reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Hej dziewczynki :)
Nie chce zapeszać ale mi się mała z jedzeniem poprawiła, wczoraj w sumie wsunęła 910ml do tego herbatka, troszkę jabłuszka :-)
Natalia waży około 6600g, a ma około 62 cm, sprawdziłam na siatce centylowej to wagowo jest między 25 a 50, a wzrostowo na 10 centylu.

reklama
ania00 to super,że malej apetyt podskoczył,bo też już miała spadki w jedzeniu a tu
proszę :)

Kinga na wizycie przed chorobą przytyła 215 w 5 dni,to super,ale teraz przy chorobie obawiam się,że spadnie mi z wagi,je mi po 400ml po 430ml z racji tego,że chora pewnie :no:

Witam się przedpołudniowo :)
Czy u Was też tak zimno? Normalnie nie można na spacer wyjść bo albo pada codziennie, albo zimno jak w marcu brrr
U nas nocka spokojna, ząbek odpuścił na chwilę. Lena obudziła się raz na karmienie i potem dopiero o 5.
Jeśli chodzi o przybieranie to nie ma co dzieci porównywać. Każde rośnie swoim tempem nawet jak od jednej matki ;)
Wszystkim chorowitkom zdrowia życzę!
Miłego dnia :)

Ostatnia edycja:
I ja się witam na chwilę. Złam, bo na kompie specjalnie pisałam długiego posta na alergicznym i mi wcięło. Także może wieczorem...
U nas na poniedziałkowym ważeniu 6570. Nikt mi go nie chce zmierzyć, a ssma nie umiem :-( wierzga za bardzo albo dziwne pozy przyjmuje :-D

Siva, u nas też albo wiatr albo deszcz. Choć dziś ładniej, może się uda spacer.
Pustiszi, ta subskrypcja się samą włącza! Ciągle wyłączam a ta wraca.
Fifka, super, że u neonatologa ok, kciuki za dalej :-)
Zdrówka chorującym dzieciom i mamom.

Hehe Adrian przy waszych bąkach to straszny mikrus :-D

Pustiszi u mnie trzeba tylko "odznaczyć gwiazdkę"

Siva u nas też byle jak....

Yoanna u nas też nie mierzą. Sama to robie cm. krawieckim :-)

No i jesteśmy po neurologu... :-) Wszystko dobrze, gonimy rówieśników rozwojowo bardzo ładnie,powiedziała ze wszystkie umiejętności, reakcję i odruchy bardzo dobre. Powiedziała też że bardzo silny z niego chłopak i za jakiś czas nikt nie pozna ze był wcześniej rodzony. Następna wizyta we wrześniu... takie procedury choć mówiła że tu nie powinno się nic zadziać.

No i pytałam o szczepienia... musimy się za to wziąć... albo w jedną albo w drugą stronę... Rezygnujemy za radą już 2 lekarzy z pneumokoków (mały ma za darmo) i chyba przejdziemy na oddzielne szczepionki na NFZ bo choć skojarzone są czystsze to mniej obciążają organizm malucha. Na MMR nie będę szczepić bo odrę, świnkę czy różyczkę lepiej niech przejdzie sam. Zaszczepi się go ewentualnie na ok 10 lat bo wtedy przy dojrzewaniu świnka może być niebezpieczna ale teraz? Bez sens...

Witam się czwartkowo:)

Emigrantka,
u nas jest skończony 16 tydzień, w sobotę będzie 17 więc w miarę podobnie;-)

Monika ja też miałam kupić Katarek, ale tam maksymalna moc odkurzacza to chyba 1800 W, my niedawno kupiliśmy taki co ma 2200 i bałam się by małej nie zaszkodzić, a ten aspirator co kupiłam niby jest tak skonstruowany, że sam ogranicza ciśnienie - ale nie ważne jakiej firmy, najważniejsze że ktoś w ogóle wymyślił takie cudo co można podpiąć do odkurzacza;-)
Słyszałam o tych wyborach Miss, szkoda gadać...

Yoanna u nas usypianie wygląda tak, że w nocy je na śpiocha a w ciągu dnia już zazwyczaj umiem rozpoznać kiedy jest zmęczona i wtedy wystarczy ją położyć do łóżka albo wózka, kładę jej dłonie na buźkę i przeważnie baaardzo szybko mi odpływa::

Kasia u nas spanie w nocy było już dość fajnie unormowane, a od paru dni się pochrzaniło... Przedtem mała zasypiała ok. 18-19, budziła się 3-4 razy na karmienie i spała do ok. 6-6.30, a od paru dni zasypia po 20 albo i później, z przerwami na karmienie śpi normalnie do 4 a potem kręćka idzie dostać - rzuca się w łóżeczku jakby jej się jakiś koszmar śnił, wypluwa smoka a potem się drze że go nie ma, jak jej go daję to znowu trochę się wybudza więc już niekiedy dla świętego spokoju biorę ją do siebie i wtedy jej chyba najlepiej, bo potrafi spać i ponad 3 godziny, dziś mnie wmurowało bo spała do 8:) A z drzemkami w ciągu dnia to jest tak, że w miarę wiem czego się spodziewać - pierwsza jest ok. 9-10 i trwa jakieś 30 min., druga po 11 też krótka, trzecia po 14 i jak się uda to trwa ponad godzinę, niekiedy nawet w porywach do dwóch;-)

Siva a ja tam Ci wierzę;) Od jakiegoś czasu 20-21 to dla mnie normalna pora na zasypianie:-D Super że ząbek nie dokucza:)
A jeśli chodzi o pogodę to u nas tak samo, już nie pamiętam kiedy ostatnio byłam z małą na spacerze:confused:

Pustiszi
Niklasek ładnie waży:) I faktycznie nie widać na zdjęciach by była z niego kluseczka, prędzej właśnie że jest dużym chłopczykiem:)

Fifka super, że z Adriankiem wszystko tak dobrze:) Cieszę się, że to wcześniactwo mu nie zaszkodziło i prawidłowo się rozwija:)

A ja już zrobiłam obiad, mężastego wysyłam do pracy, mała śpi więc chyba się do niej przykleję i też skorzystam z okazji by przyciąć komara:-D

Czyżby moja Zocha najdłuższa ? Ma 69 cm i waży ok 6,2 kg we wtorek szczepienie to będzie wiadomo ile dokładnie :)

U Nas też pogoda dobija wieje że głowę chce urwać :( a księżniczka obudziła się o 5 i ani myślała iść spać dalej tylko gadać chciała :p Dziś idę spać o 20 zaraz po niej :)

hej a u nas dzisiaj 5 miesiecy na liczniku i glosny smiech gdy sie go polaskota po żebrach:).

dziewczyny trzymajcie kciuki za moja kolezanke w ciazy ktora dzisiaj dostala sie z krwawieniem do szpitala, na szczescie serduszko bije. termin ma na grudzień. wiec moj Antek bedzie mial o rok młodszego kolege albo kolezankę. a miala miec dzieciatko w kwietniu ale poronila i teraz sie udalo .

macie jakies sposoby na chorobe lokomocyjna dziecka? cholera miesiac temu ujawnila sie ta choroba u oliwki i juz 3 razy pralam fotelik

Ostatnia edycja:
reklama
Dona- kciuki ściskam :)
monika- u nas tez taka dlugosc...Arek ma 69cm,a waga? 4 kwietnia Arek mial 6.250 wiec jutro zobaczymy,bo mamy szczepienie:-)

Do góry