reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

hej kochane!:-)

ahh...taka piekna pogoda to czasu mamy malo...jezdzimy z mezem do pracy,tam niedaleko mieszka moja babcia i kuzynka i z nimi spedzamy cale dnie nad jeziorem albo w ogrodzie;-)

po imprezie półroczkowej Arka bardzo dobre nastroje...wszystko sie udalo, byl grill, balony, tort i duuuzo prezentow:-) ahh..rozpieszczaja mi synka:tak: moze pozniej jakas fote wstawie.

milego, slonecznego dnia!:-)

reklama
Jak wyjdzie znowu to cykne foto jak to wygląda bo dziś sladu nie ma po wysypce,już wczoraj zresztąna wifczor nic nie było.
Kasia
a to super ,że się tak ladnie udało swietowanie,no i super że tak spędzacie czas,sama radość tak na powietrzu w takim otoczeniu ładnym.djęcie macie super widzialam na FB ,piekna rodzinka
Akuku ja to podziwiam takie dzieci dwujęzyczne,to naprawdę super że tak ładnie lapia i mówią ładnie w ojczystym języku jak i ten drugi ładnie opanowany,bo wiadomo trzeba tu przedszkole,szkoła.

sYLKA Tak właśnie będę robićmasz rację ,dziś np podam jej bananka na podwieczorek a na obiadek brokuła.
Może te wysypki to zbieg okoliczności

Powiedźcie mi jeszcze proszę,bo dzieciom nie podaje sie na poczatku wywaru z mięsa a teściowa dala mi swojską kurkę i fajnie by bylo na tym ugotować warzywka,ale to racze za ciężkie hmm?
To może póxniej jak już na dobre sie wprowadzi wszystko.
Swojskie masełko ammy i też nie mogę podawać,bo przy ryzyku że Kinga podatna na alergie to mleko odpada w tym wypadku...

Ostatnia edycja:
witam dziewczyny

u nas dzisiaj taka dziwna pogoda, raz slonce, raz deszcz. dzisiaj idę z malym na rehabilitację. a ostatnio mi się tak buntuje na cwiczenia w domu ze przynajmniej tam pocwiczy jak nalezy bo tak sie denerwuje ze cwiczy

dzisiaj cukinię gotuje malemu, ciekawe czy bedzie mu smakowala. jak dotad wszystkie warzywa ładnie je

U mnie tez dziwna pogoda maly wlasnie wstal pomecze go ze 2 h i chcialam isc z nim na spacer. ale raz slonce raz slonce zajdzie wiatr sie zrywa i zimno sie robi masakra:/ zapowiadaja niby deszcz ale narazie go nie widac.

U nas też taka pogoda za chodziłysmy zamiąchana,ale może wyskoczymy na chwilę,przecież z Kinga w zimie na spacery chodziłyśmy a teraz nie?Nakarmimy się i zmykamy

Witam
Niedługo ruszamy do siostry na kolonie pod lasem. Chłopcy się pobawia a ja z Laura się pomeczymy ;)
Też chce kupić krzeselko do karmienia, poszukam czegoś na olx.pl
NISIAO alergiczna to raczej z 2 tyg schodzi. W tym ci nie pomogę bo sama nie wiem jak z tym u Laury.
Ni ostatnio gastrolog mówił że po wprowadzeniu warzyw dodac 2 lyzeczki wywarł z mięsa a za jakiś czas mięso
SYLKA Laura waży gdzieś z 6, 5kg może z 6, 6kg a ma 6 msc i 10 dni. Starszy w tym wieku miał 8, 2kg
DONA oby gładko poszła rehabilitacja

ja tez swojego karmie i ide na dwor bo w domu mam strasznie duszno a tak to chociaz porzadnie mieszkanie wywietrze:)

A ja czytałam ze wywar z miesa jest alergizujacy i zeby najpierw gotowac miesko osobno i dodawac do warzywek z tluszczu dla alergikow oliwa z oliwek lub olej rzepakowy. Nisiao to odetnij z tej kury pierrsi ,mozesz sobie pomrozic male porcje .^^^ Donka powodzenia na cwiczeniach^^^^ Co do krzeselek z IKEI to sa ok, sa tez takie wkladki do srodka dla mniej satbilnie siedzacych, ostatnio probowalam bo u nas w zlobku takie sa, maly siedzial zadowlony wsrod innych zlobkowiczow :-)^^^^ Kasia fajnie, ze imprezka polroczkowa udana, u nas jeszcze nie ma kto rozpieszczac bo maly jeszcze nie ochrzczony, ale mialam tak z chrzestna Dawida przy kazdej wizycie prezent a przynajmniej raz w tygodniu widzialysmy sie :-)

Nasza waga piórkowa to 6470 g
Dzisiaj badaliśmy bioderka i jest wszystko ok
Nisiao ja dostałam krzesełko w prezencie z pracy i jest fajne, łatwo się czyści
Czarnooka ja mam huśtawkę leżaczek 3w1 fisher price
Ale w niej nie karmię bo młody mega plujka jest i nie chcę ubrudzić materiału od jedzenia bo no od marchewki nie zejdzie a szkoda

Huśtawka Leżaczek DELUXE 3w1 Fisher Price R2482 - YouKids

O tych ikea też słyszałam pozytywy i że z wkładką do maluchów.

Donka powodzenia

U nas pogoda średnia wg pogody ma dzisiaj padać od 11. Młody pospał już na ogrodzie i właśńie wstał a wiec czas na owoc ...uciekam

reklama
cześć!​

ja nie wiem dziś co robić? Wojtuś od 6 dni jadł gruszki i wszystko ok. Wczoraj dostał ten ziemniak i marchewkę. Miał trochę twardsze kupki to kupiłam mu śliwki i dziś miałam mu podać pierwszy raz, a wczoraj wieczorem na rączkach wysypka, a dziś rano był już większy problem z kupką strasznie stękał i kupkę robił na raty więc te śliwki by się przydały a przez wysypkę boję się mu dać bo jak będzie na nie uczulony to nie będę wiedziała.​

Ostatnia edycja:
Do góry