Witam się czwartkowo
Emigrantka, u nas jest skończony 16 tydzień, w sobotę będzie 17 więc w miarę podobnie;-)
Monika ja też miałam kupić Katarek, ale tam maksymalna moc odkurzacza to chyba 1800 W, my niedawno kupiliśmy taki co ma 2200 i bałam się by małej nie zaszkodzić, a ten aspirator co kupiłam niby jest tak skonstruowany, że sam ogranicza ciśnienie - ale nie ważne jakiej firmy, najważniejsze że ktoś w ogóle wymyślił takie cudo co można podpiąć do odkurzacza;-)
Słyszałam o tych wyborach Miss, szkoda gadać...
Yoanna u nas usypianie wygląda tak, że w nocy je na śpiocha a w ciągu dnia już zazwyczaj umiem rozpoznać kiedy jest zmęczona i wtedy wystarczy ją położyć do łóżka albo wózka, kładę jej dłonie na buźkę i przeważnie baaardzo szybko mi odpływa::
Kasia u nas spanie w nocy było już dość fajnie unormowane, a od paru dni się pochrzaniło... Przedtem mała zasypiała ok. 18-19, budziła się 3-4 razy na karmienie i spała do ok. 6-6.30, a od paru dni zasypia po 20 albo i później, z przerwami na karmienie śpi normalnie do 4 a potem kręćka idzie dostać - rzuca się w łóżeczku jakby jej się jakiś koszmar śnił, wypluwa smoka a potem się drze że go nie ma, jak jej go daję to znowu trochę się wybudza więc już niekiedy dla świętego spokoju biorę ją do siebie i wtedy jej chyba najlepiej, bo potrafi spać i ponad 3 godziny, dziś mnie wmurowało bo spała do 8
A z drzemkami w ciągu dnia to jest tak, że w miarę wiem czego się spodziewać - pierwsza jest ok. 9-10 i trwa jakieś 30 min., druga po 11 też krótka, trzecia po 14 i jak się uda to trwa ponad godzinę, niekiedy nawet w porywach do dwóch;-)
Siva a ja tam Ci wierzę
Od jakiegoś czasu 20-21 to dla mnie normalna pora na zasypianie
Super że ząbek nie dokucza
A jeśli chodzi o pogodę to u nas tak samo, już nie pamiętam kiedy ostatnio byłam z małą na spacerze
Pustiszi Niklasek ładnie waży
I faktycznie nie widać na zdjęciach by była z niego kluseczka, prędzej właśnie że jest dużym chłopczykiem
Fifka super, że z Adriankiem wszystko tak dobrze
Cieszę się, że to wcześniactwo mu nie zaszkodziło i prawidłowo się rozwija
A ja już zrobiłam obiad, mężastego wysyłam do pracy, mała śpi więc chyba się do niej przykleję i też skorzystam z okazji by przyciąć komara