reklama
Megami
Bóg jest szaleńcem ;)
Jakbym tylko mogła, to bym rodziła w Domu Narodzin w Żelaznej w Wa-wie. A tak to muszę wybierać z tego co mam na miejscu. Dobrze, że choć mam wybór, bo gdybym mieszkała w rodzinnych stronach to najbliższy szpital jest okropny! O podejście głownie mi chodzi. Na leżąco, nacięcie, zero dyskusji to tam standard.
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Megami, ja przy porodzie dostałam zastrzyk w dupsko i chodzić chodziłam, ale jak zaczęły się bóle krzyżowe, to mnie położyli plackiem i ani rusz I też mi wypychali Młodą, bo brzuch miałam pod samymi cyckami Nawet nie wiedziałam, że to zabieg zakazany Mnie się marzy poród w domu, 3 dni w szpitalu to był mój najgorszy koszmar, który śni się nocami...
Doggi, cholera, do Poznania mam 5 godzin jazdy, mogę nie zdążyć Na mojej porodówce nawet worków sako nie było O piłkach nie wspominając...
Ja rodziłam w szpitalu 13km od domu, mimo, że bliżej miałam lepiej wyposażone placówki, ale mnie zależało tylko i wyłącznie na podejściu lekarzy i pielęgniarek, w moim szpitalu były CUDOWNE! Aż miałam łzy w oczach jak się z nimi żegnałam, no złote kobiety!
A w tych "lepszych" szpitalach bardzo narzekają na personel...
Ja nie chciałam tylko usłyszeć "nie przesadzaj, nie boli, nie krzycz, nie ty pierwsza i nie ostatnia rodzisz" - na taki tekst bym wyszła z siebie, bo rodziłam swoje PIERWSZE dziecko i chciałam być traktowana godnie!
Doggi, cholera, do Poznania mam 5 godzin jazdy, mogę nie zdążyć Na mojej porodówce nawet worków sako nie było O piłkach nie wspominając...
Ja rodziłam w szpitalu 13km od domu, mimo, że bliżej miałam lepiej wyposażone placówki, ale mnie zależało tylko i wyłącznie na podejściu lekarzy i pielęgniarek, w moim szpitalu były CUDOWNE! Aż miałam łzy w oczach jak się z nimi żegnałam, no złote kobiety!
A w tych "lepszych" szpitalach bardzo narzekają na personel...
Ja nie chciałam tylko usłyszeć "nie przesadzaj, nie boli, nie krzycz, nie ty pierwsza i nie ostatnia rodzisz" - na taki tekst bym wyszła z siebie, bo rodziłam swoje PIERWSZE dziecko i chciałam być traktowana godnie!
Megami
Bóg jest szaleńcem ;)
Ciekawe jakby szanowny pan doktor miał robić za przeproszeniem kupę w takiej pozycji, czy byłoby mu wygodnie....
O porodzie w domu nawet nie mówię, nie stać mnie na takie atrakcje (tutaj położna znajomej 3,5 tys krzyknęła), ale jakby był refundowany to na pewno bym to rozważyła.
Pobyt w szpitalu to dla mnie była walka. Ale wiecie, że jak wszystko ok, to można się wypisać już po 2 godzinach? Upewnić się czy wszystko z mamą i dzieckiem ok i powiedzieć, że wychodzimy Ach...
O porodzie w domu nawet nie mówię, nie stać mnie na takie atrakcje (tutaj położna znajomej 3,5 tys krzyknęła), ale jakby był refundowany to na pewno bym to rozważyła.
Pobyt w szpitalu to dla mnie była walka. Ale wiecie, że jak wszystko ok, to można się wypisać już po 2 godzinach? Upewnić się czy wszystko z mamą i dzieckiem ok i powiedzieć, że wychodzimy Ach...
Ostatnia edycja:
Ku**a jego MAĆ!! Tesciowa właśnie mi powiedziała ze nie będzie wizyty dziś bo lekarz nie przyjechał z gryfowa....... Ale już mnie na jutro na 13 przepisala aż się poryczalam z tej złości ;( człowiek id 7 siedzi cały w nerwach a tu jeszcze taka akcja....
Ze mną jeszcze o tyle dobrze ze tesciowa o takich rzeczach wie wcześniej a tam w poradni siedzą kobitki i czekają nic nie wiedząc bo "może zejdzie lekarz z dyżuru po operacji ale wątpię bo mają dziś urwanie z operacjami" tak że chociaż tyle dla mnie dobrego
Ze mną jeszcze o tyle dobrze ze tesciowa o takich rzeczach wie wcześniej a tam w poradni siedzą kobitki i czekają nic nie wiedząc bo "może zejdzie lekarz z dyżuru po operacji ale wątpię bo mają dziś urwanie z operacjami" tak że chociaż tyle dla mnie dobrego
Megami
Bóg jest szaleńcem ;)
No to nieciekawie, ale dobrze, że wiesz wcześniej, nie pocałowałaś klamki, no i nie musisz długo czekać, bo już jutro. Ja mam o 16 jutro
Ale rejestrowałam się przez neta i nie doczytałam, że zalecają podać nr telefonu w razie co, by się kontaktować. Nie podałam i teraz mam nadzieję, że nie będzie żadnych niespodzianek...
Ale rejestrowałam się przez neta i nie doczytałam, że zalecają podać nr telefonu w razie co, by się kontaktować. Nie podałam i teraz mam nadzieję, że nie będzie żadnych niespodzianek...
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Megami, NO NIE ŻARTUJ Z TYM WYPISEM!!! Od zawsze tak jest??? To na cholerę ja się 3 dni męczyłam!!! Urodziłam przed 10 rano, a że dzień porodu to doba "zerowa", to wyszłam dopiero w środę... I tak krótko, ale jakby mnie choć godzinę dłużej przytrzymali, to bym tam UMARŁA! Koszmar... Co wieczór wyłam mężowi przez telefon że chcę do domu
Doggi, matko, współczuję :-( Szkoda, że czasem lekarze nie mają na uwadze pacjentek, które się stresują :-( Mnie gin od USG co wizytę spóźniała się po 1-2 godziny, szału szło dostać...
Doggi, matko, współczuję :-( Szkoda, że czasem lekarze nie mają na uwadze pacjentek, które się stresują :-( Mnie gin od USG co wizytę spóźniała się po 1-2 godziny, szału szło dostać...
Ja urodziłam o 2:50 w nocy a o 8 na obchodzie jak byli ja juz latalam pi oddziale i prosiłam żeby mnie wpisali ;( i nie chcieli a mnie nic nie bolało czułam się świetnie, Olka to samo.
Nulini a ciekawe z tą doba zerową, w poznaniu było tak ze jak wszystko ok to dwie pełne doby od porodu ja urodziłam 16tego o tej 2:50 a 18 o 8 dostałam wypis
Nulini a ciekawe z tą doba zerową, w poznaniu było tak ze jak wszystko ok to dwie pełne doby od porodu ja urodziłam 16tego o tej 2:50 a 18 o 8 dostałam wypis
reklama
bada m.
Fanka BB :)
Nulini rozumiem Cie doskonale dla mnie pobyt w szptalu to też kara boska,za pierwszym razem byłam 4 dni-Antoś ur. o 23,20 w środę,a w niedzielę rano poszłam do domu,za to za drugim razem byłam ,aż 8 dni (Mikołaj miał zakarzenie dróg moczowych) i myślałam,że tam zwariuje, w końcu lekarka się zlitowała i dała antybiotyk do domu.
Doggi to jutro zaś trzymamy kciuki za Ciebie i za Megami
Doggi to jutro zaś trzymamy kciuki za Ciebie i za Megami