reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

reklama
asiorek a widzisz od przedwczoraj boli mnie gardlo a w zwiazku z tym rano jak sie obudze to smarkam choc jako tako kataru nie mam zeby duzy, moze i racja z tymi leukocytami,ale moj gin nic na ten temat nie powiedzial takze wszystko ok z badaniami :)
magda z uk po powrocie od lekarza to ise normalnie poplakalam mamie i mowie,ze chyba juz laski potrzebuje tak sie czuje, ani rusz na dluzej w zadna strone a bylam tylko u lekarza. :( kurde te pobolewania mam coraz czesciej tak jakbym okres miala dostac ,a maly jak wczoraj dal spokoj z nerwem tak teraz zaczol bawic sie na lewa nozke eh i ten sam bol tylko z drugiej strony,az mnie lamie ;( chcialabym dotrwac do stycznia,ale jesli juz urodze to chyba bede przeszczesliwa.

Przepraszam,ze tak malo napisze wizyta opisana w odpowiednim watku, a ja zmeczona ide cos zjesc pod prysznic i do lozeczka polezec bo tak krotka wizyta,ale jak meczaca. Dodam tylko ze maz dzisiaj prawko odebral, zadowolony zreszta ja tez bo dzisiaj szoferowalam po raz ostatni - nie przepraszam jutro rano jeszcze l4 musze zawiezc do zusu bo rano niema mnie kto podwiezc i na tym koncze, a niech sie maz szkoli :)

natal, ja też kupiłam taką małą paczkę new born'ów(2-5kg) 26 sztuk, taka akurat do szpitala. a następna to już duża paka Huggies dwójek. a w Hiszpanii to w ogóle nie mają Pampersów :szok: nie mogłam w to uwierzyć, ale wszystkie supermarkety przeszukałam i nic...

aninek, ja też miałam ostatnio stracha jeśli chodzi o pralkę, bo włączyłam a tu nic! dopiero jak zaczęłam zmieniać programy to ruszyła. ale tak się wystraszyłam że nie wiem.

magda, ja też jakiś czas temu obudziłam się w nocy z takim przeczuciem, że zaraz będę rodzić. okropne uczucie :no: mam nadzieję że już się nie powtórzy. a Ty na pewno dasz radę, już tak malutko Ci zostało...

caroline, hahaha :-D najważniejsze, że Ty sobie przy tym smacznie śpisz :)

magdus30, no masakra z tym ustępowaniem miejsca. asiorek, ja to bym tak jak ta laska weszła bez kolejki. jak dziadki mają nas gdzieś, to i my powinnyśmy tak samo, a co...? :cool2:

WItam

Melduje sie ze zyje, choc ledwo co dycham. Przeziebienie masakra, glowa mnie boli. oczy pieka wiec nawet nie chce mi sie na kompa patrzec, do tego moj maz tez zlapal wirusa wiec oboje zdychamy, Anders smiga jak nic wiec nam ciezko za nim nadarzyc.

Afja Super ze jestescie juz w domku. Co do podruzowania to jak Anders mial 3 tyg to pojechalismy odwiedzic Chrisa rodzine, ktora mieszka 550km od nas, zajelo to nam 4 godziny bo jechalismy w nocy jak maly spal. Anders byl super grzeczny i zatrzymalismy sie tylko raz na karmienie. Droga powrotna tez obyla sie bez problemow. Takze jesli dzidzi jest zdrowe to spokojnie mozecie jechac. No chyba ze by ktos ta byl z jakos ospa czy grypa

Przepraszam ze wiecej nie odpisuje ale nie dam rady, nie dosc ze leb peka to weny brak..:zawstydzona/y:

Dziewczyny :D z piatku na sobote przez cala noc mialam bole,nie wiedzielismy czy to juz czy to falszywy alarm :) o 7-30 bylismy z mezem na izbie przyjec okazalo sie ze to nie jest falszywy alarm :D zreszta z minuty na minute bol stawal sie coraz wiekszy :) o 12:38 na swiat pojawil ze nasz synek Sebastian :D takze troszke mu sie przyspieszylo :d bo termin mielismy na 2 stycznia :) caly piekny i zdrowy :D 3940 i 56 cm :D od dwoch dni jestesmy juz w domku :) wiec wiecie jak to jest bardzo zadko jak narazie tu bede :) musimy sie ogarnac :) wpadalam na chwile Was poinformowac :D Pozdrawiam Was :) Szczesliwa mama :*

Piszecie sporo o życzliwości...Ja dziś z mężem wkurzyłam się na parkingu przed sklepem. Podjechaliśmy dosłownie do jednego, na chwilę, bo chciałam kupić Neli na piątkowy bal sukienkę. Wracaliśmy z mojej wizyty,więc tranzytem w drodze do domu. Mąż z daleko wypatrzył miejsce dla rodziców z dziećmi i ucieszony, bo pod samym wejściem, więc lepiej dla mnie. Nim dojechał, jakaś stara babcia zaparkowała. Bez dzieci oczywiście.No i aż się wkurzyliśmy, bo jak my staniemy na miejscu dla inwalidów, to zaraz mandat (przynajmniej my mamy takie szczęście), ale jak oni stają na miejscach dla dzieciatych, to nic im nikt nie robi. To nie jest fair:baffled: Może gdybym się lepiej czuła i bylibyśmy sami (a nie z Niką), to bym tak się nie zdenerwowała, ale w tej sytuacji, to aż mi się przykro zrobiło, bo zapłaciliśmy kilka mandatów w przeszłości za parkowanie na miejscach dla inwalidów (choć nie wiedzieliśmy, że tam właśnie tylko inwalidzi mogą, ale to inny temat).

Co do pieluszek, to ja mam coś ponad 100szttych od 2-5kg i po nich wejdziemy na 2.

Januarko
a wiesz co jest najśmieszniejsze? Że teraz nam tak źle, bo maluchy aż do łez dają popalić, a potem jak zaczną się problemy z usypianiem, karmieniem i kupkami, to szybko zatęsknimy za tym czasem, kiedy nosiłyśmy je po tej drugiej stronie:-p Wiem, że już masz dość. Ja tak samo. Na prawdę nie spodziewałam się, że ta ciąża będzie dla mnie taka trudna. Zostało nam jednak już tak nie wiele...Ja z tego powodu i cieszę się i boję....ehhh....kto nas zrozumie:sorry2:

Mila ufff....to mi ulżyło, bo już myślałam, że tylko ja mam takie loty w nocy:eek: Dobrze wiedzieć, że komuś innemu się też takie dziwne przeczucia zdarzają:blink:

Czarni portfel to też fajny prezent. Mój dostał ode mnie porządny 4 lata temu i choć wtedy twierdził, że mu nie potrzebny, to dziś bardzo go lubi:happy2:

Skorupka ale niespodzianka! Cudownie!!! Ogromnie Ci gratuluję!!! Odpoczywajcie w domku i dużo zdrówka dla Was wszystkich:-)
boy.gif

reklama
Do góry