reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Magsus dobrze ze mala osluchowo czysto. Lekarze czasem zapisuja anybiotyki bez sensu... czesto tak jest bo maja podpisana umowe z apteka pod przychodnia I doataja prowizje...

A mnie szlag trafil...kuuuurwa porafie rozronic srode od piatku I do 2 tez liczyc potrafie ..dzwonilam w srode ze czemu nie przyszla...to ona ze ma mnie na piatek zapisana ... dzis piatek ...czekam... dzwonie a kunegdna mowi ze na srode nasepna... a mowila we wtorek dwa tygodnie temu 2 weeks from tomorrow on Wednesday .... ja pierdziu..z nimi sie dogadac nie mozna a ja mam dosyc czekania...

reklama
Hehe z tego testu wyszedł mi niby "średniaczek" ale jak czytałam na koniec opisy to jednak "Wrażliwiec" idealnie opisuję zachowanie Adriana... niby grzeczny, ale jak coś go rozzłości to tylko cyc mamy uspokoi (nie koniecznie do ssania... wystarczy zawinąć w chustę i pokołysać) Wiele rzeczy wprawia go w płacz i uspakaja go tylko takie mocne ściśnięcie i mój zapach.

Kiedyś jak robiłam ten test z Konradem to był na pograniczu Aniołka i Średniaczka :-)

Jaguś
hahaha pewnie tak... chcociaż jak teraz o tym myślę to marze o tym czasie wolnym...

Akuku
ale Adrian spał na mnie... też o tym pomyślałam, ale jak go zdejmowałam z siebie to się obudził, więc bez sensu. A wytrzymać naprawdę nie dałam rady. :-)

Milusia zdrówka dla Zosi! Dobrze że na razie nie jest tragicznie...

Blanka
heh ale ten twoj Filipek przeżył rzeczy za swojego krótkiego życia...

Sylka
filmiki można wgrać na Youtuba a tu tylko dodać linka :-)

Kasieńka
pociągneła byś... człowiek się przystosowuję...

Dobra mąż zabrał Konrada... czas prace pisać...

Akuku pociesze Cię że u nas to samo było...ostatnio jak zajechała to tylko po to żebym podpisała jej jakieś kartki i to wsio...

Akuku wczoraj dawalam jej po 5 ml do każdego karmienia rownież w nocy bo polozna stwierdziła ze jest mocno zagazowana i w jej przypadku masaże kladzenia na brzuszku nie wiele pomogą jesli zacznie byc spokojniejsza dawać co drugie karmienie a jesli zauważe znaczna poprawę to dawać tylko wtedy jak zacznie ja męczyć !!!!! A co do ilości to oni piszą 5 ml mała lyzeczka tyle nie zmieści :) wiec wiesz daje jej te 5 ml strzykawką !! Dzis w dzien to dałam jej 2, 5 i znow stękala po godz dałam drugie 2.5 i wyprukala sie a na koniec zasneła !!!
Jesli chodzi o te częstotliwość dawania to ja bede starać sie nie przekraczać tej dawki 6 razy 5 ml podobno nie powinno sie zeiekszac ilości wiec najwyżej w dzien sie pomeczymy a na noc bede ja ogazowywac :)

Wreszcie mam czas dla starszej !!!!!! :) biedna nie jest zazdrosna ale wiele razy płakała ze nie moge sie z nią pobawić :( najgorsze wieczory bardzo lubi jak leże koło niej jak zasypia tuli sie mocno i powtarza ze mnie kocha a przez problemy Oliwii musiałam patrzeć i słuchać jak Julia płacze :( wczoraj juz zasypiala w moich ramionach z uśmiechem na twarzy :)

Hej !

Udało się wczoraj młodej zasnąć w łóżeczku swoim własnym osobistym :) więc pierwszy malutki sukces mamy za sobą:)

Kasieńka ja też staram się okładać do łóżeczka nawet w nocy. W dzień śpi albo w wózku albo w łóżeczku choć zgadzam się z Tobą że to najtrudniejszy sposób. Udało się córci Twej załapać smoka? Moja nadal nie przepada, ale czasami się udaje:) ale tak sobie myślę że my mamuśki dziwne jesteśmy bo najpierw same chcemy nauczyć smoczka później oduczyć :)

Inomama też mam tą książkę i wdrażam w życie powoli choć to nie łatwe bo też Lenusiek ustawia nas jak chce:)

Milusia zdrówka dla Was:)

Magsus cieszę się że nocka dobra:)

Akuku wiesz może gdzie taką dostawkę boczną można dostać?

Blanka cieszę się że z paluszkami Filipka ok już:)

Mirka współczuję Wam tej przepukliny i kolek biedna Ty. Mam nadzieję że ta przepuklina nie boli maleńkiego ?

Ale u nas wiosna dzisiaj:) Lenka zaliczyła już dzisiaj drzemkę na tarasie:) teraz śpi na brzuszku w wózku. Ja zaraz idę sprzątać bo dom zaniedbany:) dzisiaj i jutro mam męża to muszę nadrobić porządki bo przy dwójce ciężko w ciągu dnia samej:)

Udanego dnia :)

Magsus ja wladnie falsm malemu gripe water I po chwili kupka..a on po tym sie uspokja I nie potrzebuje cyca odrazu.a powiedz co myslisz czy jak dalam malemu gripe wate I zadnal po tym bez cyca to jest ok czy powinien jednak zjesc ??

Fifka a no tak on na Tobie spi przeciez... o co sie dziwisz ze cuce przycisnely glowe jak take pelne byly..poczul sie pewnie ciasno jak w brzuchu haha

Milusia okazalo sie ze ta babka co w srode mi powiedziala ze przyjdzie w piatek to sie pomylila... a ta znowu dzwonila do mnie we wtorek odwolac wizyte ale ja spalam I ona sie nagrala a ja nie wiem jak odlsuchac..

Magsus jejku to moglo doprowadzic do zazdrosci.moi chlopcy sami zasypiaja no I z reguly ksiazki czytam im w dzien ale ostatnio prosza wieczorem do zasypiania... viki sie zaczal bac ciemnosci wiec zeby mu sie lepiej zasypialo to staram sie czytac..ale zawsze im mowie ze jesli Emis bedzie spal go poczytam .dobrze ze jednak wam ten gripe water pomaga ...ehh
Powiedz mi czy faktycznie ta butelka moze byc otwarta tylko dwa tyg ,??

Hope gratuluje piedwszego sukcesu w zasypianiu.
Moze gdzies na necie ta dostawka bedzie... poszukam pozniej moze znajde na necie.

Ja juz posprzatalam dzisiaj. Obiad m zrobil. Syropek zrobilam..a pogoda ogolnie ok tylko wieje worc dzis zostaniemy w domu tymbardziej ze przeziebieni chlopcy.

Akuku moja je niby ale mniej niż do tej pory bo tak to co 2 godz zjadala 120 ml a teraz to i 60 lub 90 !!! Cieżko mi powiedzieć zależy co ile synek je ????? Co 3 godz ???? Bo jesli po każdym podaniu tego gripe water nie będzie chciał jesc to podawaj mu go godz po jedzeniu zeby w brzuszku miejsce było inaczej moze Ci zwrócić . Dzis raz mi tak zrobiła wypila te wodę i ze dwa łyki mleka a potem spała 1,5 godz wiec dałam jej juz mleko bez gripe Waltera i zanela po wypiciu 100 ml

powiedz czy maluch Twój puszcza po tym jakos wiecej bąków ????? Czy tylko sie uspokaja i zasypia ???? Bo moja to i podczas jedzenia pierdzi i we śnie tez jej sie zdarza a najlepsze jest to ze śmieje sie przy tym od ucha do ucha :)
No i jeszcze okropnie beka nie dość ze po jedzeniu to jeszcze zdarza sie we śnie !!ale na ulotce napisane ze beknie to normalne w ten sposób tez sie uwalniaja te gazy co zalegają .

dziwczyny moje dziecko nie ma jeszcze 2 miesięcy a juz sie przekrecila na plecy !!!! I to dwa razy !!!!! Az nie moge w to uwierzyć niewiem ona strasznie nie lubi na brzuchu leżeć i jak ja połoze to tak walczy ze ląduje na plecach nie płacze przy tym ale stęka staranie i złości sie :) główkę tez wysoko podnosi i dość długo trzyma w tej pozycji :)

Hope moja juz cos tam ten smoczek lapie ale nie jest to jej ulubiona rzecz :)

Inomama u nas na Nikosiu nic a nic sie ta ksiazka nie sprawdzila

Magsus dobrze ze pomaga ta woda

Akuky jak jest u Was z tymi kupkami ... bo moja sie prezy strasznie zazwyczaj robi jak jej nozki podkurcze ... ale kupa normalna :| nie wskazujaca na zatwardzenie ... ida Wam przy tym baki?

Milusia
ehhh na gardlo anty :| dobrze ze Zosia czysta

na brzuszku do spania ukladacie dzieci jak juz zasnal? czy tak usypiacie?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry