reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Magda no ja mam nadzieje że te kropelki coś dadzą a jak nie to będę musiała z nim pójść i też będę spokojna bo wtedy wyślą na testy. Co do tej maści to moge ją stosowac jak chce, tzn albo jako płyn do kąpieli albo zamiast mydła umyc go tym albo wysmarować jak balsamem, wybrałam to trzecie:) juz kiedyś emolienty miał przepisywane bo wysypke miał,chyba ze 2 razy, potem to schodziło, odstawiałam i kąpałam normalnie, to właśnie tak co jakiś czas się pojawia, zazwyczaj ma ładną skórke:tak: Dobrze że zawalczyłaś o ta date, zawsze lepiej później i bliżej terminu, niech wszystko będzie juz w pełni wykształcone:) i tak chyba 10 dni wczesniej masz, jak sie nie myle?
co do dmuchania nosa- u nas dziś nic nie pomagało, ani próby na zabawkach ani tłumaczenie no nic, mnie się wydaje że ten płyn go drażni jak mu do nosa psikam, zwłaszcza jeżeli ma podrażnione:baffled:

reklama
Ada szkoda, że te krople ma w płynie. Moje są takie dziwne, jak psiknę, to jakby to powietrze było. Jakoś może się przyzwyczai i miesiąc dacie radę:sorry2: Moje dziewczyny miały problem z inhalatorami. Nie dawały sobie psiknąć tego za nic, ale jakoś po czasie im minęło_Oby i u Was tak było, bo szkoda, jak tak trzeba dziecku coś na siłę dawać:blink:
A cc mam faktycznie 10 dni wcześniej. Spostrzegawcza jesteś:happy2: W sumie, to z terminu OM powinnam rodzić 23.01, więc wychodzi te 2 tyg. Oni się trzymają daty z pierwszego scanu, ale ja troszkę świadomie pchałam to dalej, żeby nie rodzić wcześniej niż dwa tyg przed terminem z OM:-p

Witajcie babeczki,

dzień zakręcony, wyszorowałam wszystkie okna, które wołały o umycie, ale firanek nie powiesilam......Wieczorem saneczki z synusiem i M, a w Decathlonie dostałm takich skurczy, że myślałam, ze to już, ze lzami w oczach wróciłam do domu, dopiero wypiłam dużo, troszkę zjadlam i odpuściło lekko, cholerka niektóre rodzą ot tak, a mój organizm to cyrk na kółkach normalnie....

Dzisiaj tak mi się chcialo zupki koperkowej, że musiałam zrobić, na drugie piersi w platkach migdałowych i marcheweczka - pożarłam jak dawno nie jadłam:)

Kaja28 zdróweńka kochana, wracaj do zdrowych.....ja też jadłam czosnek z umiarem...

Green mój M ostaatnio też przeżywał drugiego syna i w końcu dopytałam o co chodzi no i wyszło, że faceci też emocjonalnie do tego podchodzą - nowe życie, obowiązki, czy podoła, czy drugi syn będzie miał wszystko zapewnione:) Ale dziś już jest super bez nerwów:)

Dorotqua ja takich zaburzeń hormonalno ---emocjonalnych w tamtej ciąży nie mialam, jestesm jednym wielkim kłębkiem irytacji, roztargienia, chaosu, sklerozy:)

Caroline ja też tak mam, że jak pochodzę to masakra.....Ja też nie rodzę póki pierogów nie zjem hihi

Gosiu podrzuć trochę tej pozytywnej energii, ja rano wstaję już zla:D normanie do 12tej schodzi mi zlosć, potem zmęczenie, potem złosć, jaja na kółkach....

Mmum to be ja biorę co drugi dzień żelazo i co drugi witaminy dla ciężarnych, ale własciwie od niedawna bo nie brałam wcześniej nic, dopiero jak żelazo mi spadło, a tak jestem zdania, że lepiej pożywenie dobre aniżeli tą "chemię"

Skorupka mój maluch o dziwo jeszcze przez sen mnie nie obudził wierceniem:)

A33 jeszcze troszkę i będzie ulga:) czkemay na te porody, czekamy....no i zdrówka....

Domiśka naprawdę Ci wspólczuję.....echh

Madziamadzia no to teraz wypoczywaj za wszystkie czasy:)

Indziorka powiem Ci, że ja z tego co pamiętam, to ból bioder mialam na kilka dni prrzed porodem, później już tylko ból pleców:D:D:D:D I ja do jedzenia mam jakiś wstręt - zero smaka na cokolwiek jem z konieczności...

Czarni zgadzam się - porządek musi być:D jutro zabieraqm się za moją ikeowską, mega szafę salonową bo jest szklana z zewnątrz i tak oblepiona, że już matowa się zrobiła, zobaczymy jak to się skończy:D ja tak cholera kuszę ten los, a jeszcze święta przed nami i przed garami trzeba stać hehe....Trzymaj się kochana, damy radę, nie poddawaj się, jeszcze pewnie pierdzielone hormony robią swoje echh

Alice88 podziwiam Cię za pracowanie, ja pierdziu ja do pracy to bym nawet nie dopełzła....

Alicja32 wiaodmo kierowcy śniegu nie lubią, a ja uwielbiam i podobno Święta mają być bezśnieżne grrrrrr

Ada strasznie współczuję synkowi, cholera lepszy byłby polip niż alergia bo to "zabawa" na dłuższą metę, w każdym bądź razie zdrówka...

EmiliaM no już niebawem bedziesz cieszyła oczęta widokiem cudnego pokoiku.....

Asiorekk odnośnie przepukliny nic nie doradzę..nie wiem niestety...

Januarko ja też czekam oby do wigilii później niech się dzieje co chce:)Możesz smarować brodawki bepanhtenem niesamowicie daje ulggę...

Marta87 najlepsze na skurcze jest leżenie, odpoczynek, gdy leżysz to nawet no-spa nie jest potrzebna....uwierz mi spokoju troszkę i będzie dobrze...

biłka u mnie stół już przystrojony, dwa stroiki lezą, nowe bieżniki i nakladki takie biedronowe - czerwone wypatrzyłam i już jakiś klimat, ale jestem nadal w sprzątqaniu, zamierzam jutro okna przystroić sztucznym śniegiem bo dekoracje już z małym wybrałam i chcialam mu zrobic w pokoju mikolaja,a głupia nie zauważyłam, że kupilam mróz, a nie śnieg:D:D:D Super sprawa z tą imprezkąL:)

Natal84 ten bol to jakby to napisać - sprawa totalnie normalna, będzie się nasilał....

Elisse szybkiego ogarnięcia się z chatką życzę...

Agaaga14 i tak już rozłożylam na raty, kiedyś jakbym się wzięła rano to wieczorem by wszystko błyszczało hihi, a teraz to taki żółw:D No własnie ja pakowałam też osobno, tylko, że wszystko osobno, to, co moje do mojej, to, co dzidzi do drugiej...

Sylvanas u mnie też wszystko dają...

Patinka jak napisałaś "rozpakowywać" to musialam dwa razy czytać:)

Ciacho mój mały się braciszka nie może doczekać, całuje brzuszek i wie, że niedługo Pani doktor wyjmie dzidzię i przyjdę z nią do domku:)

Madziazuk cieszę się, że termin już ustalony, człowiek jakoś tak stabilniejszy wewnętrznie...Odnośnie mojego samopoczucia to mialam tak niestety z pierwszym synkiem z rozwarciem 3cm śmigałam niecale 2 tyg, a czop to mi odszedł na 11 dni przed porodem, a miało być szybko:D więc czekam i nawet się nie wkręcam w sygnały mojego ciala.....A odnośnie Twoich bóli - tego się trzymamy - nowy dzień i nowa nadzieja na lepsze samopoczucie, ja z taką myśla kladę się spać bo inaczej bym oszalała i tak też jest -r az lepiej raz gorzej...

Ala1911 mnie dzisiaj naszło na koperkową :)

Milusia świetne podejście! Co nam da to wsłuchiwanie się, jak maluszki i tak swoje zrobią. Ja już dwie poprzednie ciąże myślałam....ba!.....byłam pewna, że wcześniej urodzę i nic z tego, także teraz udaję, że nic się nie dzieje i byle do przodu. Zresztą trudno wymagać, by na tym etapie ciąży nic nie dolegało:sorry2: Ulżyło mi niesamowicie z tym terminem cc. Bałam się, że mnie gdzieś w okolicy Świąt będą chcieli kroić, a ja tak bym chciała donosić do końca, także już jest ok. A tych sanek to Ci zazdroszczę jak nie wiem. Choćbym urodzić miała, to bym na nie poszła, ale niestety....śniegu niet:blink:

Magda a wiesz ja w sumie tak wydedukowałam że to płyn bo te spraye do nosa zwykłe z aptek to właśnie takie płynne, nie wiem jak jest z tym, tak automatycznie pomyślałam:) ale nawet jeśli to wdmuchiwanie powietrza do nosa, to dla dziecka na pewno nie jest przyjemne:baffled: tak właśnie pamiętałam że ty dwa dni szybciej ode mnie masz termin:))
milusia no nieładnie tak okna myć:-p ja też zazdroszcze ci sanek, ile ja bym dała żeby w takim duuużym śniegu się pobawić:-) z tym nosem to właśnie do końca nie wiadomo czy polip czy uczulenie, dopiero na następnej wizycie zobaczymy jak dadzą skierowanie...

ja wykąpana, człowiek od razu jakoś lżej się czuje:-) chociaż moje ruchy w wannie są mocno ograniczone, dosłownie ciężko mi się podnieść, przydałyby się takie uchwyty jak dla starszych osób bo nie mam o co sie złapać:sorry2:normalnie babcia emerytka ze mnie....:dry:

Tu sie tylko witam pozniej nadrobie dzien wczorajszy :) Wizyte opisalam na odpowiednim watku. Zmykam pod prysznic i na ktg takze odezwe sie pozniej i od dzisiaj tylko leze i czekam :) Milego dnia :)

witajcie
ja tylko na moment.. zaraz ruszam w trasę - mam trochę ponad 200 km do pokonania autkiem także trzymajcie proszę kciukasy bo pogoda nie sprzyja kierowcom.. muszę jechać odebrać paszport bo później z maleństwem tym bardziej nie będę miała jak się wybrać więc ostatnia chwila ;-) a później w drodze powrotnej jakiś obiadek z mężusiem i zajedziemy wózeczek odebrać :-) już się doczekać nie mogę więc pewnie dzisiaj wieczorkiem złożymy żeby sprawdzić czy wszystko ok :-) odezwę się później to nadrobię co tam naskrobałyście :-)
czy zawsze tak już jest że jak się człowiekowi dobrze śpi to musi wstać?! wrrr takie sny piękne miałam i kazali wstać :-D
zwracam się w dalszym ciągu z pytaniem o te pampersiaki czy 17,60 to dużo za 43 szt newborn pampers? bo jak rzeczywiście ciacho88 tyle płaciłaś to lecę dzisiaj po jeszcze jedną paczkę :-D aż dziwne że w rossmann tańsze pieluchy niż np w tesco czy innym wielkim markecie..

miłego dnia dziewuszki :-)

witam.
Caroline to trzymam kciuki,oby trasa byla malo meczaca:-)
ja lubie snieg,ale jak mam gdzies jechac to niechetnie.ale na swieta calkiem inny klimat jak jest bialo:-)
wczoraj mialam zabrac sie za porzadki,ale lenistwo trakie mnie ogarnelo,ze prawie caly dzionek przelezalam,moze dzis cos uda mi sie zrobic.
milego dnia:-)

Dzień dobry stycznióweczki!
Wczoraj dzwoniła moja mama i w moim szpitalu w sobotę będzie dzień otwarty na porodówce także zobaczę w końcu jak ta mordownia wygląda od środka. Wczoraj kupiła proszek Jelp i płyn do płukania i w końcu zabiorę się za pranie ciuszków małego przynajmniej rozmiary 50-56-60. Wiem że już kiedyś o to pytałam ale moja starsza siostra ciągle mi truje że powinnam wygotować te ubranka i wyprasować. Ale na metkach pisze że max 60 stopni. I teraz głupia jestem i nie wiem jak rozwiązać ten problem.
Znalazłam ciekawy program na stronie Portal Dbam o Zdrowie - leki, suplementy diety, kosmetyki jest możliwość zapisania się na kartę rabatową dla mam i maluszków dzięki niej produkty do pielęgnacji mam i dzieci wychodzą względnie tanio. Ja już się zarejestrowałam i czekam na kartę.
A co do pieluch w sieciach Real jest promocja na pampersy na pieluchy i chusteczki 109,95 za 186 pieluszek pampers i chusteczki do pielęgnacji pampers 6 opakowań 25,99.
W poniedziałek na mieście weszłam spontanicznie do rossmana kupiłam ostatni karton Huggies ok(20 pln) dla oworodków gdzie znajdujemy pieluchy new born z miejscem na pępuszek i wskaźnikiem wilgotności, chusteczki mokre 1 opakowanie i chusteczki suche 1 opakowanie. Jak uda mi się rozszyfrować jak wklejać zdjęcia na forum to w końcu wrzucę zdjęcie swoje i szafy malucha.
Dziś ciężki dzień przedemną muszę pojechać do mojej mamy i wdrapać się na 4 piętro co jest wyczynem nie lada w mojej postaci coraz bardziej kulistej:-D, do tego pranie dla malucha i ugotowanie zupki plus ogarnięcie mieszkania kurcze coraz bardziej tęsknię do czasu kiedy byłam bardziej mobilna a tu najzwyklejsze wyjście do sklepu to już problem:-(.
Życzę Wam miłego dzionka.
Poniżej dodaję zdjęcia szafy jak się uda i tego zestawu dla noworodka
biggrin.gif
.
http://naforum.zapodaj.net/123a5ae23d1f.jpg.html

http://naforum.zapodaj.net/3d7de05ef1e1.jpg.html

Ostatnia edycja:
reklama
cześć laski dobrze że wczoraj szybko usnełam bo ten dzien na prawdę był... W nocy obidziłam sie z mega bólem gardła głowy wziełam paracetamol bo myślałam że łeb mi rozniesie i usnełam gardełko mnie boli wypije gorącą herbatę
Ale ogólnie jestem dziś do tyłu z moich pożądków nie bedzie nic bo nie mam wogóle siły i ochoty dziś bedzie dzien leniwca...

Do góry