reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Jenn ja mam rozne kwoty w zaleznosci od tego ile jest dni w miesiącu.
Mi z lutowego jeszcze 400 zl zabrali, bo w styczniu za duzo za l4 m7 wyplacili :/

reklama
jenn- ja daję to co akurat mam pod ręką. Albo przegotowaną kranówkę albo jakąś mineralną dla dzieci: żywiec, nestle lub mama i ja.
Daję też herbatkę koperkową - ale moja ma problemy z kupami i kolki.
Właśnie.. powiedzcie mi taką rzecz. Kupuję herbatkę koperkową bez cukru - z hippa. W składzie jest sam koper (bio koper) ;) Ona kosztuje 13 zł za 20 saszetek.. czy takiemu maluchowi mogę podać normalny koper z apteki? Bo 30 saszetek kopru w aptece kupię za 4 zł... Jak dla mnie koper to koper... ;)

Zasiłek z zusu jest rózny - tak jak mówi Alecta, zależy od ilości dni w miesiącu.

Megami - bardzo, bardzo dziękuję za artukuł! :) Wychodzi na to, że jedna dawka w Niemczech czy Czechach to u nas podwójna dawka leku.. spróbuję dzisiaj w takim razie zamiast 1 kapsułki bobticu podawać dwie.

Ostatnia edycja:
nieobecna, ja już dawno wpadłam na ten wpis o SabSimplex, dlatego Boboticu daję dwa razy więcej, niż zalecają ;-)
Z koprem nie pomogę, ale na chłopski rozum właśnie koper to koper, a płacisz za markę i napis, że to dla dzieci :-D

Młody walnął mega kupę i od razu radość na twarzy ;-)

Hmm nie wiem jak to jest z koprem, ale pamiętam, że kiedyś parzyłam Nikoli normalną melise, a mojej babci w aptece powiedziała babka, że dzieci takiej normalnej nie mogą.
No ja to wtedy olałam, bo jak dla mnie taka naturalna melisa jest lepsza niż taka w granulkach z tych hippowskich herbatek uspokajających.

Rety, młody wczoraj albo w nocy(czego nie pamiętam:p ) musiał mi laktacje pobudzić, bo strasznie pełne, napięte piersi dziś mam brrrrrr
Edit... Już wiem, pewnie to ta kawa ze słodem, bo piłam wczoraj co chwilę!

Ostatnia edycja:
My po usg bioderek.
Samo usg ok, ale musimy z małą ćwiczyć bo ma problem ze ściegnami. A dokładniej chodzi o pozycje " na żabkę ". Pokazała nam lekarka jak to robić. Za dwa miesiące kolejna wizyta.

Lay chusta się kłania ... tam jest śliczna zabka :-)

Nie wiem o co kaman ... ale robson je co 5min... i najgorsze że serio je... czyli nie brakuje mu smoczka tylko ciągle głodny...

agulqa, Robson mały głodomór. Młoda też na cycku wisi teraz mimo, że Michał dał jej mm bo z młodym byliśmy na lodowisku

Ostatnia edycja:
reklama
To ja przewrażluwiona w druga strone że Nina za mało ważyła,miała 7 kg mając 10 miesiecu,teraz ma 4 lata i 15 kg...Jagoda zapowiada sie na wiekszego pulpeta.

Do góry