reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

Witam:-)swieta,swieta i po swietach,bylo milo ale dobrze ze juz po.snilo mi sie ze rodzilam w domu i moj p.odebral porod:-D:shocked2: mam nadzieje,ze sie nie sprawdzi ...
ale mam was do nadrobienia.zjam sniadanko i poczytam jak wam swieta minely.

Green serdeczne dratulacje i zdrowka wam zycze

milego dnia:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam

U mnie nocka w miare znosna, choc strasznie bym chciala chociaz pociagnac ze 3 godzinki bez pobudek. Niewiem czy to spanie takie na raty to jakies przygotowania mojego organizmu na noworodka czy co ale szczerze przyznam ze niezbyt mi to na reke :-(

Ada, Muuuum to be idzcie sobie do np La Senza i tam was pomierza i powiedza wam jaki dokladnie macie rozmiar stanika. Ja mam 34 DD teraz i mam nadzieje ze wiecej juz nie urosne. w poprzedniej ciazy i przy karmieniu mialam 32 E. Maz moj byl oczywiscie mega zadowolony a ja gdzie normalnie mam miseczke C czulam sie jak mleczarnia jakas.

Afja dzieki za opis porodu. Powiedz jakie ty mialas to znieczulenie? Zewnatrzoponowe? Ja przy porodzie z Andersem chcialam meza wygonic bo strasznie duzo gadal az mnie glowa zaczela bolec ale jak na niego nakrzyczalam to sie zamknal :-p

Moje dziecie wlasnie sie obudzilo i przyszlo do mnie na dol wiec trzeba mu jakies sniadanko zorganizowac.

Hej Mamuśki:)

Widzę, że Muuuum to be i Ada równo rządziłyście w nocy na bb:)

Przyznam się szczerze, że za mną też chodzi porządne przytulanko, ale mnie tak krocze napierdziela, że raczej nie da rady:-( Ale co tam, odbiję sobie po połogu...mam nadzieję:)

W nocy zaczęło mi coś w prawym uchu pulsować i tak mam do teraz. Boleć, nie boli, ale wkurza niemiłosiernie. Mały się dziś leniwie porusza, bynajmniej narazie. Miałam w sumie nic nie robić, ale chyba wstawię do prania ostatnie pieluchy tetrowe, które dostałam i rajstopki niemowlęce.

Dziewczyny, czy Wy używacie perfumy w czasie ciąży? Czy ograniczacie ich użycie? Czy może wszystko po staremu? Bo jeśli chodzi o kosmetyki do ciała, to używam jedynie płynu do kąpieli z rossmanna, a po kąpieli kremu na rozstępy. Tak więc jak widzicie - absolutne minimum. No i oczywiście jakiś podpasznik:) Ale w kulce -domiejscowo:)

Witam się i JA
Śniadanko również zaliczone, za mną.
Teraz odpoczywam przed komputerkiem z kubkiem herbatki :tak:
Powiem wam, że chyba brak mi sił witalnych i energii jak to bywało z 2 tygodnie temu jeszcze...nie sądziłam, że i mnie to dopadnie.

Ala1911 co do perfum, to ja używam pod paszki w sprayu dezodorant NIVEA i na szyję, apaszkę, czy szalik jak wychodzę lekko spryskuję perfumem.

EmiliaM moje spanie też odbywa się jak ja to mówię na raty.
Pobudka co 2h albo na siusiu, albo jęcze jak mam się przewrócić z boku na bok, albo cholernie napierdziela mnie nadgarstek, czy ścierpła ręka !

Alicja32 ale sen:-D normalnie poród w domu...nieźle.

ALE TU DZISIAJ CISZA !!!
Halo kobietki już po świętach !!!

Ostatnia edycja:
Witam

Oj nie mam jakos sil po tych Swietach

EmiliaM ja ze spaniem tez mam duzy problem Dzisiaj w nocy moze spalam ze 3 godz. Nie wiem o co chodzi ale klade sie spac bardzo zmeczona a nie moge zasnac A jak juz zasne to budze sie za chwile na siku I tak przez cala noc Przez to w dzien chodze jak nieprzytomna i nic mi sie nie chce

bilkabdg ja juz tez odczuwam ze to juz koncowka ciazy Nie wspomne o moich hormonach Jak wrocilismy od mojej mamy wieczorem w pierwszy dzien swiat wlaczylismy sobie tv i ja nagle zaczelam ryczec Sama nie wiem dlaczego

Milego dnia Odpoczywajcie

Witajcie
Chyba urodzę zaraz normalnie - tak się objadłam na Święta.. aż strach na wagę wchodzić :-D
Biłka mi też brak sił :-( miałam od dzisiaj prać ciuszki małej ale jakoś nie mam weny .. chyba muszę odpocząć po Świętach :-)
ala1911 ja używam tak jak używałam wcześniej - jestem wyczulona na zapachy ale bardziej by mi nieodpowiadały te negatywne niż jakieś perfumki ;-) więc nie zrezygnowałam ;-)
EmiliaM współczuję strasznie Ci tych nocnych przerywników! ja na szczęście po wizycie w toalecie przytulam się do poduszki i zasypiam dalej jak małe dziecko.. ale nie wiem ile to jeszcze potrwa..
alicja32 ty to masz sny! mój czytał w necie jak się poród odbiera bo boi się że nie dojedziemy przez zaspy do szpitala na czas :-D
ada1989 to widzę że ktoś jeszcze oprócz mnie ma problemy z powiększeniem się pewnych części ciała.. ja aż się boję o ile rozmiarów podskoczy mi jeszcze jak się mała urodzi i będzie pokarm.. bo pewnie o rozmiar to minimum :-(

Brzuch mnie swędzi tak że masakra.. chyba z okazji nowego roku dostanę w prezencie rozstępy.. mam już na udach i biuście i do kolekcji chyba jeszcze brzuszka brakuje! nie wiem jaki ja strój kąpielowy nałożę w tym roku! chyba taki jak na deskę - cały piankowy od kostek aż po szyję :-D:-D:-D
nie mogę się dzisiaj zorganizować - też tak macie?! miałam prać ciuszki dla Alusi ale jakoś leń ogromny! dzisiaj mam szkołę rodzenia więc prędzej czy później trzeba będzie ubrać się i troszkę podmalować żeby nie straszyć.. a teraz uciekam na kawkę ;-) buziaki mamusie

Hej dziewczyny witam sie i ja :)
pobudka o 11 coś cudownego :D
śniadanko zaliczone mieszkanko po światecznie posprzątane a teraz czekam na koleżankę ma przyjechać ze swoimi dzieciaczkami :)
więc dzień zleci szybko
A jak tam u reszty styczniówek jak sie macie
Madzia a jak u ciebie coś cisza z Twojej strony?

EmiliaM tak zewnątrzoponowe, choć przed porodem utrzymywałam, że znieczulenie na pewno nie bo bardziej ono mnie przeraża od porodu...

Adaś nabiera sił i czasem popłakuje jak głodny, mniej śpi ale nadal spokojny nawet jak nie śpi ;)

Green gratulacje!

Miłego dnia życzę wszystkim styczniówkom ;)

Hej :-D
U mnie kolejna noc masakra. Nad ranem wzięłam nospę i było trochę lepiej :tak:

Czarni ja mojemu powiedziałam podobnie. Czekamy z przytulankami przynajmniej do 31 :-D:-D, a potem niech się dzieje co chce :tak:

ala1911 ja używam kosmetyków (mleczko do ciała Nivea, żel pod prysznic itp.), perfumami też się pryskam jak przed ciążą, tylko dodatkowo smaruję się kremem przeciw rozstępom.

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie !!
ja juz po wizycie , zaraz opisze w watku .
Ala- co do kosmetykow to ja mialam mexyk d poczatku , nawet proszki do prania mi przeszkadzaly i moj musial sie tym zajmowac, wczesniej Nivea , ale zaniemoglam i teraz mam CD cytrynowy, chociaz znowu juz mnie zaczyna mdlic , dobrze ze sie koncczy, perfumy ktorych utzywalam przed ciaza mowy nie ma , nawet nie pruboje bo sie zle skonczy, od czasu do czasu czyms sie psikne, ale nie za bardzo bo zdycham . Zele pod prysznic tez musialam caly czas zmieniac bo mi zapach kazdego przeszkadzal a juz po Palmolive to odrazu glowa w toale,teraz uzywam Dove i narazie jest ok, ale tego najzwyklejszego bez zadnych dodatkow.

Emilia- lacze sie w bolu niewyspania, moja czestotliwosc chodzenia od toalety to 5-6 razy w ciagu nocy,najgorsze ze jak wstane np. o 4 to juz po spaniu , moge zapomniec i turlam sie z jednej strony na druga... Meczarnia na maxa

Milego dnia kobitki!!!

A propo mam nadzieje ze Magda sie nei rozpakowala, bo cos malo jej aktywnosci..

Do góry