reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Dzień dobry!
Wpadłam życzyć Wam miłego i spokojnego dnia :)
My za chwilę wyjeżdżamy na naszą działeczke i wrócimy dopiero wieczorkiem.
Marika siły dla Ciebie i oby te enzymy spadły jak najszybciej.

reklama
Hejka.
Boooszzzz aleeee pogodaaaaa leje leje leje....jak zwykle na weekend, gdzie by się chciało iść we troje na rodzinny spacer :-/

Marikato tyle dobrze,że enzymy spadają,oby ten miesiąc przyniósł efekty podczas brania tych leków
Siva to udanego weekendu :) :-)
Ania00 u NAS piekna pogoda.Ta to jest wkurzające jak sie czeka na weekend bo wtedy jest okazja na wspólne spędzenie czasu a tu sie rypnie pogoda i siedź tu w domu.

mam nadzieję że sie to utrzyma,bo teraz musimy siedzieć w domu ale jutro już Kingę na dwór wystawię,bo się kisimy w domu jak te ogórasy we wlasnej zalewie,cieplo w domu upal ehhh

Kinga już tak znerwocowana zę jak przychodzi wieczor i nawet jak wymienam jej pampersa to już mruczy jakby zaraz miala dostać zastrzyk,biedna taka zestresowana,szelest papieru ja wystraszy bo to jak szykuja strzykawke to slyszy-takie małe dzieciątko a tak już kojarzy...:-(

wlasnie od tego leczenia zaczela ssać ten kciuk,mam smoczek z Aventu to też wcześniej niby go zassala ale nie utrzymala go w ustach,potem na probę poszły smoczki lovi day and night-też wypluwała z tym ,że nie bylo ssania kciuka a teraz nie wiem czy kupowac jej smoka z aventu slyszalam ,że są min najlepsze

Jakie jeszcze polecacie???z nuka??

Nisiao my mamy smoka z aventu 0-6mc i mała go lubi, na początku też wypluwała ale chyba był dla niej ciut za duży a teraz jest ok, wczoraj zamówiłam jej nowe na 6-18 mc z LOVI na necie day&night bo mnie tak urzekły :) piękne są :) zobaczymy czy polubi, jak nie to kupię avent jeszcze raz :)

No i wszystkim Asiom dziś wszystkiego naj naj :-D wiem, że siva i malinka świętują, jeśli kogoś jeszcze pominęłam to przepraszam :-D

Cześć wszystkim!

laski testujące gratulacje jednej kreski

Nisiao i Marika zdrówka dla malutkich

Nisiao ja leżałam w szpitalu z takim Franusiem i jego mamą. On też miał strasznie odparzony tyłek podobno od antybiotyków, ale lekarka zabroniła tormentiolu. Dostał linomag i gotowany krochmal. Broń Boże nie oceniam ale może informacja się przyda.

Anbas powodzenia i cierpliwości w rysowaniu. Zobaczysz już nie długo będziesz mieć małego, zdolnego przedszkolaka.

Fifka ja próbuje podawać wodę w te upały. Najpierw daję z butelki a jak nie chce to łyżeczką. Trochę popiję, trochę wypluje ale przynajmniej się nie odwodni.

Akuku no to trzymamy kciuki w staraniach:) podziwiam cię. Ja się boję czy z 2 dałabym radę, zwłaszcza że już teraz ciężko jak ja stale wszystko sama a Wojtek choruje.

Upały zaczęły działać na moje dziecko i się w nocy zaczął budzić na picie.

Miłego, najlepiej rodzinnego weekendu oby przy dobrej pogodzie

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny, wczoraj poszlam znowu na prywatna rehabilitację i takie trudne cwiczenie musze z antkiem robic ze nei bardzo na razie mi wychodzi, chociaz rehabilitant mowi ze mam dobra reke do rehabilitacji i ze sie naucze. ale wiecie jak to jest jak od razu nie idzie to czlowiek sie podlamuje, antek placze albo zbuntowany lezy i nawet nogi nie podniesie:)) . a i wiecie co od jakiegos czasu jest taki wpatrzony w oliwke ze szok, a ona rozmawia z nim, opowiada mu rozne historie mowi czego nie moze robic i takie tam. fanie to wyglada.

Fifka i co testowalas? a co do dopajania to lekarka 3 lata temu mowila ze na piersi nie trzeba ale ja biore butle z woda na spacer, ale antek jak poczuje wode to od razu wypluje:)

Marika szkoda ze nie udalo sie z ta pania alergolog i te terminy to mnie tez wkurzaja. ja zapisalam sie do neurologa 3 tygodnie temu i termin mam na lipiec a jego opinia jest mi potrzeba do walki o to orzeczenie o niepelnosprawnosci

Nisiao wyciagaj kciuka z buzi ile razy tylko mozesz i zastepuj smoczkiem, jak sie nauczy ssac kciuka i okaze sei ze jest jej niezbedny to juz pozniej nie oduczysz a to fakczynie zle na zgryz dziala, wiem bo sama kciuka bardzo dlugo ssalam i nie nie pomagalo, zawsze wedrowal do buzi bo byl przy mnie. o wlasnie musialam antkowi wyciagnac kciuka z buzi to on tez czasem wklada

Fifka mi tez lody chodza po glowie. obiedlam corce ze jak bedzie ladnie rano cwiczyc (co graniczy z cudem bo ona nie rozumie ze trzeba cwiczyc miesnie brzuszka i sie buntuje) to podejdziemy do sklepu po lody i juz mi to przypomniala:) no i gratuluje nowych umiejetnosci adrianka

Anbas a moze kolorowanie mu pryzpadnie do gustu, albo odrysowywanie czegos wtedy zobaczy ze powstanie jakis ksztalt ktorego przeciez nie umie narysowac jak twierdzi sam. sa rozne ksiazeczki z zadaniami dla 2 latkow, a tam rysowanie po sladzie (moim zdaniem bardzo trudne), doprowadzanie np malej kozy do mamy po jakims torze, moze cos takiego mu sie spodoba i zacheci do prac manualnych. dzieci tez lubia rysowanie mazakami, moze to bedzie dla niego atrakcyjniejsze niz zwykla kredka. albo kreda i tablica

nisiao moja cora tez miala czesto odparzenia pupki i nawet lekarz kazal zrobic badanie moczu o ile dobrze pamietam aby sprawdzic zakwaszenie.

Ikasia ja woże antka w spacerówce parasolce, lezy tez prawaie na plasko ale jak sie obudzi to go leciutko podnosze, ale bez przesady jest stale na polleżaco, bo pamietasz ona ma obnizone napiecie i ja sie nawet boje go bardziej do siadu trzymac chociaz wiekomo juz by mogl

Kaczuszka nei wiem ile w tym prawdy ale wczoraj rehabilitant powiedzial mi ze jezeli dziecko nie chce lezec na brzuszku a dodatkowo jeszcze ulewa to nalezy sie zastanowic nad refluksem. a tu skolei maika mowila ze nie ulewal a mial refluks, to nie wiem jak to jest czy kazde dziecko nie lubiace lezenia na brzuszku nalezy skonsultowac pod kontem refluksu?

Siva to wypoczywajcie:)

aha i na koniec chcialam prosic abyscie tyle nie pisaly, bo jeden dzien nie bylam na necie i juz nie daje rady doczytac wszystiego:))

Fifka ja mialam identycznie jak Ty przy Alexie i Vikim z mala roznica wieku mowilam ze juz wiecej nie bedzie .. potem oni sie tak super razem bawili... ze znowu mi sie zachcialo maluszka ;) a teraz ?? Teraz wiem ze jezeli sie uda mala roznica to Emil nie bedzie "jedynakiem" bo starszaki nie beda sie bawic z nim tylko ze soba ;) wiadomo ze troche sie z nim pobawia ale to juz nie bedzie to...i w sumie to jest glowny powod naszej decyzji... zobaczysz tak za rok jak chlopcy sie razem bawia ;) i bedziesz wiedziala o co mi chodzi ;)

Ja mialam z nimi mega ciezko ledwo urodzony Victor...alex poltora roku..przeprowadzka przy ktorej nam nikt nie pomogl... a teraz wiem ze Alex i Viki potrafia sie ubrac zjesc itd..sa samodzielni. Baa jak ja np. Jestem w kuchni lub toalecie albo ogolnoe czyms zajeta to zagaduja Emilka. Pokazuja grzechotki rozsmieszaja go.
Dodam tez ze moje starszaki chca jeszcze jednego maluszka... bardzo chca siostre ale mowia ze jak bedzie brat to tez fajnie ;)
Tak wiec decyzja jakby rodzinna ... i wiecie co ja sie samego czasu po ciazy nie boje jak poczatku ciazy... bo jak bede sie czula jak przy Vikim to nie istnieje..nie ma mnie.
Ale coz badzmy robrej mysli.
Aaa i wolalabym szybciej niz pozniej hahaha. Bo wolalabym urodzic jak Emil dopiero bedzie na poczatku chodzenia niz juz wprawiony hehe... pamietam jak Alex mi uciekal hehe.

Tylko mowie jak sie nie uda do max poltorej roku Emila to odpuszczamy;)
Ja sie nalepilam tych figurek a jezzcze chce cos zrobic... tydzin do Apexa urodzin..motyle w brzuchu ...
Milego dnia ;)

Wcielo posta.
DONA objawy refluksu bez ulewan: mlaskania, przeżuwanie. Kaszel, zapalenia gardła leczone antybiotykami nawet 2. równiez latem. Syn był prawie cały czas chory aż dostawał antybiotyk. Nadmierne ślinienie - nosił non stop długi ceratkowy pod spodem sliniak, bo inaczej mokre po pepek.
NISIAO U Laury też często pupa odparza się. Kinga jest na antybiotykach to barierą ochronna jest naruszona, tak jest też przez wysypki i alergie.
Myje białym jeleń z woda. A w ogóle chusteczki nawilzanych nie używaj, odróżniają bardzo mocno

reklama
AKUKU mój starszy był tak niegrzeczny. Wychowałem go praktycznie sama bo M w pracy. Na pierwszy rodzinny spacer wyszliśmy jak miał 2 latka. Jeszcze ten poród, który śnił mi się po nocach to myślałam, że nigdy już dzieci mieć nie będę. Jeszcze w kółkiem chory, nawet latem. Wiec ją podziwiam twoje podejście. Mi dopiero trauma po 5 latach przeszła

Do góry