reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

agulqa, ja jak zaczęłam pracować w New Yorkerze radykalnie zmieniłam swoje podejście do zakupów. Zaczęłam w lutym, kiedy wyprzedaże już zaawansowane, jak zobaczyłam kurtki, które normalnie kosztowały 229zł albo 279zł, wiszące z ceną 39,95zł stwierdziłam, że NIGDY nie kupię ciucha w "normalnej" cenie, bo później żal dupę ściska. Wiadomo, na wyprzedaży nie ma pełnej rozmiarówki, ALE! W większości sieciówek są "przesunięcia", czyli można poprosić o sprawdzenie, czy w innych sklepach nie ma rozmiaru i wtedy sklep w przeciągu kilku dni ściąga rozmiar z innego miasta.
A już nic mnie tak nie wkur.wia, jak cwaniaczki, które kupują coś w normalnej cenie, a później jak wchodzą przeceny przylatują ze zwrotem i kupują to samo, tylko taniej...

reklama
Nulini no co Ty?! Nawet bym nie woadla na to by tak zrobic... ja tez lubie przeceny i staram sie kupowac na nich. Rzadko kiedy wchodze w regularne ceny, przewaznientylko promocje mnie interesuja :p

Wiec przejrzalam ciuszki co kupilam na allegro i dostalam od kolegi Ł. I tak w rozmiarach 56-68 mam 11 spiochow, 20pajacow, 21 bodziakow, plus 2body 74, 6kaftanikow, plus 3bluzy, jakies spodenki dzinsowe krotkie, 2pary dlugich, plus jedne polspiochy i ze 3pary spodni z materialu...
Otwieram lumpeks! :p
Poza tym czekaja mnie jeszcze kartony z rzeczami od mamy :p

Ja jeszcze nic nie mam :-D:-D:szok: No jakieś uniwersalne ciuszki się znajdą... Tak więc nie piorę póki co. Pamiętajcie, że na pół roku to lato będzie ;-) Liczę na to, że od kwietnia będzie tak ciepło jak 2 lata temu. Młodą w bodziaku woziłam :-) No obym się nie przeliczyła... Nie lubię zimy, śnieg to może na święta same spaść jak dla mnie.

Co do zimowych zakupów, to zazwyczaj ograniczają się do butów, choć bywa że i to nie co roku. Kurtkę to mam już z 7 lat :happy2:

Gosiane Tymki są fajne :-D
Nulini mój też się buntował przed tym imieniem i proszę, jednak się ugial :-D

Zdrzemnęłam się chwilkę i jeszcze gorzej się czuje.
Chyba se w łeb strzele :-/

Ewi- ja już pisalam, że my co roku badamy dzieciom krew i mocz.

Nulini- daj znać czy mąż zadowolony po pracy?

Suseł- jeśli pojawiają się przeciągania to jest ok. Nie muszą pojawiać się mocne kopnięcia, bo dzieciaki mają coraz mniej miejsca.

Zimno, glodno i najgorsze, że leniwo.nic się nie chcę, nozesz starzeje się!!!

Karpanna ja narazie chce ciuszki przeprac a dopiero na początku grudnia wypuore normalnie i wyprasuje teraz to za wcześnie bo się zdąży zagrzybic w szafie

Agulqa_b nawet jak się urodzi duży do na początku i tak mniejsze ciuszki będą pasowały wiec 62 to max do 68 to jeszcze trochę czasu

Nulini ja wczoraj wpuetdzielilam całą na sucho wiec wiesz ;)

A ja przejrzalam jiz rzeczy od mamy. W sumie dla noworodka nic nie ma. Dopiero tak na 6-9mcy. Wiec chowam wsio do piwnicy. Wychodzi na to ze potrzebuje jeszcze kombinezon dla Robsona na wyjscie ze szpitala i chyba to wszystko.

Dzień dobry , ale zawsze z rana mam lektury do nadrabiania ;-)

Żle się dzisiaj czuję. Już wczoraj nieciekawie było co rusz na kibelek latam , ubieram się zaraz i jadę na pocztę, na zakupy (te ciacho banofee zrobię i bananowy song i na jutro na obiad coś) i zamykam się w domu , lokuję na sofie...

Masaże w ciąży fajna rzecz, ja co 2 tyg chodzę wracam taka odprężona że żałuję , że codziennie nie mogę być tak masowana :-D

Ja z ciuszków już nic nie kupuję. Mamy wszystkiego full bo miałam szał zakupów ;-) Większość wyprawki na 62 kupiłam , mama coś tam pokupowała na 56 ale malutko mam takich ubranek bo to raz dwa z tego wyrośnie o ile w ogóle założy nie wiadomo jaki duży się urodzi. Na 68 tez mam kilka ale to na palcach rąk zliczyć można no i na jesien 74 rozmiar mamy zestaw ubranek bo małż się nie mógł opanować :-D

reklama
Iść czy nie iść na spacer? Poziom smogu przekroczony, radzą unikać długiego przebywania na otwartym powietrzu, szczególnie dzieciom i kobietom w ciąży :-p

Do góry