reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Witajcie Kochane ;)
Dwa dni mnie nie było, bo forum mi glupialo i nie mogłam się logować. Nadrobie troszku później, boście naprodukowaly ;)
Fifka @ wariuje, ale lepsze to niż 2 kreski w tej sytuacji ;)
Ja nie dopajam Leny wodą, tylko cycujemy na żądanie. Młoda ma słabszy apetyt w ten upał w rezultacie czego mam zapalenie lewej piersi :( do jutra działam z kapustą i laktatorem a jak nie będzie poprawy to of jutra antybiotyk - byłam u lekarza i podobno mogę go spokojnie brać przy kp.
Muszę spadać na przewijak, bo 2 poszła ;)
Lena dziś w nocy skończy 4 miesiące - jak ten czas leci!

reklama
Anbas przedszkole a zwłaszcza maluchy to nie etap wysmiewania :-) a tym bardziej za brzydkie malowanie wiec tym bardziej sie nie martw. Takie zachowania pojawiają sie na etapie podstawówki.

Siva duza pannica juz :-D współczuję zapalenia. ..

Marika kurcze musi sie znalesc jakis specjalista z terminami ;(

Dona powodzenia u dentysty ;)

Ania narazie odpusc lyzeczke...bo jak sie bardziej zniecheci mozesz miec problem..
Pamietam jak Alex mial z 7 misiecy i plul kazdym jedzeniem...dwa tyg. Nawet nie probowalam.zapomnial i ladnie zaczal jesc.

Fifka i jak test ?? Aa i czemu sok dajesz jak wode pije ?? Pytam tylko ;)

Jagud moj Emil dziwnie patrzy i nie chce jesc jak m mu z butli daje hahaha. Ale jak ja usiadebobok i mnie widzi to zje hehe.

Jagus moj tez czesto z 2 piersi... bylo tak ze zawsze z 2 a teraz juz znowu czasem z jednej..wiec wiecej pokarmu mam uff ;)

Pustiszi dobrze ze test pokazal taki wynik jaki chcesz ;) biedny dziubasek z ta gotaczka ;(. U nas po szzepieniu Emis jesy wrazliwy bola go nozki...raz daje calpol i po sprawie.

Nisiao neszcze zastrzyki ojjj... ucaluj niuske ode mnie ;)
Probuj podawac smoka...a na raczki moze jakas rekawiczke niedrapke ?? Bo pozniej bedzie ciezko odzwyczaic ..serio ..mojej kolezanki corcia ma 4 lata i ssie .. tak jak mowie ja bym wyciagala kciuka dawala smoka tak dlugo az zalapie...moze poszukaj takiego rownego dlozczeho chudeko..odobnego do palca ;)
Juz lepiej ten rog pieluszki bo to zabierzesz a palca nie utniesz...

Fifka oo juz doczytalam ze test negatywny ;) ufff mozesz odetchnac hehe.

Anbas moj Vicyor 4 lata ma i nie chce / nie lubi rysowac..bazgra tylko... nie chce nic naposac..policzyc nic kompletnie... am nadzieje ze jak zacznie szkole... poczuje sie jak duzy chlopak izacznie chciec.
Kochana nie zmusisz...nie uprosisz niestety.. nie naciskaj moze w przedszkolu zacznie chciec. Ale jak mu zbytnio obrzydzisz zniecheci sie bardziej... u nas docjodI to ze Alex juz potrafi a Viki ni i nir chce nawdt probowac. Dla tego dalam go juz do szkoly by zobaczyl ze dzieci tez sie dopiero ucza :)

Anbas jeszcze co do rysowania to moj Alex tez nie lubial... zaczal w przedszkolu... zawsze jedno i to samo auto ...dwa kola kreska i polkole... to wszystko... a teraz pieknie rysuje ;) tylko on inaczej ni Viki bo bardziej chcial ;) czy nawet kartki pisal literka po literce dla kazdego w przedszkolu. Np merry christmas 30 razy plus maly rysunek..a mial jakies 4,5 roku... a Viki nie chce...

Aaa i jak bylismy kupic liczydlo to mu pokazuje i mowie ze bedziemy liczyc ile jest koleczek..a on ze nie chce i ze mam to odlozyc tam gdzie to bylo hehehe

My mamy chyba drugiego zabka widzebgo i chyba czuje ;) uff jakos poszlo ...

Co do ciazy to ja dzis mam takie mdlosci ze gdyby nie to ze mielismy przerwe z przytulaskami to myslalabym ze w ciazy jestem... no chyba ze wczoraj zaszlam hahaha... a tak serio to jakbym zaszla teraz w ciaze to bym sie nie obrazila ;) ja jesli mam miec 4 to tylko z mala roznica wieku...pozbiej juz nie chce ;)

Dzis jestem wykonczona ...wczoraj robilam figuraski do 2 w nocy ;) ufff

Dzis tez bede siedziec...tydzoen do urodzin...

Milego wieczoru ;)

Akuku a tak z rozpędu :-) dzisiaj dalam sama wode :-) ale on pije po pare lykow tylko.

Podziwiam cie... ja nie wiem czy kiedykolwiek chcialabym wejsc w "ta mala różnice" jeszcze raz i to świadomie...

Haha ja bym chciala ...ale o Emila staralismy sie 2 lata wiec jakby male sznasy... jaj sie nie uda do roku emilka..odpuszczam. nie chce duzej roznicy.

Akuku haha faktycznie karmiący tatuś jest jeszcze bardziej podejrzany niż mama z butlą wody;) Ale skubana trzyma wtedy butlę w buźce a nie pociągnie ani razu;-) Teraz zrobiłam jej 110 ml mm i wszystko pięknie wciągnęła (a miała cyca - w sumie 2 cyce godzinę temu) więc mam nadzieję, że da mi troszkę w nocy pospać...
Te szczepionki do nóżek chyba w ogóle są dla maluszków bardziej bolesne, bo moją Julkę też przez resztę dnia bolało...

Siva znam ten ból:( Spróbuj może jeszcze na noc wziąć 2 tabletki paracetamolu (np. apap to też paracetamol) bo działa przeciwzapalnie. Mi pomógł o wiele bardziej niż kapusta a miałam już prawie 40 stopni gorączki i z tego bólu nie potrafiłam podnieść rąk do góry...

Pustiszi dobrze, że malutki dużo spał - może wtedy organizm szybciej się upora ze szczepionką... Oj oby kolejne szczepienia łagodniej u niego przebiegały, bo szkoda dzieciaczka:no:

Nisiao my też mało kiedy spędzamy z m czas w trójkę... I chyba teraz bardziej się wczuwa w rolę tatusia niż męża, ale szkoda gadać jak to widzę:)
A ta maść raczej na pewno malutkiej pomoże - sam tormentiol jest już bardzo skuteczny, clotrimazol tak samo, więc chyba możesz być dobrej myśli:)

Edit:
Jestem w ciężkim szoku, bo Julka o 18.30 zjadła z dwóch cyców, o 20 do tego 110 ml mm, a przed chwilą jeszcze cyca... Na nią chyba te upały działają odwrotnie;-) Oby tylko się ta wyżerka przełożyła na długość spania, bo wczoraj pobudki co 1-2 godziny...

Ostatnia edycja:
dziewczynki mam pytanko, ...sa upaly tera...I zastanawiam sie czy nie przesadzic Młodego do spacerówki..mam mure 4 plus, rozkladana zupelnie na plasko...a w gondola mam razenie ze on sie zapaca strasznie..a poz atym jak nie spi to mam wrazene ze mu sie strasznie nudzie, bo coraz czesciej placze:(

Hejka. Byłam odcięta od netu bo mi wazon z kwitami przewrócił się i zalał tableta.... Szczęśćie że działa ale musiał podeschnać....
Ogólnie zakończyliśmy dzisiaj maraton komunijny :-D uff bo już padam dosłownie.
Dzisiaj mały przewrócił się z plecków na brzuch no i jak załapał, to potem co chwila na brzuchu.... Tylko ńie lubi na brzuchu być więc się wkurza.... U rodziców na tapczańie też się przekulnął i prawie by spadł.... Wieczorem położyłam spać już miał oczy zamknięte, ale ledwie położylam to zrobił wielkie oczy i buch na brzuch no i w płacz bo nie chce na brzuchu.... I usypianie na nowo.
Ja nie dopajam, daję piersiaka co 1,5-2 h
Gratuluję oblanych testów:)
Akuku to do roboty .... Ja na 3 poprzestaję :-D
@ jeszcze nie dostalam wcale, z poprzednimi dostawałam wcześniej, a teraz mam spokój...
Marika poszukaj prywatnie bo szkoda małej i Ciebie...

Zadzwoniłam do tej doktor u której byłam prywatnie. Uspokoiła mnie. Mówiła, że dobrze iż enzymy nie wzrastają a trzeba czasu aby opadły. Mam dawać Sylimarol miesiąc czasu. A z tym postawieniem glutenu i brakiem ulewaniem to też twierdzi, że to zbieg okoliczności tak jak nasza lekarz rodzinna. Czytałam co u was, ale już sił nie mam żeby odpisywać. Laura w kość dala. Dobranoc

reklama
Marika - sil dla Ciebie I Laury, Mam nadzieje ze juz niedlugo wszystkosie wyjasni I bedziesz mogla odpoczac!
Akuku- no co ty ? juz bys chciala kolejne dzieciatko? Ty jestes stworzona do dzieci, bo ja kilka dni temu rano poczulam mdlosci I az struchlalam na sama mysl o ciazy:shocked2:
Niasiao- zdrowka dla Kingusi I spokoju dla Ciebie, najwazniejsze ze leczenie przynosi efekty!

Nie pamietam co jeszce mialas odpisywac, czytam was codziennie ale jakos weny brak do pisania, rutyna mnie dobija, wlasciwie kazdy dzien polega na dotrwaniu do wieczora,

Antos ostatnie dni kiepsko spi , w ciagu dnia w sumie tez sam nie polezy a nosic go ciezko, zblizamy sie do 8 kg,w nastepny czwartek szczepienie o bede wiedxiec dokladnie ile wazy,mam nadziej ze przejdzie je dobrze

caluski

Ostatnia edycja:
Do góry