reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

Byłam dziś u koleżanki. Synkowie się wybawili a my pogadalysmy. Jej córeczka jest 2 msc mlodsza od Laury. Kiedyś wam opowiadalam, urodziła się trochę ponad 3 tyg przed terminem i była przewieziona na OIOM w Bstoku. Wiecie co, obie urodzone 2900gram a ta mała waży tyle co Laura i jest krótsza. Laura takie chucherko. Na wadze łazienkowej wyszło że 6400gram a miesiąc temu była ważona to 6100gram. Mam nadzieję, że wszystko ok. A je to bardzo często. Jest bardzo aktywna a tamtą dziewczynka tylko leży uśmiecha się, je co 2 godz odciagniety pokarm i śpi. To może dlatego taka różnica w wadze.
JJAGUS dla mnie ten ********** jest pyszny, pije z mlekiem kokosowym. Trochę kalorii mi nie zaszkodzi ;)
A laktator zawsze można potem sprzedać
Wszystkiego naj dla Julki.
CCZARNOOKA JAGUS a dla mnie ten 2 minutowy etap jest super bo u mnie najpierw nie leci a to fajnie stymuluje. Laura identycznie robi jak ten laktator. A jak widzę że mleczko leci to wciskać przycisk odciagania
KACZUSZKA super że się odprezylas, póki co ją czekam na jakieś spokojne wyjście ;)
FIFKA to faktycznie musi być gorąco.
Ją dla starszym szuka kupiłam fotelik z Graco, chciałam przez net a tu w Niedrogie się ukazały za 170zł.
A probowalas z głośna muza podczas jazdy, u mnie Laura uspokaja się. Ją jadę za kierownicą a dzieci z tyłu. Jak ktoś Laure zabawiają to jest jeszcze gorzej. Muza bardziej pomaga. I oczywiście klima bo inaczej płacz.
A co do kaszek to bym ten sinlac na swoim bym robiła. Ją jakoś boje się laktacji utracić, daje Laurze trochę nowości i daje popijac cycem , żeby karmienia nie tracić.
No Laura słodka, owszem. Ją mam wrażenie, że te dzieciaki dają nam wycisk, bo wiedzą że i tak bardzo ich kochamy :) Za ten jeden uśmiech warto przeżyć taki okropny dzień ;)
Widziałam na fotce wasz wózek. Miałam podobny z firmy Anmar. Pewnie podrobka Tako. Był ciężki ponad 21 kg ale tak to miał same plusy. Nawet po polach i po lesie nim jeździliśmy

A ją dziś pomyślałam, że dość uzalezniania Laury od siebie. Nie mogła zasnąć, odgruzowalam lozeczko, włączyła żółwia pozytywke i bujalam - jest na biegunach. Ile było płaczu, krzyku aż w końcu poddała się. Później o 45 min obudziła się. Normalnie byłby cyc a tak dałam smoczek i ukolysalam ;) Będę próbować częściej, bo lozeczko tylko stało się kurzylo

reklama
Marika Adrian zawsze popija kasze mlekiem :-) On każdy posiłek zapija... cyc mimo posiłków ciąż jest ciągle co 3 godziny. W nocy dłuższą przerwę robi ale nie zauważyłam zeby mleka było mało... a Sinlac robię na wodzie :-)

Ja się nie przejmuję...Adrian waży 7400... i każdy aż łapie się za głowę jak mówie że ma 8 miesięcy :-D Ja się śmieje że ten pan na górze spacjalnie tak zrobił żeby Adrian był mały biorąc pod uwagę że jest taki naręczny :-)

Mi też nie przeszkadza, że Laura mało waży. Tylko ona ma niewyjasniona sytuację z wątrobą i tak myślę, czy to może mieć wpływ

Hej.

Dziewczyny czemu mnie okropnie sutki bola jak maly ssie ? Zaczelo sie to dziś w nocy ...az musialam mu zabierac tak boli ; (

Ja zaraz zabieram sie za pozadki i obiadek ugotowac trzeb ;) dzisiaj pulpeciki z kiesia mielonego w sosie pieczarkowym.

Dzień dobry:) Dziękuję za życzenia dla Julki:*

Kurczę, u nas też takie upały i właśnie przez to prawie wcale nie wychodzę z małą z domu, bo boję się żeby jej nie przegrzać - ona i bez tego poci się jeszcze bardziej niż dorosły, więc czekam, aż troszkę chłodniej się zrobi;)

Kaczuszka dobrze zrobiłaś z tym kinem:)

Czarnooka właśnie też o tym pomyślałam, że między naszymi maluchami jest tylko dzień różnicy:) Mój szwagier ma urodziny 17.01, ale mała go nie posłuchała i przeczekała ten jeden dzień;)

Fifka udanego dnia:)

Marika ja też lubię ten smak, a z mlekiem to już w ogóle jest fajne;-) M kiedyś ode mnie spróbował łyczka i stwierdził że dobre - powiedziałam by zostawił, bo jeszcze mu mleko zacznie lecieć:-D A Laura waży bardzo podobnie do mojej Julki - ona ma coś około 6300 i wcale się tym nie przejmuję, bo wygląda fajnie;-) Wytrwałości w odwyczajaniu córci:)

Pojechałam dziś z samego rana na szybkie zakupy, wracam po niecałej godzinie, m już na mnie czeka w drzwiach, mówi że coś się z siecią chyba stało i nie może się do mnie dodzwonić a mnie tak długo nie ma (sama jazda w jedną stronę to prawie 15 min). Pytam się go, co się stało, a on na to, że Julka potrzebuje mamy, bo zrobiła mega kupę! No i znowu miałam dylemat - śmiać się czy płakać:sorry2: Oczywiście powiedział, że on jej tak ładnie nie umie umyć pupy i to jest wymówka, bym ja się zajmowała śmierdzącą robotą;-)
A wieczorem wybieramy się do znajomych na grilla - mam nadzieję, że mała nie będzie się złościć i nie będzie trzeba się ewakuować;-)

witajcie upalnie:-)
Dawno nie pisałam- jakoś wena mnie opuściła,ale czytam na bieżąco :tak:
Jutro mamy super wypad-spływ kajakowy ze znajomymi a później ognisko,a z racji tego że już nie karmię to moge malutką podrzucić mamie(chłopaki jadą do drugich dziadków),choć trochę się boję bo to będzie nasza pierwsza tak długa rozłąka...:sorry2: Ale i czasem matka polka odpocząć z mężem swym musi:-D

Dla mam które są uwieszone do dzieci polecam
STOLIK SKOCZEK MULTICENTRUM TRAMPOLINKA (4395526399) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
choc ma Zosia umie sama się zająć to czasem jak zaczyna już marudzić to sadzam ją do krzesełka i aż piszczy z radości-ale to tylko dla dzieci które już same stabilnie siedzą( ja sadzam tylko na chwilkę choć mała już dawno siedzi sama). Fakt tanie nie jest ale czasem warto kupić jedną konkretną zabawke niż tysiąc drobnych:-)

Co do fotelików to własnie kupiliśmy Zosi taki ło
BS01-B1-FN%20%281%29%20%28Medium%29.JPG

Zosia super w nim siedzi(bo patrzyliśmy inne ale za bardzo się zapadała) a ten jest od ur. i może na razie jeździć tyłem i się fajnie rozkłada na pół leżąco.

Nasza dziewczynka wyrobiła już sobie pory spania: wstaje 6.15 z mega kupą do przebrania:-D (ostatnio tak cały tydzień) ma 2 drzemki po 1,5-2h i ok. 18.30 idzie już wykąpana spać na noc:-)

CZarnooka nie miałam okazji napisać-Witaj z nami:-)

Akuku Ciebie podziwiam za siły babo! Tyle roboty torty itd. i jeszcze masz siły myśleć o kolejnym dzieciątku,ja to na razie nie:-D mi 3wystarczą(bo jak wyszły by znów bliźniaki pfu pfu pfu to bym miała 5:szok:)

Jaguś się uśmiałam jakie to przygody przeżywacie kupowe:-D

Vinga jak Gabryś?trzymam za Was mocno kciuki&&

i dalej nie pamiętam co miałam pisać...:sorry2: postaram się pisać na bieżąco

Milusia ja msm skoczek fisher price sle stoi w salonie ...do kuchni nic nie wsadze a maly steka bo jedynkivgorne wyjdc nie moga...
Wiesz mtslevale istaynie starania 2 lata trwaly...wiec hmmm raczej nastawiam sie ze 4 nie bedzie..bo chciec to js moge sobie...

Od tygodnia próbuje was nadrobić i nie daje rady...

Znowu całymi dniami sama z Małą. Generalnie wieczny skok albo już sama nie wiem co ;) Mati za tydzień skończy pół roczku, a my już ostatnio ruszyłyśmy pełną parą z rozszerzeniem diety. Miałam poczekać, ale zauważyłam że moje mleczko już jej nie starcza bo w miarę ustabilizowane pory karmień poszły w łeb no i budzi się czasem raz w nocy głodna. Codziennie daję jej trochę owoców lub warzyw i zaczęła dostawać zupkę, potrafi sporo zjeść, ale i tak od razu chce do piersi. Wieczorem tak się zagęszczają karmienia, że na ostatni posiłek niewiele mleka mam. I teraz jestem w kropce. Nie wiem czy dawać jej kaszki, nie chce żeby jeszcze przytyła, waży już chyba z 10kg (miesiąc temu miała 8.5kg).
Powiedzcie jak to jest naprawdę, czy kaszki tuczą? Mam na myśli takie zwykłe, np na początek kleik ryżowy, jakbym zrobiła na wodzie i dodała owoców.

reklama
ale zasadzkę mialam dzisiaj cos mnie wylogowalo z bb i nie umialam na nowo sie zalogowac bo zapomnialam hasla, musialam zmieniac i na nowo ustalac haslo:) dobrze ze sobie z tym poradzilam bo ja taka lekko du.... komputerowa jestem

antek dzisiaj pierwszy raz kąpał sie w basenie ogrodowym, ale mial uciechę, ja gorszą bo balam sie ze przez te podskoki w wodzie wkoncu mi sie podtopi. bardzo ruchliwy jest, stale pelza mi po pokoju i pokrzykuje, a dzisaij upatrzyla sobie kabel od laptopa ten do prądu i z uporem maniaka stale do niego chodzi:)

przepraszam ze nikomu nic nie odpisze ale nie pamietam co komu mialam napisac, taki upal ze w glowie tylko para:)

Do góry