reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Doggi z tą zgaga łącze się z Tobą w bólu.
Wczoraj w nocy myślałam, że się wścieknę, bo raz, że zgaga, a 2 nie mogłam się ułożyć, bo duszno, plecy bolą, brzuch przeszkadza.
Także czekam na styczeń.

reklama
Dziewczyny ratujcie. Pisze na stojaco bo tak jest jeszcze wzglednie. Od 4 godzin wyje z bolu. Mialam 2 zaparcia i bola mnie hemoroidy ale tak ze łzy mi ciekna. Jeszcze tak nie mialam i nie wiem co robic. Wizyte mam za 2 tygodnie. Jak sobie pomoc co robic co brac. Pomozcie.

Karpanna- a nie możesz zadzwonić do Gina i zapytać? Hemoroidow nigdy nie miałam, a na zaparcia pomagał mi taki syrop. Już tu o nim pisalysmy, zawsze zapomnę nazwę. Muszę poszukac

A do szpitala po poradę? Wiem że u nas można zadzwonić, dopytac się.

Ten syrop to lactulosum. Mi pomagal.

Ostatnia edycja:
Jezyk mi gin zawsze mowi ze mam podac adres miejsca pobytu. A na karcie ciazy nawet nie wkem czy mam adres

Femme kurcze jak ja Ci zazdroszcze sesji za darmoche!!!

Doggi ja tez sikam co chwile, mlody jak tylko sie ruszy to biegne jak glupia.

Karpanna nic mi nie mow. Mi wczoraj tez popekalo wszystko takie zaparcia mialam, i dzkw byla powtorka. Na szczescie ciepla kapiel usniezyla bol. No i jest ok teraz wiec pewnie tylko lekko jakas mala zylka poszla. Ale bolalo cholernie. Wiec nie chce wiedxkec co Ty musisz przechodzic

Karpanna mam to samo. Mój lekarz odpowiedział po 3 dniach że zaleca CRIORECTUM, sztyft do krioterapii - bardzo skuteczny, łatwy w użyciu i bezpieczny. Niestety ma minus bo kosztuje ok 65-75zł. A dziewczyny polecały mi tu maść POSTERISAN. Kosztuje ok 25-30zł. Musisz zmienić dietę, jeść śliwki, jabłka itd. żeby nie było zaparć. U mnie pomogło, mogę już siedzieć;)

Zdecydowanie po pierwsze dieta jak pisze Ewi! Żeby zlikwidować zaparcia. Wody dużo pij. Miałam takie akcje po porodzie :-( Ból okropny, ani siedzieć, ani leżeć, ani stać... Wyłam, męża do apteki wygoniłam. Kilka dni posterisanu (miałam maść) i o niebo lepiej.

Na zaparcia soki, najlepiej świeżo wyciskane, albo owoce blendowane na koktajl. Ja wypijam pół szklanki rano przed śniadaniem i od razu pędem do łazienki!!! Bez soków tez mam kłopot z zaparciami a po skokach yo czasem as za bardzo mnie czyści i żaden syrop nie jest mi potrzebny!

Alecta normalnie jakbyś o mojej nocy pisała, mnie wczoraj tak plecy bolały że już nie wiedziałam co ze sobą zrobić leżeć, siedzieć, stać wszystko było kłopotem. A najgorsze jest to ze mnie jak plecy bolą to mi promieniuje na brzuch, pachwiny i nogę na której stanąć wtedy nie mogę bo czuję jakby ktoś mnie w środku rozrywal. Dziwna ta ciąża zupełnie inna niż przy oli

reklama
A posterisan w ciazy jest dozwolony?
Musze popracowac nad dieta ale przez te hemoroidy nie moge sie wyproznic sorki za opis. W ciagu 2 h musialam isc 2 razy na kibelek az mi sie slabo robilo. Boli jakbym byla 2 dzien po porodzie.
Radosc przynosi tylko skakanie synka w brzuchu.
Moge Wam juz zdradzic jak dzidzi bedzie miala na imie- Oskarek. Ładnie?
Doggie a jakie owoce blenderujesz ze tak Cie rusza?

Ostatnia edycja:
Do góry