reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Monika ja bym nie smarowala tym... sa masci rozgrzewające dla dzieci malutkich. Vick ma ostry zapach. Nie raz dorosłego az dusi a co dopiero niemowlę. Ograniczenia nie sa z komsmosu wziete. Dzieci miewaja bezdechy jest cos takiego jak śmierć lozeczkowa a tu maluch ma pod nosem taki swad ze az zatyka...
Ja balam sie roczniaka smarować...

reklama
Hmmm no niewiem smarowałam Zośkę i nic jej nie było, siostra smarowała też córkę i było ok ilość była na tyle niewielka że naprawdę nie dusiło jak dla mnie ma przyjemny zapach, ale następnym razem kupię jak radzi Akuku ten Pulmex :) mam nadzieję że szybko nie będzie trzeba :)

Ja tam lubię kamfore ale no ale to dziecko ta skórka taaaaka delikatna nosek

Wczoraj byłam osłuchać małego bo kaszle przy śmianiu no i czysto m poprosił iż ważenie nie bardzo chciała wiec w samyh bodziakach bez pampka 7320 .... I kajtnelam sie auuuutem boooosko ale kurde poki co mało satysfakcji z jazdy bo nie wiem co do czego służy ale m tez jeszcze nie :)

Ja juz mam takie zakwasy w rękach od noszenia małego a w kręgosłupie jakis ucisk ze mnie w klatce piersiowej boli masakra :/// za 10 lat bede z chodzikirm chodziła dla starców

Miłego dnia !!

Pustuszi kobiety sa niezniszczalne! Ale duży ten twój bączek :)

Monika dla nas tak... ale to malenstwo.. ja Konradowi daje malenka kropkę na koszulkę tego jak ma duzy katar. Ale nasze maluszki jeszcze trochę za male sa na to...

No i zaraz idzieny do neurologa :)

Oj tak Fifka jak Syzyf hah albo Syzyfona raczej :)

Laski jak wył powiadomienia nosz jak ktos cos napisze na forum to mi piszczy fon noszzzz wył subskrypcje to mi i tak przychodzi co za cholerstwo

Monika u Laury wszystko wyszlo jak skonczyla 3 msc. Lepiej nie wywolywac wilka z lasu
PUSTISZI Laurka to kruszynks w porownaniu do twojego synka

Laura 4,5 msc waga 5700g 62cm. Ur 2900g i 54cm
Alan 4,5 msc waga 7400g, 67 cm. Ur. 3200g i 55 cm
Czemu taka roznica? Syn byl butelkowy

U nas też tak samo:

Adrian 5.5 miesiąca 6200g 65cm
Konrad 5.5 miesiąca 7450g 73cm

Obaj cycowi i różnica przy narodzinach niecałe 400g i 1cm :-) Nie wiem skąd ta różnica... ale już widać że Adrian będzie małym i drobnym dzieckiem. Nawet budowe mają inną. Konrad jak mój mąż jest taki "nabity" a Adrian chudziutki :-D

Moze po tacie moj tak ma ;) ale zeby był pączusiem to nie taki normalny jest ciężki ale gdzies sie rozchodzi ta ciężkośc

reklama
PUSTISXI synek wazy calkiem normalnie. To Laura malutko, jest na 10 centylu.
FIFKA jeszcze chlopcy wiecej waza niz dziewczynki. Ja to obstawiam, ze Laura cycowa. Ale je non stop a tyje okolo 100g tygodniowo. W sumie to norma ;)

Do góry