reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Aaaaa u Was już zęby?! u nas pchanie rąk do buzi non stop i ślinienie, ale zębów na razie nie widać

Nisia, ten kaszelek to pewnie jej katar spływa i podrażnia gardło, przynajmniej u nas tak było, bo w gardziołku i osłuchowo nic nie było, my standardowo stosowaliśmy wodę morską, nasivin i odciąganie fridą, ale to ostatnie ciężko bo mały, jak tylko zobaczył tą rurkę to kręcił jak szalony głową na boki, ciągnął za rurkę, odpychał, krzyczał... masakra

Inomama, jak u Was wysokie ceny to wyobraź sobie u nas pod Warszawą... my szukalismy różnie, gdyby trafił się z rynku wtórnego w stanie do przyjęcia to też byśmy się zastanowili

mnie też nawala w cyca, odpycha się od niego i ciągnie z całej siły za bluzkę grrr!!! a męża ostatnio tak mocno złapał za okulary, że musiałam go ratować :D

Dona, jak masz taką możliwość to załatwiaj, kasa się zawsze przyda :)

co do zasypiania, u nas wszytsko zależy od pory dnia, np. w nocy zasypia przy cycku i tylko odkładam do łóżeczka, w dzień z rana działa usypianie w wózku, potem zasypia na spacerze, po poludniu robi sie masakra: trzeba nosić, albo tak bokiem lulać dość mocno trzęsąc małym, a wczoraj się wściekł, darł się w każdej pozycji taki był zmęczony, dopiero jak wsadziłam w chustę to usnął o 18.30 i już nie udało się go umyć, budził się tylko na cyca :)

SYLKA kiedys mialam Nasivin i sluzyl dlugo, psikal ladna malutka mgielka. Ten psika za ktoryms razem dopiero ta kropla
INOMAMA wspaniale prezenty na dzien mamy :)
Nie wiem czy ten lek dostepny w PL. Niby to co ma to wszystko co mozna dac na refluks. Na grupie wsparcia dla Atopikiw i alergikow mowia zeby to wszystko odstawic w cholere i nie zgadzac sie na antybiotyki. No jak bez leczenia, wyleczyc zapalenie pluc.
Ja wole dawac leki niz przechodzic przez to samo co ostatnio przez 3 tyg. Mam nadzieje ze te leki jej nie uczulaja, szok
DONA jesli sie da to pewnie ze staraj sie o ten dodatek. Trzeba wyciagac od panstwa co sie da, bo panstwo tylko zabiera

A Laura przy cycu to potrafi mnie tak sciskac ze na dekoldzie mam szramy, jak maly kotek. Piesci tez ida w ruch

Hej kobietki :)
Moje maleństwo dziś kończy 20 tygodni, ja pitolę kiedy to zleciało ja się pytam????

Wczoraj wreszcie z M się zebraliśmy i aplikowaliśmy o paszport irlandzki dla małej, mają 10 dni na decyzję, mam nadzieję, że jej wydadzą bo normy spełniamy :-D

Marika oby ta lekarka pomogła niuni twojej bo mi się serce kraja jak sobie o niej pomyślę, taka bidulka nasza :** uściskaj ją.

Inomama wow to co Ty Laurencji dałaś że śpi tak długo :-D przyznaj się:-D ja co do zlotu to się nie piszemy bo będziemy w PL pod koniec lipca no i w wasze strony to mamy uhuhuhuhuhu do tego chrzciny itd. Ja tzn Natalsonik mój na Dzien Taty szykuje dla M koszulkę z napisem "Best Daddy Ever" :-D
Dona pewnie że się staraj, nawet jakbyś musiała czekać, ale zawsze będzie parę groszy więcej.

Hejka my już w domu. Adaś miał zabieg udrożnienia kanalika łzowego - okazało się że zrośnięty był w 4 miejscach dlatego leki, masaż nie pomagały.... Mały napłakał się, ja też ale mam nadzieję że będzie teraz dobrze. Trzymajcie kciuki....

reklama
Hej kochane :-)

Ja tak tylko opisac wizyte bo nie mam dostępu do komputera i pisze z telefonu.

Kaczuszka kciuki! :*

Wizyta bardzo udana :-D w szpitalu zaczepialy nas lekarki zachwycajac się chusta (Adrian przed wizyta w niej spal ) :-)
Na wizycie zwazyla baka - wazy 6230g - i powiedziała ze jest pod wrażeniem jego rozwoju :-D powiedziała ze świetnie się rozwija i az jej glupio bo nie ma o czym ze mna rozmawiać. Dogonil praktycznie rówieśników i dala nan wytyczne co do karmienia ale to napisałam w odpowiednim watku :-) Mamy zajsc ostatni raz na roczek dla formalności tylko :-D

Jak maz wroci to wejde na komputer :*

Do góry