reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Nulini Noooo ja też ale mi też raczej nie ma kto zrobić :( bo nawet siostry do tego nie zaangazuje bo ona jeszcze studiuje i to tak ze od rana do nocy w szkole i jak jeden dzień jej nie ma to już ma takie zaległości ze nie ogarnia :/ a laboratoriów nawet nie ma jak odrobić bo nie ma w planie wolnych kilki godzin żeby poświęcić na labki :( a te kol z zgc każda rodzina, dzieci a tu jeszcze organizacja imprezki to za dużo :( chyba że sama sobie zorganizuje :p

Ale zr mnie pusta głowa!! Przecież ja mam szwagierke, która lubi robić imprezki i ja mogę do tego zagonic nooo :) ona nie pracuje studiuje w szkolce niedzielnej wiec jak sobie zrobi 3 dni wolne zeny mi impre zrobić to nic jej nie bedxie, musze z nią pogadać jak przyjedzie w tygodniu :D

Ostatnia edycja:
Alecta my jedziemy bo mlody ma jutro urodzinki. W niedziele juz powrot. No i kolejny wyjazd do rodzicow pewnie juz z Robertem.

Doggi, jezyk dzieki. Pewnie i tak czasem zajrze bo pozniej Was nie nadrobie :p
Co do matki to chyba pizgnieta jakas... meczy dziecko i jeszcze inne chce zarazac... :-\ dobrze ze dyr przedszkola normalna i nie odpuscila
Ja za to codziennie rano od x lat mam katar...

Sylwi my stwiwrdziliamy ze podejmiemy to ryzyko po to by kiedys miec lepiej. Zobaczymy co mam w sobote powiedza...

Sprite niestety w dzisiejszych czasach ludzie wola przyjsc chorzy do pracy niz isc na zwolnienie bo po prostu sie boja... i ja tez nie raz szlam do pracy chora i z goraczka...

Alectanja teraz przez 3 dni mialam pyyyycha zurek :-)

Laski a jak ja mam normaknie umowe o prace to mnie tez zus przejmuje?

A ja studniowke mam za 10 :p ale chyba nie wyprawie bo nie bedziemy jeszcze moec mieszkanka :-(

Sprite zdrówka dla Synka i obyś Ty nie złapała. Mnie ominęła jelitówka córy to za to jakieś przeziębienie złapałam. U nas pediatra też opija antybiotyki. Jak nie wie czy wirus czy bakteria to robi krew i mocz tzn. u nas raz zleciła. Na szczęście nie było więcej potrzeby.

Ewi no każde dziecko inne. Ja lalkami też mało się bawiłam, ale widzę że moja córcia zupełnie inna niż ja. Uwielbia bawić się w „dom” oczywiście jak na 1,5 roczne dziecko.

Nulini ja właśnie też na używane lalki tych firm patrzyłam. Chyba trzeba na okazję polować i kupić co się bardziej opłaca

Doggi dobrze, że dyrektorka akurat była w pobliżu i zareagowała.

Co do ZUS to oni płacą za zwolnienie. Mają 30 dni od otrzymania zwolnienia na wypłatę.

A ja czuję dziś dużo lepiej. Jednak jak od razu się „zawalczy” z chorobą to jest szansa na szybkie wyzdrowienie. Gardło mam już ok. Jeszcze tylko katar trochę leci.

Agulqa ja też mam umowę i prace.
Z tego co wiem to jest tak, że jeżeli firma jest duża i zatrudnia powyżej 20 osób to oni Ci kasę wypłacają, a później sami się z ZUS rozliczają, a przy małych firmach (np u mnie szef + 3 pracowników) to ZUS bezpośrednio wypłaca zasiłek.

A ja studniówke mam za 23 dni.
Później już będzie szybko leciało.

reklama
Do góry