reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

blanka- duzo sily zycze! przy chorobie jest potrzebne jej duzo;-)

hej!!:-)

wczoraj sie goscinowalismy u rodziny wiec przezyc Arek mial sporo i dzis juz gorzej spal...no coz...trzeba przezyc takie noce.

pogoda u nas brzydka , szaro-buro za oknem to nawet na spacer nie ma jak wyjsc...ale plusem jest to,ze w domu mozna porzadki nadrobic...

milego dnia kochane!:-)

reklama
Emilly coś tego typu mnie interesuje ale nie wiem wlasnie jak sie to sprawdza http://www.mall.pl/krzeselka-karmie...do-karmienia?gclid=CJTLzI2Mu8ECFesLcwodTXUAvA, chodzi mi o to czy to sie na codzien sprawdza w domu, i ja nie mam drewnianych krzesel tylko takie obite czy to sie nadaje na takie krzesla bo wszedzie na zdjeciach to jest na takich zwyklych drewnianych mocowane
a co do kremu na piersi to ja jeszcze troszke dokarmiam wiec tez jeszcze nie stosuje ale na przyszlosc sie orientuje

Ostatnia edycja:
Dona tez rozglądam sie juz za specyfikiem na piersi, kiedyś jak dobrze pamiętam stosowałam vichy ale zebym zauwazyla jakies wielkie wow to nie:)

Kasia tez uwazam, ze gorsza pogoda to okazja do porzadków i sprzatania. Jak ładnie na dworzu , to szkoda w domu siedzieć i sprzątać :tak:
Filip śpi, odsypia noc ja ledwo siedze , ale zaraz biorę się za obiad , a żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...

Dziś moj starszak ma 6 urodziny, miał byc dzień taki dla niego kino sala zabaw pizza ;Mąż dostał telefon że ma jednak byc w pracy (bo miał mieć wolne, )ja z chorym Filipem wiele nie zdziałam . Jestem zła:no: A torcik, urodzinki dla gości dopiero w sobote.

Blanka, zdrówka dla Filipka I siły dla Ciebie! A dla Dużaka najlepsze życzenia urodzinowe ;)
W temacie, suszarek I krzesełek turystycznych do karmienia nie pomogę. Natomiast jeśli chodzi o krem do biustu to jest taki Bielendy chyba, który można stosować podczas kp. Chociaż ja bardziej wierzę w ćwiczenia mięśni podtrzymujących biust I odpowiednio dobrany biustonosz ;)
Wczoraj u nas cudowna pogoda była, a my spędziliśmy ją rodzinnie na chrzcinach synka mojej przyjaciółki. Było suuper, a Lenka to nawet z jedego talerza chętnie ze mną jadła :)
A to my prawie w komplecie - starsza córcia ciągle biegała na świeżym powietrzu razem z innymi dziećmi ;)

Załączniki

• 1413811529585.jpg
    1413811529585.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 52
Blanka zdrowka. Adrian moj właśnie antybiotyk skończył na zapalenie krtani. Tez właśnie miał. 100 latek dla synka :)

Sylka cudnie wyglądacie :-)

Oj brakuje na wszystko czasu. Adrian jest niemożliwy. Od antybiotyku - Chyba - wrócił refluks :-( maly ciągle na piersi wisi, ulewa i nie chce sie ode mnie odkleic. :-( jutro idziemy do lekarza

Mamusie- reaktywowalam moja stronke na fb, juz teraz sie nie bede ociagac, dietka latwa, przyjemna, a tez aktywnosc fiz dostosowana do maszych mozliwmsci czasowych! Polubcie prosze i udostepnijcie! <3
Wpiszcie w wyszukiwarke: Sexifitmama

dzeiwczyny a ja mam niezly ubaw, wczoraj nosze malego i tak slysze a on piluje zebami, patrze do buzi a przzebily mu sie 2 gorne jedynki i teraz czesto zgrzyta, oby sie nie przyzwyczail zbytnio do tego:)

u nas ospa jeszcze trwa, oliwka ma juz tylko na twarzy i w glowie a to juz po malu koniec 4 tygodnia. a maly caly obsypany.

zdrowka chorowitkom

Fifka a co robisz ze masz tyle mleka, ostatnio pisalas ze cie zalewa, ja pije laktacyjna herbatke a mleka jak na lekarstwo, wszystko przez ten miesiac co bralam tyle lekow na zatoki, wtedy recznie troszke odciagalam bo laktator nie byl w stanie nic zdzialac, no i teraz przystawiam malego czesto ale mleko jakos juz sie nie tworzy,

No właśnie Fifka tez się zdziwiłam , jak napisałaś ze cie zalewa;-) ja mam mleko ,ale powiedzmy ilościi umiarkowane.:)czasy kiedy mnie zalewało już dawno minęły.Filipas nie spi bawi sie z bratem łazi za nim cały wieczór z zamiarem przejęcia tableta.
Ja dziś padam na pyszczek:)

reklama
Nic nie zrobilam.... laktacja była już na wyczerpaniu... karmilam z dwa razy na dobę... z tym ze maly pil to mleko a i tak chciał po ssaniu cos innego zjeść. Bylam przekonana ze lada chwila koniec karmienia... bo serio wierzyłam w to ze mleka nie ma. Potrafiłam nie karmic 13h a i tak żadnych reakcji ze strony piersi nie bylo.
Aż tu nagle Adrian zachorował - zarazil się od Konrada. Gardło i zapalenie krtani. Nie chciał nic jeść oprócz piersi i picia. No więc dawalam piers kilka razy dziennie... no zastanawiając sie czy tam jest mleko czy nie - przyjęłam opcje że musi być skoro chce ssać. Po 3-4 dniach takiego ssania karmiac małego z drugiej piersi zaczęło samo lecieć mleko zalewając koszule :-O od tamtej pory mimo ze Adrian je chętnie tez i inne rzeczy moje mleko zaczęło go sycic - w sensie ze po cycaniu odmawia innego jedzenia - czyli mleka jest dużo więcej. Teraz mamy 3-4 posiłki stałe i ok. 3-4 cycamy plus cycanie w nocy.

Do góry