reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Akuku wiem wiem :-) mój M tez był blondynem a teraz ciemny jest :D A ja odwrotnie... Czarna byłam i włosy rozjasniłysie do ciemnego blondu jak miałam z 2 lata i tak zostało :-) Tyle ze teraz farbuje na ciemno.

reklama
Akuku woda zamówiona z samego rana odrazu to zrobiłam :) jeszcze raz dzięki :)

co do włosów moja Julia urodziła sie z takimi czarnymi włoskami jak węgiel w szoku byłam bo ja ciemna blondynka i R tak samo no i około 2 roku życia Julia tez wypłowiala :) Oliwia tez ma ciemne włosy tylko dużo mniej niż jej siostra wiec myśle ze i jej kolor sie zmieni :)

u nas znowu ciężka noc :( od 2 w nocy nie śpimy teraz drzemki łapie ale stęka cały czas :( czekam na ta wodę jak na zbawienie i w głębi serca mam nadzieje ze to jej pomoże :confused:

Blanka trzymam kciuki za synka oby mu pomogli szybko !!!! Swoją droga to niewiem na co tak długo czekają !!! :(

do mam które podają probiotyk lekarz kazał 5 kropli dawać ale nie powiedział czy jednorazowo czy rozłożyć to dawkowanie !!! Jak Wy podjecie swoim skarom bo ja juz niewiem :( ????

Biedny ten Filipek Blanki, kciuki żeby mu wreszcie pomogli!

Mój Maciek wydaje z siebie takie dźwięki: e, a, ewentualnie w sekwencji ea :) czasem leży i mnie zaczepia albo odpowiada jak do niego mówię :)

kiepska noc za nami, mały budził się 23.30, 3.00 i potem 7.30 ale przestawiam go na cyca no i żeby go nakarmić muszę najpierw pokonać wrzask, a jak go dostawię to je strasznie długo i schodzi nam się nawet 2h na jedną sesję :/ na dodatek pokłóciliśmy się z mężowatym w nocy i nawet jak mały poszedł wreszcie po 5 spać to my nie grrrr, teraz wstał o 7.30 - jeden cyc, przysnęłam, kark mnie boli, kupa, drugi cyc, leżenie, próba wciśnięcia butli z odciągniętym, żeby się dopchał i poszedł spać, druga kupa, lulanie... i sukces wreszcie o 11 śpi :/ a cyce znów pełne, muszę iść ściągnąć, żeby znów się nie doprowadzić do początków zapalenia, potem chyba się walnę z nim...

Oj ja to mam znowu cięzko okolo 21 do 1 szej w nocy a potem malutka śpi mi do 6 nawet,ja nawet na karmienie w nocy o 3 ciej n nie potrafie jej dbudzić.Dziś w nocy miala na raty karmienie ostatnie o 2 giej to nawet jej nie budzilam juz o 3 ciej tylko o 6tej na następne zjadla mi 50ml i koniec,nie wmuszę,teraz o 9 tej 50ml i tyle tylko,ale powiem Wam że zjada czesciej juz 60 tke niz tylko 40ml jak na poczatku to tak stopniowo brniemy wyżej z moim niejadkiem.

Cieżkie sa te noce ja dziś nawet wyspana jedna godzina więcej i zaraz jest inaczej,tzn 4 godziny snu :)

To jest ten ból że mamy takie mieszkanie że jest jeden pokoj i kuchnia do tego lazienka,ale w nocy malutka nawet spokojnie przesypia-odpukać jedynie do 1 szej jest placz od 21 czy 22 giej,najedzona ,przewinieta a placze tak że mam wrażenie jakby się miala zapowietrzyć.
śpiewam delikatnie kołysze oj nic się nie uspokaja...

Nóżki prostuje czesem na zmiane podciąga jedną i drugą nóżkęmasuje brzuszek jej,kto wie może ma tez te kolki Kinga.

nIE SADZILAM ŻE WSTAWANIE W NOCY I RANKI BEDA TAKIE CIĘZKIE :( oj....

Magsus ja od dziś daje probiotyk dałam jednorazowo 5 kropli

Akuku - noce sa lepsze niż dzien bo jest spokojniejszy ale często wstaje dziś co 2 h a ja sie rozbudzam dziecko śpi a ja z pół h zanim zasnę a jak jeszcze w grę wejdzie lulanie bo teraz od niedzieli walczy ze mną i rączki i rączki uuuuh

Nisiao - jak ja Cię rozumiem z ta bezradnością

hej kochane, przepraszam, że was tak zaniedbuję :(

proszę trzymajcie za nas jutro kciuki, mamy wizytę w warszawie na niekłańskiej u ordynatora, ma zobaczyć te nasze stopy nieszczęsne :( oby obyło się bez gipsu bo ta metoda leczenia mnie przeraża (nie sam gips ale to, że dziecku bez znieczulenia przecinają ścięgno Achillesa) proszę kciuki

witam u nas nocki trwaja od 23-24 do 4-5 z karmieniem o 2-3. Pozniej jest usypianie od 30min do 1,5 a nawet dwoch godzin i krotkie drzemki.
A w dzien doslownie zero snu tylko drzemki max 10 min. Laura sama nie polezy i zaraz placz i trzeba szukac co ja uspokoi. O i wlasnie wstala a zdazylam te kilka zdan napisac

NISIAO ja tez nie lubie jak ktos mi na rece patrzy bo wtedy nic nie wychodzi. Zwlaszcza, jak ktos sluzy "dobra rada"
A u malej to pewnie problemy z puszczaniem baczkow. Moze jakas herbatka z kopru wloskiego by pomogla
DONA u Laury juz oczka sie zmieniaja, wloski tez jasnieja.
A co do gaworxenia to juz cos tam gaworzy i na usmiech odpowiada usmiechem
PUSTISXI poloz sie spac razem z synkiem a jak maz bedzie w domu niech on sie zajmie. Taki brak energi moze byc niebezpieczny
FIFKA musze sprobowac z chusta bo u mnie jest tak jak piszesz. Doslownie zero snu i placz. Juz nawet cyc nie pomaga

hej kochane, przepraszam, że was tak zaniedbuję :(

proszę trzymajcie za nas jutro kciuki, mamy wizytę w warszawie na niekłańskiej u ordynatora, ma zobaczyć te nasze stopy nieszczęsne :( oby obyło się bez gipsu bo ta metoda leczenia mnie przeraża (nie sam gips ale to, że dziecku bez znieczulenia przecinają ścięgno Achillesa) proszę kciuki

Trzymam kciuki &&&
A Laury ta stopke dalej wygina mocniej do zewnatrz niz druga stopke. Niby samo ma sie naprawic tak ortopeda powiedzial. Strasznie mnie to niepokoi

hej:-)

to ja widze,ze narzekac nie moge na syneczka... spi mi zwykle od 21 do 5 rano z dwiema pobudkami na jedzonko;-) jedyny minus to,ze ok 5- 6 juz sie budzi i chce sobie "pogadac" i na rekach u mamy byc oczywiscie albo przy cycu- bo to poprostu uwielbia:tak: a ja nad ranem nieprzytomna (naleze do "nocnych ludzi"):-)
no i szkoda,ze moj Areczek tak krociutko spi w dzien, tj. czesto ale krotko, ok pol godzinne drzemki- ma bardzo lekki sen i latwo go obudzic :-)

reklama
Hej kobietki.
I ja sie troche usprawiedliwic musze... Nie ogarniam nic ostatnio :( Chyba dopada mnie deprecha na maxa. Mala nie chce jeść. Mam to samo co nisiao :( lapie cyca na max 5min i koniec. Nawet nie to ze zasypia na nim. Czasto poprostu puszcza jakby byla najedzona i patrzy na mnie i nie ma opcji jej wcisnac juz nic :( Zalamuje mnie to. Ściągam i daje jej z butelki i wtedy czasem uda sie wmusic w nią ze 100ml ale i tak nie chce jesc co te 3godz...tylko troche rzadziej. .. Juz nie wiem co mam robic? Nic nie pomaga.
Do tego ten pier@#* szew dalej mam z tym problem...Plamie z niego ciągle. Bylam juz u lekarza i powiedział ze kapac sie w wodzie z sola mam i jakis antybiotyk w kremie dal ale poprawy nie widze :(
A jakby tego wszystkiego bylo malo to mlody sie rozchorowal i kaszle strasznie. Z nosa mu wrecz cieknie i juz mala mi kaszlnela ze 4 razy wiec pomalu zaczynam swirowac w tym domu... Zadnej opcji wyjscia na dwor nie ma teraz :( Tylko jeczenie caly dzien slysze albo jednego albo drugiego. Poprostu mi juz glowa peka :( No i jeszcze te zlosliwosci kuby :(
Kurcze wiem ze to dlatego ze ze jest chory jest taki zmierzly ale poprostu nie daje juz rady ...Jestem wyczerpana fizycznie i psychicznie :( I co ze mnie za matka ktora mysli o tym zeby mieć 5min ciszy i spokoju ;( :(

Przepraszam za moje uzalanie sie ale musialam sie wygadac...

Pozdrawiam was kochane i walcze dalej :(
Buziaki :*

Do góry