reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Sylka wiem ze Ci przykro, ale jeszce troche i nie bedziesz o tym nawet pamietac, kazde kolejne swieta spedzicie razem !!!

Anisen a ja mialam pytac ale zapomnialam, jak ta posciel w dinusie ? Jaki material? Jak sie prasuje, bo wlasnie taka sama zamowilam lacznie z baldachimem.. juz sie nie moge doczekac tej paczki az przyjdzie i bede ubierac posciel juhuhu

reklama
Akuku pościel super :) materiał to bawełna ale nie ta cieniutka tylko normalna, gruba. Wszyty zamek kryty wiec nie przeszkadza. Ja wzięłam rozmiar 100x 135 bo takie mam dla malców kołderki ( dla Kingi i Kuby ) a dla Leosia bede miała pościel po obojgu ;)
Kolory śliczne żywe :) moja Kinga jest zachwycona oboma wzorami i już zastrzegła że będą sie z Kubusiem przemieniać :-D

Hej!

Egzamin zaliczony! Nie jestem zadowolona z oceny ale choć kolejny egzamin do przodu. Wybiłam sobie z głowy stypendium naukowe przy noworodku :-p

Jaguś no to gratuluję!! Ależ fajna niespodzianka! Nie ma nic piękniejszego niż własnie takie docenienie starań włożonych w prace :-)

Akuku cieszę się że już lepiej... uważaj na siebie kochana bo już niedużo ci zostało! :*

Marika
kochany małżonek :-D

Nisiao
i pomyśleć że on JESZCZE powinien być w brzuchu... a on już ma zaraz miesiąc! termin dopiero na 2 stycznia miałam :-)

Taki strach jest normalny kochana.. a co do tych krostek to może odparzenia?. Mowiłąś o tym dla gina?

Kaczuszka
trzeba ukucnąć i ponapinać brzuch (np pokaszleć) jeśli to wody powinny powoli lecieć.

Marika
słyszałam właśnie ze snu w ciązy są najbardziej wyraziste w całym życiu kobiety :-)

Sylka współczuję... :-( wiem co przeżywasz bo ja też po tych szpitalach się ciągałam.. ale na pocieszenie powiem ze jak wyjdziesz to szybko się o tym zapomina!

Kochane co do wód... nie wiem jak jest u każdej ale ja już dwa razy miałam lecące wody i kiedy zaczynają wyciekać to to nie jest kilka kropel a porządne wiadro... I przy pierwszym i przy drugim porodzie wody mi ciekły a nie chlusnęły jak w filmach... one ciekną przy każdym ruchu i ma się wrażenie jakby człowiek popuszczał mocz i wywołuję to każde schylenie się, napięcie brzucha itp.

Adrian dzisiaj znowu zasnął o 23 i wstał o 5... szalone dziecko... Dzisiaj już go nie budziałam i oboje jesteśmy wyspani :-) Konrad długo się budził w nocy na karmienie więc fajna niespodzianka że przy Adrianie się wsypiam (choć i przy starszym nie narzekałam na niewyspanie bo on jadł i spał, zero płaczu)

hej kochane ale żem pospała :)

Akuku co do pościeli w dinusie, to również ją polecam, jest super. mam ją od ponad roku, bo dla Nataniela kupiona, kolory ani trochę się nie sprały, jak nowa ciągle wygląda. Tak jak pisze Anisen, materiał też bardzo fajny :) Wczoraj pościeliłam już ją Gabrysiowi :)
Sylka przykro mi kochana, święta w szpitalu nigdy nie są fajne :( przytulam mocno :*
Fifka gratuluję zdania egzaminu

witam dziewczyny!
ja dzis slabo spalam...snily sie koszmary...wczoraj ciocia zmarla i pewnie dlatego takie sny:-(
a dzis rano podcinalam sobie grzywkę bo troszke za dluga byla i ciachnelo mi sie za mocno z jednej strony...teraz mam krzywą...:wściekła/y: i nie wiem czy poprawiac ja czy nie,zeby nie pogorszyc..
.
kaczuszka- ja tez mam ostatnio bardziej wodnisty sluz,ale mysle,ze to raczej nie wody, byloby tego wiecej podejrzewam.

Fifka mi przy alexie odeszly wdoy, a wygladalo to tak ze lezalam na lozku i dotykalam brzusia jak maly kopal, i nagle uslyszalam takie pyk...az wstalwm bo sie przestraszylam ze maly sobie cos zrobil np. Mu cos przeskoczylo hehe...i wtedy wody zaczely leciec , poszlam na toalete i tam dalej lecialy..ale wylecialy i jaknjechalam do szpitala juz nei lecialy mi.

Vinga, Anisen super ze posciel dobrej jakosci. Ja kupilam ten duzy zestaw, lacznie z posciela do wozka hehe...moge ja uzyc w kolysce jako zmiane bo do kolyski tez z baldachimem kupilam w koncu. Juz sie doczekac nie moge tej paki noo.
I wszystko popiore poprasuje i naloze na lozeczko i kolyske.

A w paczce mam tak:
Posciel do lozeczko z rozkiem itd, Model dinozaury 102.
http://archiwum.allegro.pl/oferta/-bello-18cz-posciel-baldachim-posciel-do-wozka-i3560909667.html
Posciel do kolyski
http://allegro.pl/11-el-posciel-dziecieca-do-kolyski-mega-zestaw-i3751554332.html
Poduszka do karmienia
Przewijak dluzszy na lozeczko
Staniki sztywne, miekkie kupilam dzis w h&m
Pieluchy tetrowe, flanelowe
I te wszystkie *******ki, typu majtki porodowe, patyczki , waciki, frida itd

witam sie bardzo szybko i uciekam, przepraszam ale nie mam jak tutaj posiedziec, bo musze budzic malego bo to juz dzisiaj bedzei trzecia noc jak ja prawei nie spie, a w dzien tez nie mam kiedy bo stale z mala siedze bo taka sie zrobila za mna ze nawet do babci na dluzej niz 15 minut nie schodzi. wiem ze to chwilowe bo za jakis czas przyzwyczai sie do nowej sytuacji, ale na razie jest cieżko.

bandyta a po co ty pijesz te herbatke na laktację, mysle ze jak po porodzie bedziesz pila odpwiednia ilosc wody i nastawisz sie na karmienie to i herbatka nie bedzie potrzebna, ja mam tyle pokarmu ze moglabym jeszcze jedno dziecko wykarmic a niekorzy mowia ze po cesarce jest problem z pokarmem

Dona - nie wiem po co piję, z nudów chyba ; / Spróbowałam wczoraj, do kubka sobie zrobiłam - dobra! Gdzieś tam w podświadomości mam nadzieję, że to przyśpieszy całą akcję. Ughh. Męczące czekanie jest..

Bandytko te ziółka raczej nie przyspieszą ci porodu, faceta trochę pomęcz ;) podobno masaż sutków też może poród wywołać :tak:

a ja znów nad kibelkiem wylądowałam, nie wiem, czy mały tak mnie w żołądek uciska że wymiotuję czy inny czort ...

reklama
Vinga - łojj, oby to jakieś zatrucie nie było. A ziółka wiem, że nie przyśpieszą akcji, jakieś pierdoły czytałam w internecie, jak przyśpieszyć, porad tysiąc pięćset, i tak wiem, że nic nie przyśpieszy. Nudzimy się z Mariuszem jak mopsy, kochanie się teraz to jakoś ostatnia rzecz, na którą mam ochotę :( Sutkami cały czas "manewrujemy". Fakt, brzuch lekko wtedy twardnieje na moment, ale na tym koniec. Nudy nudy nudy! Zanudzimy się u matki na amen, niech już chociaż te święta będą.

Do góry