napiszę jak wrócimy czyli pewnie wieczorem dopiero, chociaż wizyta na 14.00...

Hej, hej;) Wreszcie mi dziecko padło, to mogę w spokoju posiedzieć.

Ja mam teraz dwa koty. Jeden coś mi choruje więc nie wiem jak długo jeszcze pociągnie, ale mam siostrę weterynarza, to się nim zajmuje. Wcześniej też cały czas mieliśmy w domu zwierzęta, zwłaszcza psy, ale gryzoni też było sporo, a i gąski się trafiły. Mama była weterynarzem takim z pasją i zawsze coś przygarnęła. Ale teraz bym nie chciała psa, już te koty są kłopotem.

Jak dla mnie, to wakacje z takim malutkim dzieckiem tylko przez biuro podróży. My wybraliśmy ten Kos pod względem tego, że leci się ok. 3 godzin, jest mały, nie ma zbyt dużo do zwiedzania i można się wybyczyć. Ale jeszcze nie powiedzieliśmy ostatniego słowa. Myślę w wakacje odwiedzić jeszcze albo góry albo morze, a na jesieni jak zdrowie pozwoli znów na jakieś wczasy. Mamy ten komfort, że pracujemy u siebie i jak nas naleci, to możemy sobie zrobić wolne.

Filipiamama a dla mnie właśnie najlepiej samemu :)))) Zatrzymuję się kiedy chcę, nic nie mam na czas, lubię takie wczasy na własnych warunkach :)))) Choć ja to od zawsze wszędzie sama, Konrad pod namiotem był jak miał 1,5 roku :)

U mnie wczasy pod namiotem by nie przeszły - Młody śpi tylko w łóżeczku (nawet w wózku nie zaśnie), więc do namiotu bym go nie wcisnęła. :D

Filipiamama - my też intensywnie myślimy o Greckiej wyspie. Marzy mi się Korfu, bo Kos jest stroszkę malutkie (a planujemy pobyt dłuższy niż tydzień). Zakynthos jest piękna ale już byłam... Powiedz mi proszę, Filipkowi brałaś na wczasy taki zakrywający strój do pływania? Czy taplał się w pieluchach do wody? Mały jechał na dowód czy paszport?

AZA, ja też uważam, że samemu najlepiej, ale samochodem, a jak w grę wchodzi samolot, to jednak fajniej jak ktoś pomyśli za mnie.
Mi się marzy taka objazdówka, ale jak dzieci będą większe.

Nieobecna, Fi latał tylko w pieluszce do kąpania, tylko smarowaliśmy go kremami z filtrem 50. A leciał na dowód.
Korfu polecam, piękna zielona wyspa. Więcej do zwiedzania niż na Zakynthos także nie będziecie się nudzić. I leci się chyba niewiele ponad 2 godziny o ile dobrze pamiętam.

reklama
Filipiamama oczywiście, że jak samemu to tylko samochodem :))) Też tak patrzyłam kiedyś na wyspy greckie ale ja to lubię zwiedzać więc nie wiem która byłaby najlepsza. Tam już wiadomo, że trzeba wycieczkę wykupić bo samochodem to raczej za daleko :))))

Do góry