reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Milusia na poczatek to bedziemy prawdopodobnie mieszkac u ciotki mojego F, wiec troche sie zaczynam bac :rofl2: Mam nadzieje, ze nie dluzej niz miesiac. Mi na tym materacu bylo wygodnie, jest nowy i porzadny, oboje sie wyspalismy. Babci 83 letniej nie chcialam proponowac materaca na podlodze. O tej miecie to ja pisalam. Tez tak mam, ze nie moge sie oprzec jak zobacze w sklepie jakies slicznosci dla malej.

reklama
biłkabdg mężczyźni się wkręcili w rozmowy :-) Koleżance powinny za niedługo przejść nudności. Też mi się podoba Twoje zdjęcie w avatarze. Miłego popołudnia.

Magda_z_uk biedna Nikusia. Bardzo się męczy. Skoro trzeba, to będziesz musiała też iść. Oby szybko się jej poprawiło.
Fajny pomysł odnośnie urządzenia pokoju. Jeszcze sama nie wiem, czy mała będzie spała z nami w sypialni, czy od razu u siebie w pokoiku. Najwyżej z jej pokoju przeniosę łóżeczko do naszego. Biedronkowy pokój, to fajny pomysł.

Januarka ja do wystroju pokoju co chwilę zmieniam zdanie :-) na razie myślę intensywnie o kolorze ścian. Na razie planuję mieć łóżeczko przy ścianie. Jak pojawi się drugi maluszek, to wtedy dam małej łóżeczko pod oknem. Też chcę naklejki nakleić przy łóżeczku. Zawsze można je łatwo zmienić. Kubuś Puchatek jest już zbyt pospolity jak dla mnie. Za dużo go wszędzie. Może zacznę oglądać postacie bajkowe i coś znajdę :) Oglądałam różne propozycje pokoików i niektóre śliczne są. Jak urządzicie pokoik, wstaw zdjęcie. Ciekawa jestem jak wyjdzie styl marynarski. Jak dawno w takim prawdziwym cyrku nie byłam :-D mini zoo mam w domu. Dwa koty i psa i nie wiem, czy taki pokój to nie będzie za dużo. Ten pokoik z zoo jest fajny nie licząc białych ścian :). Podobno pionowe pasy powiększają pokój na wysokość. Nasz szkrab będzie miał długi, ale wąski pokoik. Też miałam dziś ciężką noc. Mój mąż prawie do 4 rano siedział i pisał jakiś program. Oczywiście włączony komputer i telewizja. Może się w końcu przestawisz na późniejsze wstawanie.

EmiliaM zdrówka dla synka. Biedny się męczy :-/

Alicja32 remont się posuwało przodu :-) miłego dnia.

Indziorka tylko ja nie mam dostępu do grupy :-/ chętnie bym się przyłączyła. Długie włosy miałaś. W takim razie dużo nie ścięłaś. Też mam do połowy pleców i chciałabym ściąć tak z 5 cm i wycieniować. Obecną fryzurę mam parę lat i już mi zbrzydła. Też bym chętnie się na blond zrobiła. Tylko pamiętam tą zabawę z odrostami i mi się odechciewa :) Blond pasemka fajnie rozświetlają. Dobry pomysł. Szybko włosy Ci rosną ;-)

Afja-Anetka pokój trochę jaśniejszy się zrobi po tygodniu od malowania. Kolorek ładny. Wstaw zdjęcie :) Akcenty daj jasne. Wtedy pokój nie będzie taki ciemny.

Kaja28 niestety przy mieszkaniu wychodzi, jaki kto jest. Smarujesz się jakimś kremem na rozstępy? Teraz właśnie najwięcej brzuchy nam rosną :)

marta87 jeśli nie będzie się więcej rozchodzić, to i tak będzie super :) poobiednią drzemkę sobie zrób.

aninek uśmiałam się z tym robieniem miejsca przed Buckingham :-D współczuję nocy. To jest właśnie minus materacy. Jak ktoś się wierci, to wszystko słychać. Też bym pewnie nie mogła spać. Śliczne ubranka. Na taki kombinezon może być już wtedy za ciepło. Ja śpiewam jak nikogo nie ma w domu kołysanki :-) wydaje mi się, że bardzo fałszuję ;-) Dużo jest pomysłów na urządzenie pokoju. Może po prostu pójdę na żywioł. Butelki już zakupione :)

ada1989 jak ja bym rybkę zjadła.

milusia83 za to jeżeli za 3 tygodnie będzie obrócony nadal, to już pewnie tak zostanie. Nie chcę mieć ciemnego fioletu na ścianach. Też uważam, że za ciemne. Za to pastelowy fiolet i zieleń ładnie by się komponowało. Nie lubię ciemnych kolorów na ścianach.

Moja mała coś intensywnie kopie ostatnio. Coraz silniejsza jest :-) Wczoraj zastanawialiśmy się nad imionami dla małej. Na razie chyba wygrywa imię Lilianka.

januarka ja jestem zakochana w kołysnakach Magdy Umer i Grzegorza Turnaua a ich płyta ma tytuł "Kołysanki utulanki" jest tam jedna "kołysanka dla okruszka" 6 miesięcy Frania - YouTube aż łezka się kręci w oku :) te kołysaneczki z tej płyty + ich wykonanie - rewelacja. mały dłuuuuugo przy nich zasypiał. Grzegorz Turnau - W muszelkach twoich dłoni... [kołysanka] - YouTube
na chomiku chyba jest calutka..

ja nie śpiewałam nic bo nie umiem, co najwyżej nuciłam no i oczywiście wszelakie gotowce z komputera, płyt i radio. generalnie dużo muzyczki przeróżnej słuchamy ;-)

tyle piszecie a ja jakaś odmóżdżona chyba jestem bo mało co pamiętam co przeczytałam. wczoraj i dziś to wogóle, nie wiem, chyba ciśnienie jest niskie bo ledwo chodzę i myślę :wściekła/y:

milusia mój wczoraj tak dawał że się zastanawiałam co on robi, jakby się boksował z kimś, albo skakał, i prawie przez cały dzień aktywny, raz mniej raz bardziej ale tak inaczej fikał. takie serie jakby. no jak na ringu :-) pozycji raczej nie zmienił ale nie wiem jak był do tej pory, na usg nie zapytałam a na opisie nie ma. ale wydaje mi się ze główką do dołu. ale dziś na szczęście spokojniejszy.

a pozycje to sobie może zmienić kilka dni przed porodem. mojej szwagierce 3 dni przed terminem z pośladkowego przekręcił się główką w dół. a juz miała stracha że będzie cesarka, bo tak jej zapowiadał, ze jeśli zrobią usg i dalej będzie odwrotnie to ustalą termin. termin porodu miała na 2 października, czekamy na niego nadal :-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam pytanie! Jakąś godz temu mój 45 kg Berneński pies pasterski wyskoczył na mnie i trafił akurat w brzuch :(( przy zabawie. Na razie brzuch nie boli- zabolał tylko przy "uderzeniu" tą łapą i nie wiem co mam zrobić, czy skontaktować się z lekarzem, czy nic nie robić skoro nie boli? Jak dziecko jest chronione w brzuchu? Co myślicie?

Biłkabdg Też się czasem zastanawiam skąd u ludzi takie zachowania. Na przyjaźń trzeba pracować, ale jak to zrobić jeśli ze strony innych osób brak elementarnego szacunku? A jeśli dodać do tego nieuczciwość to już w ogóle ręce opadają.
Dzielny Twój mąż, bo na kacu Ci przyniósł śniadanko hehe :)
Aninek I tak dzielna jesteś, że ogarniasz tę rodzinną wizytę. Jeszcze tylko dziś i będziesz miała spokój.
Ada Akurat w tym przypadku spodziewałam się innego obrotu spraw. Bo nie chodzi o jakieś bzdety w stylu niezmytych naczyń itp. Sytuacji było wiele, najświeższa dotyczyła tego, że za okres wspólnego mieszkania była nadpłata za counsil tax i gdybyśmy nie dostali niedawno listu na nowy adres, to w ogóle nawet byśmy o tym nie wiedzieli. Oni w tym czasie dostali 2 listy i potraktowali tę nadpłatę jako zniżkę żeby nie płacić counsilu przez jakiś czas. I jeszcze próbowali mówić, że to nie nadpłata (mimo, że jest wyraźnie napisane, poza tym mój M dzwonił w tej sprawie do counsilu). Zaczęłam się zastanawiać czy zrozumieli w ogóle ten list, ale najwyraźniej tak, skoro sobie przywłaszczyli tę kasę na poczet przyszłych spłat. To tylko jeden przykład.
Afja-Anetka Teraz już wiem. Tylko z kim można jak nie z przyjaciółmi? Paradoks prawda? Wiem, że z obcymi wspólne mieszkanie nigdy nie zdaje egzaminu, bo to też przerabiałam. A tu po prostu nie spodziewałam się.
Elisse Od początku używam kremu na rozstępy, szczególnie na brzuch, piersi i uda. JAk na razie jest ok ;)
Hanus Pewnie się wystraszyłaś, ale dziecku na pewno nic nie jest. Maluszek jest jeszcze bardzo mały i ma naprawdę dobrą ochronę w brzuchu,. Wbrew pozorom nie tak łatwo zrobić mu krzywdę. Nie martw się!

Kaja przykro słyszec że tacy "przyjaciele" wam sie trafili :( niech sie kasą wypchają i tyle, jak tak bardzo sie upierają że nie ma nadpłaty... cóż sama miałam kiedyś podobną sytuacje i już wiem że dobrze zrobiliśmy wyprowadzając sie od tamtych "znajomych"
Hanus no nie wiem sama, mój pies akurat nigdy na mnie nie skoczył ale mój synek czasami kopnie lub ręką puknie niechcący, często jest tak bo w nocy przychodzi do nas spać i rano jak się obudzi to wierci się i wierzga, juz kilka razy zasadził mi w brzuch, na szczęście nie mocno ale jednak, jak na razie wszystko w porządku, malec sie rusza w brzuszku:tak:dla świetego spokoju zawsze możesz podjechać na IP:tak:
Elisse bardzo ładne imie wybraliście:-)
milusia ja też czuje że coś tam mnie boli w dole:baffled: na szczęscie lekko i tylko chwilowo ale jak np za szybko się przejde

Ja wczoraj byłam na zakupach z koleżanką i udało mi się kupić sweter:-) znalazłam coś fajnego i niedrogiego, aż dziwne bo mnie zreguły nic sie nie podoba a jeśli juz to kupe kasy kosztuje:baffled:
Zjadłam obiadek, ruszać się nie moge ale białą czekoladą z chrupkami ryżowymi jeszcze dało się dopchnąć:-pi chyba pójde po jeszcze:sorry2:

Ada I my jesteśmy tego zdania. Zostawiamy to po prostu za sobą!
A gdzie znalazłaś ten sweterek? Też się rozglądam, ale głównie na ebay'u, bo po sklepach nie lubie chodzić. Większość swetrów jest taka dłuższa, a ja poszukuję takiego normalnego, do połowy pośladków mniej więcej.

Kaja ja kupiłam w H&M, chciałam taki troche za tyłek co i tak przy moim wzroście to wyczyn znaleźć taki sweter:-D taki zwykły prosty, jakiego szukałam i cena niska bo dałam tylko 14,99 :))jest troche luźniejszy więc na następne miesiące będzie jak znalazł, musze dokupić jeszcze jeden podobny, bo nie chce kupować specjalnie kurtki zimowej, tylko dwa grubsze swetry i ta kurtka co mam w spokoju wystraczą:tak:

witam weekendowo!
ada1989 ooo to okazje upolowałaś.. ja już też prawie w nic się nie mieszczę - muszę wyruszyć na zakupy dla siebie - bo póki co tylko malutkiej kupuję a ja też w czymś chodzić muszę :-) i co do apetytu to mam tak samo.. nafutruję się obiadkiem ale na słodkości zawsze się miejsce znajdzie :-D

muszę nadrobić resztę postów bo dawno mnie tu nie było.. w weekend miałam gości więc tak jakoś czas zleciał.. brzuszek mi się jakiś twardszy zrobił.. ale mała rusza się więc myślę że wszystko ok ;-) padam z nóg.. uciekam pod prysznic a poźniej pewnie pooglądam masterchef :-D więc jeszcze tu zawitam ;-) buziaczki i miłego wieczorka niedzielnego!

reklama
aninek - sliczne prezety Zuzia dostala!!! :tak:
Magda- zdrowka dla malej zycze!!!
u mnie jakos sobota i niedziela zlecialy, siedzimy w domu bo zimno ze nie chce sie wychodzic. Moje plecy znowu daja o sobie znac, wczoraj spac nie moglam , wogole jak siedze dlugo to mam straszn bol. Co do bolow brzucha to przeszlo.
Ja dzis od rana zlapalam ochote na tort czekoladowy, bronilam sie bo cukier itd. ale jednak poszlam kupilam i zjadlam 1 kawalek :-Di byla pyyycha!!
Milego wieczoru!!!

Do góry