reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Karpanna inhalator najprościej w aptece ;) Ale w necie możesz, jak się nie spieszysz. Wdychasz powietrze przez maseczkę, albo z solą fizjologiczną, albo ze specjalnym lekiem jak lekarz np. przepisze.

My już po spacerze, zahaczyłyśmy o Lidla i zaraz zabieram się za zupę serową.

reklama
Karpanna inhalator z nebulizatorem czyli z maseczka, którą się zakłada na buzke. Sprawdza się świetnie przy infekcjach dróg oddechowych i jest rewelacyjny nawet dla malutkich dzieci. Ułatwia oddychanie m.in. Można kupić w aptece, sklepie medycznym, sklepie agd choć polecam internet taniej. Są wersje ze specjalną nakładką-smoczkiem dla dzieci.

Na zatoki jak najbardziej się przyda, przy dzieciach też. Czy to kaszel czy katar.
Jak Ci nie spieszno to poczytaj w necie opinie. Ja przymierzam się do zakupu Philips Family. Najmniej żywotne chyba te zwierzaczkowe niby dla dzieci ;)

"Przykłady zastosowania inhalatora:
Górne drogi oddechowe: przewlekły nieżyt nosa i gardła, przewlekłe, nieswoiste stany zapalne nosa, gardła i krtani, alergiczny nieżyt nosa, nawracające i przewlekłe stany zapalne zatok przynosowych, nieżyt krtani oraz stany wyczerpania głosowego...

Płuca i oskrzela: przewlekłe i nawracające zapalenia oskrzeli, astma oskrzelowa, stany po zapaleniach płuc...

Leki: Budesonid, Pulmicort, Flixotide, Berodual, sól fizjologiczna...

Pacjent: dzieci, dorośli, senior, podeszły wiek, niemowlęta (z dodatkową maską)"

Ostatnia edycja:
Karpanna no te inhalatory są naprawdę super i Ole szybko wyleczyl rok temu i mi zawsze pomaga (ja zimą zawsze mam zapalenie oskrzeli czasem nawet płuc) i daje dużą ulgę!

Skończyłam pokój ogarniać. Wiec śmieci w worku 120l po brzeg i dwa takie same z ciuchami szwagierki które ma przejrzeć i jak nie chce to czerwony krzyż. Wiec teraz tylko wynieść meble i kanapę i stolik z maszyną i można malować :) moja wydolność przesadzona wkładając ciuchy do wora nievruszajac się przy tym dostałam zadyszki... Przesada lekka :/

Inhalator też szczerze polecam. Przy zatokach pomaga, a dla dzieci po prostu rewelacja. Inhalacje nieraz uratowały nas przed antybiotykiem.

Zanim mąż przywiózł bigos już mi się odechcialo. :p

Ja inhalator z lidla mam już z dwa lata służy ;-) ale nie wiem czy jest dobry bo rzadko używamy na szczęście ;-) ale osoby które mają chorowite dzieci bardzo chwalą :-)

Doggi brawo :-D

Nulini i dla Ciebie order perfekcyjnej pani domu za te okna :-D

reklama
Ja mam ten o którym Megami napisała i jest ok :-)
Karpanna ten co wrzucilas ;-) zawsze młodego wyciągam z chorobska dzięki niemu. Na początku nie bardzo chciał się nebulizowac a teraz nawet chętnie to robi :-)

Ostatnia edycja:
Do góry