reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

Siva, elama, mirka - wy też się pewnie już niedługo doczekacie :) my jakoś specjalnie go nie uczyliśmy, czasem robiliśmy papa, ale wydawało nam się, że nic nie kuma, a tu proszę :-D więcej go kosi i brawo uczę, ale tu na razie żadnych postępów, no może już powoli rączki rozkłada do brawo bo wcześniej obowiązkowo jedna w piąstkę była

elama - zazdroszczę, też bym poszła na grzyby, mirka dobrze prawi co zrobić :)

mirka - mój Maciek też tak oglądał rączki, podnosił do góry i obracał, minęło mu

kasia - rzeczywiście mało czasu, ale może ci się uda coś zorganizować tak, żeby skorzystać z okazji

u nas też zimno i pada, nie wiem, czy pójdziemy na spacer :/

reklama
Emil tez tak kreci raczkami. ;) mysle ze to nauka koordynacji ruchowej ;);)

Ja dzis o 1 obudzialm sie z mega bolem garda ;(
Czuje sie dupnie...

Wczoraj sie kurzu nawdychalam bo sprzatania ciag dalszy... do swiat daleko a ja pozadki wieszke niz na swieta :D
Kanape polozylam do gory nogami i odkurzalam od spodu bo mam panele i caly kurz wchodzi w te preciki (mam kanapy z elektryczno wysowanymi podnozkami) jednak chcialabym dywany bo tu to ja bym musiala co tydzien tak czyscic pod kanapami ;(

Dzis sprzatam drugi kat salonu moj "ulubiony" telewizor i wszystkie kabelki *******ki ! Masakra ;(
Ale juz duzo nie zostalo...

Wczoraj zrobilam test ciazowy negatywny...wiec moj cwany plan by wrocic do pracy w ciszy sie nie powiedzie raczej..bo za miesiac mam wracac..tylko jeszcze sie nie ugadalam w sprawie godzin. Czas sie umowic..

Malinka, gratulacje dla Maćka, super sprawa :-) My też czekamy. Ostatnio zaczęliśmy mu regularnie machać i 2 razy zdarzyłi się, że pomachał, ale mam wątpliwości czy to już TO.
Elama, świetne zbiory, ja zbierać nie umiem i nie lubię, a konsumować uwielbiam. Pewnie bym pomroziła i posuszyła.
Mirka, u nas też takie wkręcanie żarówki i to nawet niekoniecznie się Szymko rączkom przyglądał przy tym. Pediatra powiedziała, że to może być z podniecenia i ok. Czytałam trochę, podobno niektóre dzieci na pewnym etapie tak mają i przechodzi. Ja widzę, że u nas tego jakby mniej.
Cleo, ale pech z tym wózkiem. Oby się szybko udało naprawić. Dobra pizza nie jest zła ;-)
Kasia, jeśli czujesz, że chcesz to trzymam kciuki, żeby się udało wszystko zorganizować

cleopatra, siva, mirka - dziękuję za pomysły ;-) zupa już ugotowana - ale w domu pachnie. reszta do zamrażarki i kiedyś na pewno się przyda :tak:

mirka - nie zrozumiałam dokładnie jak wygląda to operowanie raczkami, które niby ma być niepokojące. Moja ogląda swoje rączki, kreci nimi przy tym, rusza paluszkami itd, ale wygląda mi to właśnie na zwykłe zainteresowanie...

hej hej!

Żyję ale zamieszanie u Nas było nie małe, ochrzciliśmy małą Zołzę :p
(zdj w innym wątku )

Ogólnie nauczyła się siadać samodzielnie! :D Raczkować też by już chciała ale kwestia 2 tyg chyba i pójdzie :) no i próbuję się podciągać do stania ale to jeszcze troszkę :)

Widzę że temat pracy u mnie za to szkoły :) lada dzień będę wracać i nie wiem jak zostawię Zochę z tatusiem na ok 12h :(

Zdrówka dla wszystkich :**

Malinka gratulacje nowej umiejetnosci :-)!

kasia jakby ci sie udalo zorganizowac opieke do malego to fajnie jakbys mogla skorzystac z propozycji :-)

monika super,ze juz po chrzcinach, rozstanie z zosia bedzie pewnie bolec, ale wazne jest dobre nastawienie:-)

inomama to teraz czas na przystosowanie sie do zycia w nowym miejscu :-)

elama ja uwielbiam chodzic na grzyby, na pewno sie przydadza te z zamrazarki ;-)

akuku szkoda,ze test negatywny, teraz bede trzymac kciuki by godziny w pracy byly dogodne dla Ciebie :-) podziwiam to sprzatanie Twoje i niech chorobsko Cie nie lapie!

cleopatra mam nadzieje, ze kolo szybko da sie naprawic!

teraz krotko o sobie... wczoraj i dzis bylam w pracy, juz zaczelem i mialam dosc dobre nastawienie i powiem Wam myslalam,ze gorzej to zniose, maz wysylal mi mmsy,ze sobie radza i bylo mi lzej :-) maly tez dal rade bez mamuni, mysle,ze damy rade :-) teraz chcialabym tylko przespanych nocek, a o to niestety ciezko :-(

Hejka wieczornie
Przyznaję się że miałam zebrać się z dietką i ćwiczeniami i motywować na bb ale nocki po powrocie z wakacji straszne. Karmię po 6-7 razy w nocy, w dzień młody nie chce spać, jakaś masakra. Młody nie usiedzi w miejscu tylko ciągle wstaje i nie mam czasu nawet iśc do toalety...
Akuku trzymam kciuki żeby szybko 2 kreseczki były
Malinka u nas przed wyjazdemmłody machał,a teraz znowu nie i nie wiem czemu tak mu się odumiało...
Elama kocham chodzic na grzyby, jeść też, ale m panikuje na grzyby i pewnie teraz jak karmię nie pozwoli jeść :sorry:
A ostatnio jadłam pyszne pierozki z kurkami ... Mniam...
Cleo współczuję
Kasia na 4h super opcja

DONA bo jestem na stażu na nauczyciela mianowanego i jak będe dłuzej niż rok na zwolnieniu to 1,5 roku pójdzie w las a ja będe musiała od nowa zaczynać, a tak ten jeden dzień przerwy i urlop wypoczynkowy do prawie końca stycznia

ELAMAMA gratki

KACZUSZKA masakra jakas z tymi drzewkami

Mnie dzis Córcia kochana obudziła spadnieciem z łóżka menda jedna wspieła się po moich nogach a po drugiej stronie niestety już byl koniec łóżka, co za dziecie no, chyba będzie embargo na spanie z mama

A w ogóle dzisiaj mnie zaskoczyła jak klęczę na podłodze to mała czasem siedzi na moich kolanach tak ze nóżkami sobie stuka o podlogę. złapałam ją za rączki a ona hop i stoi i normalnie dwa kroki zrobiła.
Przeraża mnie moje dziecko

A i kocham swoją zmywarkę ( czemu ja tak dlugo z tym czekałam???)

reklama
Witajcie,
Ale mnie wszystko boli po nocce :(
Dałam się namówić na spanie z obiema dziewczynkami i skończyło się spaniem w trybie czuwania. Bo ta duża pchła tak się wierciła, że co chwila a to noga a to ręką na Lenke ;)
Ale wiem, jak bardzo Julka tęskniła za wspólnym spaniem i nie umiałam jej odmówić.
Za to na pocieszenie dziś wizyta u fryzjera :)
Miłego dnia!

Do góry