reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Trochę poczytałam :)
U mnie dwie ciąże zupełnie inne, podobnie jak u Renaty, i mam dwóch synków, więc nie wierzę w te całe gadanie na temat objawów wskazujących na płeć dziecka.

Z obrączki nie wróżę, bo teraz będzie córka:-):-) pewnie Karolinka.

Dziś mam wizytę, ale pewnie bez usg, bo moja ginka przyjmuje i w domu i szpitalu, ja idę do domu,a z tego co pamiętam tam nie ma usg(no chyba, że przez rok coś się zmieniło)ale pewnie da mi skierowanie na wszystkie badania i powie kiedy przyjść do niej na usg,

Obiadu dziś robić nie muszę, bo mi zostało tyle jedzenia po komunii, że chyba bedziemy to tydzień jeść (razem z pieskiem).

A piersi to mnie bolą z każdym dniem coraz mocniej. Ratunkuuuu!!!!

doggi ja za to mam skracającą się szyjkę i prawie całe ciąże na fenoterolu i kroplówkach.:-( Tak bym chciał żeby teraz było inaczej

McPearl bedzie dobrze, musisz do końca w to wierzyć :)

reklama
Starałam się wierzyć, myślałam, dzisiaj dzień matki, może będzie dobra wiadomość. Moja gin mi właściwie mało powiedziała...najbardziej czeka na akcję serca, ja też z resztą.
Głowa swoje...a serce nad wyraz nic mi nie chce podpowiedzieć. Powrót do pracy, do wieczora

Witam się! Gratuluję styczniowym Mamom :) Ja jestem z lutego 2014 a pamiętam jakbym wczoraj była w 6 tyg. ciąży Boże jak ten czas leci!! Pozdrawiam i zdrówka życzę!!

McPearl głowa do góry, poczekamy jeszcze tydzień :)

A powiem Wam, że po pierwszym szoku, już się oswoiłam z myślą, że będzie dzidzia i zaczynam naprawdę bardzo się cieszyć:tak::tak:

McPearl bedzie dobrze zobaczysz!

Ale mnie wzięło na Karmi kawowe.
Kupiłam sobie 3 i chyba wszystkie duszkiem wypije.
Skończyłam robić zupę czosnkowa i zaraz biorę się makaron z krewetkami.
W ogole tak mi dziwnie i cicho w domu.
Dzieciaki są w przedszkolu, a ja mam wolne i to jest pierwszy taki dzień od prawie 2 lat :O

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

McPearl mam nadzieję, że za tydzień dzidzia będzie większa i serduszko będzie!

alecta zupa czosnkowa? nigdy nie jadłam, masz jakiś sprawdzony przepis? ;)

Alecta, ale mi smaku narobiłaś na to Karmi;)
Ja mam dziwne samopoczucie. Jak na karuzeli. Raz mi źle, mdli, boli brzuch, męczą gazy i wzdęcia, a raz mam super apetyt i czuję się świetnie. To samo ze zmęczeniem i sennością. Raz padam na pysk, a raz mega energia.

Wczoraj mnie złapał kłujący ból z lewej strony, jakby jajnik. Powinnam się niepokoić czy to raczej normalne? Nie pamiętam jak to było z Filipem.

Hej laski.
Ja po kiepskiej nocy, pi pobieraniu krwi w zeszłym tyg i po tym jak mi żyła pękła mam siłą rękę od połowy bicka prawie do nadgarstka :/ a boli tak ze spać nie mogę, cały czas smaruje się ketonalem w żelu ale jakoś super nie pomaga :/

RenataT to ja miałam tak jak twoja kuzynka nic różowego i nic zctych rzeczy, ale ola urosła i ma swój gust, a z tym walczyć nie będę :)

agus123 koniecznie daj znać jak wizyta :)

nieobecna nie stresuj die różnicą wieku wierzę że będziesz miała tolerancyjne i grzeczne dziecię ;)

gund i super :) który tydxien oszacował gin?

AZA super ze się udało przełożyć :)

bada m. Super :) nie mogę się doczekać mojego serduszka :)

Rosanna ja dziś płakałam na mentaliście jak Jane po 6 sezonach wyznał lisbon miłość!!!! A ja NIGDY nie płaczę! Mój mąż jest od tego :p
Co do cellulitu nie miałam (takie geny babciowe ;) )ale zauważyłam że mimo wzrostu wagi nogi mi się wyszczupliły ;) ale za to cycki podwojone staniki wszystkie małe no i wczoraj mi znów brzuch trochę wybiło nie są się ukryć ze rośnie

McPearl będzie dobrze jak gin zobaczyła bąka to ok widocznie ciąża młodsza niż by wynikało z obliczeń :) ja wierzę że niedługo serduszko usłyszysz :)

jezyk dokładnie te zabobony to bzdury! Ja miałam objawy na syna, brzuszek malutki sterczący na syna a wyszła córka ;)

Filipiamama u mnie to samo ta ciąża jak rollercoster ;) co do bólu jakież je miewam z Olą tez miałam cały pierwszy trymestr lekarka mówiła ze normalne :)

reklama
Rety, ja dziś zupełnie bez sił, a dzieci, jak na złość marudne...

Filipiamama mnie też ostatnio bolał dość intensywnie jeden jajnik.

Doggi oj Ty to masz przejścia. Jak nie objawy, to pęknięte żyły po badaniach ;) oby szybko przeszło!!!

Do góry