reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

Czarni mnie drażni lapek, chyba jakiegoś wirusa ma bo się zacina a do tego myszka się wali....
Magda caroline ja słyszałam różne opinie nt. tej książki, osobiście nie czytałam ale gdzieś ktoś pisał co tam w środku i chyba by mi nie przypadła do gustu....

szukam już tego stanika chyba z pół godz i nic nie ma:no:jak jakiś fajny to rozmiaru nie ma na mnie, chyba sie zastrzele, same małe miseczki a obwody wielkie nic dobrac nie można... moze na dniach coś wrzuca nowego

reklama
Czarni no ja jak tak dziś się wsłuchiwałam w siebie pół dnia i szukałam info jak to jest z tymi skurczami porodowymi, to wszędzie piszą, że jak maluszek szaleje, to są to tylko skurcze przepowiadające. Podobno przy tych właściwych dziecko jest spokojne. Nie wiem, jak jest w rzeczywistości,ale mój Marcelek w czasie tych największych bóli dziś nic się nie ruszał chyba ze 4 godziny. Teraz na szczęście znowu bryka, więc mniemam, że nocka będzie ok:happy:

Ada zerknęłam na te staniki i owszem są, ale ceny w sklepach internetowych, że łoooo matko:szok: Na ebayu są fajne polskie, ale nie wiem jak ma się to do Twojego rozmiaru. A może popros kogoś z Pl żeby Ci z allegro zamówił coś ładnego i wysłał listem? Taka przesyłka lekka kosztuje ok 10zł, więc jak stanik w dobrej cenie, to się opłaci:sorry2:

Magda chyba poczekam pare dni, w końcu świat sie nie zawali:) widziałam właśnie na ebayu takie po 3-4f w sumie do 10f szukam ale problem jest z rozmiarem bo miseczka duża a obwód średni i ciężko wybrac:/ może jeszcze coś tam znajde dzisiaj, jak na razie tylko ta matę i tetry zamówiłam

Green gratulacje i taka magiczna data :-)
Kleo gratulacje również dla Ciebie, a dla dzieciątka dużo zdrowia

Martinek ale śliczności pod tą choinką, najpiękniejszy prezent. A ja trzymałam dietę przez 2 miesiące, czyli jadłam głównie z pary, warzywa, rybka, mięso, a dopiero później wprowadzałam pomału smażone. Całe szczęście kolki moją ominęły, miała dosłownie 3 razy, ale to raz po zjedzeniu kiszonego ogórka, a drugi raz jak już miała 4 miesiące, zapomniałam się zjadłam jedną zieloną śliwkę i popiłam gazowanym, a trzeci to już nie pamiętam po czym
Ada u mnie torba też tylko częściowo spakowana, bo po prostu mam dość pakowania i nie cierpię tego robić. Torba była mi teraz potrzebna na wyjazd na święta i znowu będzie potrzebna na sylwka, więc już po powrocie 2 lub 3 wezmę się za to. W razie czego lista z neta jest co mam zabrać, więc polecę wg niej.
Ala używam perfum już teraz wszystkich, ale początkowo i tak do połowy ciąży nie mogłam używać moich ulubionych perfum, zapach jest dosyć ciężki, dusiło mnie po nim. Ale teraz już mogę nawet te używać.

Po nadrabiałam tylko do połowy, 25 stron od mojej ostatniej wizyty!!!
Dołączam do grona objedzonych, nie mogę już patrzeć na jedzenie. Jedyny plus taki, że nie muszę robić obiadu, bo tyle jedzenia dostaliśmy do domu. Poza tym tak mnie zmęczyły te święta, i tak naprawdę to dopiero dzisiaj odpoczęłam. Jeszcze moja mała przez całe święta chodziła późno spać a to do 1, a to do 24, a jak poszła w drugi dzień świąt spać wcześniej to wstała o 24 i nie spała do 3 w nocy. Też już się czuję jak hipopotam, dysze i stękam, najgorsze jest siadanie na podłodze i wstawanie, niestety córcia co chwilę wymyśla zabawy, które jak wiadomo kończą się na ziemi, koszmarem jest zakładanie butów i jeszcze dostaję jakiś przeszywających bólów w dolnej części kręgosłupa. Aj ta końcówka to już nie zaciekawa dla nas wszystkich. Ale i tak w grudniu nie chciałabym urodzić. Byleby do 3 stycznia. A jeszcze z niemiłych doznań, to dopadł mnie ból dziąsła przy ósemce, teraz nie wiem czy ona już wyszła cała, czy coś się tam dzieje. Ćmi mnie cały czas. Na dodatek gdzie ja teraz znajdę dentystę. Moja ta do której chodzę od lat, pracuje 90km od mojego miejsca zamieszkania, a nie uśmiecha mi się gnać do niej teraz.
Idę spać, może usnę.

Ja sie witam o dziwo nocka mozna powiedziec przespana jedna p[obudka na toalete i mocny sen do 5 rano, przelezalam jeszcze do 6 ale juz czuje sie wyspana wiec wstajemy :) Jak sie polozylam ufff bol przeszedl bo juz myslalam,ze zaczne rodzic mam nadzieje,ze dzisiaj bedzie spokojnie zamierzam tylko obiad zrobic i lezec juz do 1, widze,ze o sylwku piszecie ja mam w planach dobry film i lozko jak nie porodowke ;) jesli zasne(a napewno tak bedzie) to nie zamierzam czekac do polnocy bedziemy sami z rodzicami w domu, oni mieli isc na impreze ale poswiecili sie dla nas bo tata by wypil na drugi dzien skacowany maz jeszcze az tak dobrze nie jezdzi tym bardziej w stresie wiec to tata ma mnie zawiezc do szpitala jesli zacznie sie w terminie,a druga sprawa nie chcialabym jechac nie wyspana rodzic wiec zamierzam isc spac w razie co kupilismy pikolo na oblanie nowego roku i to by bylo na tyle z naszych planow na sylwestra ;)
-caroline- ja tez zaczelam czytac te ksiazke poczatkowo wydala sie ciekawa i mnie wciagnela,ale pozneij sie znudzilam i stwierdzilam,ze bede czytac rozdzialy w potrzebie.
czarni ja tez mam czesto twardy brzuch ale tak w dwoch miejscach bym powiedziala maluch chyba sie tam jakos napina, troche mnie to rpzeraza i boje sie czy to normalne bo to jest codziennie,ale ruchy sa wiec licze,ze wszystko bedzie dobrze :/ Ale czuje sie jakby mi zaraz mial wystrzelic do tego czesto tak sie jakos uklada ze robi sie taki szpic na samym srodku bardzo twardy.

Zerkne do was wieczorkiem bo siedzenie przy kompie boli mnie juz bardzo nie jestem w stanie siedziec dluzej jak dwie minuty bo zaczynaja mnie bolec plecy to samo z chodzeniem i lezeniem troche dluzej, eh krecka mozna dostac :/
Milego Dnia :)

Witam

Dziewczyny dzieki za slowa otuchy w sprawie kolezanki. Jestescie kochane.

Natal dzieki, jak bede miala jakies pytania to napisze napewno. Jak narazie kolezanka musi czekac do piatku na nastepne USG i wyniki badania krwi co nikomu nie pomaga bo ja myslalam ze jak cos takiego jest diagnozowane to odrazu na oddzial na czyszczenie i potem monitorowanie poziomu bety a tu kaza jej czekac.

Januarka super ze sobie pospalas :)

Ada w mothercare maja staniki do karmienia 2 sztuki za 16 funtow na wyprzedazy. ROzmiarowka jak ostatnio patrzylam byla w miare jeszcze do wyboru.

MAgda wspolczuje z tymi bolami, MArcelek ty tam siedz u mamusi grzecznie do stycznia i nie strasz ;-)

Czarni wspolczuje kolezance. Mam nadzieje ze u niej tez sie jakos ulozy.

Cześć dziewczyny
chciałabym przekazac wiadomośc od DOMISKI poniewaz mnie o to prosiła :

Spię jak susełek, mam na imię Piotruś i urodziłem sie 26.12.2012........pozdrawiam koleżanki z bb i jestem jednak grudniowa mamą :D

ja dostałam zdjęcie i mały jest przesliczny ;)))

Hej Wam :)

Januarka No już niedługo ;) wytrzymaj jeszcze do poniedziałku, ale tak do godziny 22 :p Ale masz fajnie, że Cię boleć przestaje :p ja mogę sobie o tym pomarzyć:dry: a już w ogóle nocna wycieczka do wc to mordęga po prostu :/

Magda Zobaczysz, pieniążki przyjdą ;) Tylko to jest wkurzające, że się jakimś terminem określają i go nie pilnują :/ A skurcze i stres mają ogrom wspólnego :D Ja jestem nerwusek i przez to ostatnio dużo nospy mi poszło... Najważniejsze, że przechodzi ;) Ale to prawda- teraz już nie znamy ani dnia ani godziny :p Także trzeb ana wszystko zwracać uwagę:tak: :tak:

Ada To ładne zakupki zrobiłaś i przypomniałaś mi jeszcze o pierdółce, ale to już po porodzie ;) Szczotka do czyszczenia butelek, to chyba dobry pomysł :D Ja też tak odkładałam spakowanie torby, dopóki się skurcze nie zaczęły :D wtedy to w godzinę wszystko dla mnie i młodej było spakowane :p ale jakbym miała przy akcji porodowej to wszystko pakować to bym chyba zgłupiała:szok: dlatego cieszę się, że mam to już za sobą ;) i życzę Ci, aby Twoja motywacja znalazła się przed ewentualnymi skurczami :p

Aninek I jak migdały? pomogły coś? ;)

Czarni Ty też już jesteś na wylocie :p ja to bym chyba zawału co 5 minut dostawała :D chyba dlatego wolę urodzić przed terminem :D i też tak myślę, że może jednak te fajerwerki nie na nowy rok, tylko na nowego członka rodziny ;)

Gosia My teraz już siedzimy na bombie zegarowej :D trzeba się pilnować :p

Emilia Przykre wieści o tej Twojej koleżance:-(

Więcej nie pamiętam już... i ledwie Was nadrobiłam to muszę się położyć :p

Miłego dnia kobietki ;) Nogi razem:-D

reklama
Do góry