reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

muuum nie ma co na zapas sie denerwowac, moze zaden baby blues was nie czeka, tylko bardziej przerazenie czy sobie poradzicie, a uwierzcie mi sie sobie dacie swietnie rade napewno:tak:
indziorka oooo to tak jak ja, u mnie priorytetem była wanna i pokoik dla dzieci!! hhe po tylu latach wynajmowania z prysznicem jedyne o czym marze to o wylegiwaniu sie w wannie :-D a pokoik dla dzieci to taka frajda ze nic mi tyle przyjemnosci nie sprawilo , juz sie nie moge doczekac kiedy wprowadze synka w jego nowe królestwo i jego minki :-)

reklama
Tak mi sie dobrze spalo i o 8:30 obudzila mnie babka z poczty, przyniosla paczke z apteki z kosmetykami dla Zuzi, wiec juz mam wszystko :-) brakuje mi tylko jakiejs koszuli do porodu, ktora moge potem wywalic. A tak to czekam jeszcze na paczke z pierniczkami od mamy :-) Dzis dzien jeszcze ladny, slonce swieci, to moze sie skusze jeszcze wyjsc, no i mam w planie zrobic ciasto i na obiad cos jakby cottage pie. W ogole mam super humor dzis. Wiecie co, moze to zabrzmi glupio, ale mialam podrazniona skore na nogach i pupie, bo ja w ogole mam straszny problem ze skora w tych miejscach i wczoraj wzielam ten Sudocrem i posmarowalam moj wlasny tylek i powiem Wam, ze rewelacja! Dzis jest o niebo lepiej :-D

Czarni bierrz ten w grochy! Jak Ci sie najbardziej podoba, to po co sie w ogole zastanawiasz :tak:

muuum to be, januarka moja tez wczoraj miala mega czkawke, jak normalnie mnie to bawi to wczoraj bylo lekko denerwujace :-p

januarka ja to na odwrot - wszedzie bym odkrecala kaloryfery na maxa, bo ja taki zmarzluch jestem, w mieszkaniu w Krk to moglam miec juz 30 stopni i dalej grzalam :eek: A jak u Was w mieszkaniu tak sucho to wez troche tej wilgoci ode mnie - wysle gratis :-p Co do tego ucisku to teraz mysle, ze moze sama sobie to zafundowalam, bo wtedy czyscilam ten zamrazalnik, no i bylam przez jakis czas w takiej zgietej pozycji, to moze Zuzce bylo niewygodnie i sobie tak podjechala troche wyzej :baffled: Dzieki za info. Moze sproboj lezec w jakiejs innej pozycji niz zwykle to moze synus sie troche przesunie i zejdzie z tego nerwa.

caroline w weekend to na pewno bedzie masakra z zakupami. U nas jak sie teraz troszke cieplej zrobilo, to oczywiscie juz mi grzejniki slabiej grzeja, pewnie znow mi bedzie pranie schlo 3 dni :dry: Dla Zuzki juz prawie wszystko poprane, zostal mi jeszcze rozek i cos tam jeszcze, ale podobno tesciu ma na Swieta dowiesc jeszcze pare ciuszkow, wiec juz poczekam z praniem. Powodzenia na wizycie!

Indziorka o jak dobrze jest sobie tak pogadac, powiedziec co tam nam w srodku siedzi i od swojej polowki tez sie dowiedziec o czym mysli. Moj ostatnio tak w zartach niby mi powiedzial, ze go oszukalam, bo mu mowilam przedtem, ze byc moze nie moge zajsc w ciaze a tu masz, no to mu powiedzialam, ze ja sie z tego bardzo ciesze, ze jednak moge, to on mi powiedzial, ze on tez. Jakos mi ulzylo.

Magdus30 ta Twoja Hania to bardzo grzeczna dziewczynka, ze tak mamie pomaga nawet przy myciu okien, ale tate to niezle wystawila z tym xboxem :-D Przy zlewie to mi tez ciezko wystac, w ogole musze stac jakos bokiem, bo brzuch przeszkadza, te durne kraniki tu sa strasznie krotkie, no i zaraz sie mecze, wiec musze to na raty rozkladac. Ja odglosow z brzucha nie slysze, ale wczoraj po raz pierwszy Zuzka sie tak ustawila, ze doslownie widzialam jak oddycha, tak mi sie brzuch rytmicznie podnosil w jednym miejscu, ale to piekne bylo. No a moj jak ucho przylozy to zawsze mi mowi, ze slyszy serduszko.

green flower gratuluje zakupu samochodu! No i mam nadzieje, ze prezenty dojda przed Swietami.

Marzenixx ja sie pakuje do walizki, bo nie mam takiej torby, w jednej polowce mam rzeczy dla mnie a w drugiej dla dzidzi, auta nie mamy, wiec nie ma takiej opcji, zeby tam cos zostawic. Ogolnie chyba sie powinnam zmiescic ze wszystkim. A moj to stwierdzil, ze nawet fotelik bedzie bral od razu, bo mu sie nie bedzie chcialo po to wracac, leniuch jeden, on chyba mysli, ze my do szpitala na porod pojedziemy na godzine :eek: Fajnie, ze przeprowadzka juz niedlugo :-) No i przygotowywanie pokoiku to musi naprawde cieszyc. Ja wlasnie teraz nie mam takiej mozliwosci, ale moze przy kolejnym dziecku sobie to odbije tak jak Ty :tak:

Domiska wspolczuje tych boli, ale juz jestes na koncoweczce, tylko sie tak nie stresuj, wszystko bedzie dobrze!!

caroline ja tez sie juz bardzo ciesze na te Swieta, chociaz jeszcze troche porzadkow zostalo do zrobienia, moj mi karze odpoczywac, a ja tylko mowie ze nie mam kiedy, bo jeszcze prysznic trzeba umyc, okap, lodowke...itp, jemu to nie przeszkadza ze brudne, ale jak juz widzi ze mi zalezy i ze ja tego nie odpuszcze to przynajmniej sie zadeklarowal, ze niektore rzeczy on zrobi. No i z gotowaniem mam troche problem, bo niektorych rzeczy nie da sie przygotowac wczesniej, a juz 22 grudnia przylatuje jego rodzinka, co prawda beda nocowac w hotelu, no ale jednak beda tu spedzac wiekszosc czasu, albo gdzies wyjdziemy razem, no i nie bardzo wiem kiedy przygotowac to jedzonko.

muuum to be ja niby cos tam kojarze co to jest ten baby blues ale wole nie czytac, bo wtedy na pewno bede to miala :no:

Witam

Jakoś mi się nic nie chce Zobaczymy w ciagu dnia jak z tym moim leniem bedzie

czarni fajnie ze wozek juz wybrany Grochy sa super Zamawiaj i sie nie zastanawiaj

muuuum_to_be
ja tez mam problem z zasnieciem Jak juz ledwo zasne to sie budze na siku Ale czytajac was widze ze kazda z nas ma z tym inaczej Co ciaza to inaczej Fajnie ze imprezka sie udala

Jndziorka fajnie jest przeprowadzic od czasu do czasu taka rozmowe Na pewno jest to bardzo dobre dla zwiazku

ala1911to fajnie ze cie przepuscili w laboratorium Malo jest takich ludzi co potrafia to zrobic Zazwyczaj kazdy chce byc pierwszy

magdus30 hmmm pierwsze slysze ze od podnoszenia rak do gory moze w przyszłości wypadac macica Troszke sie tym zaniepokoilam bo tez zmienialam firanki i to ze dwa razy w ciazy Fajnie ze masz mala pomocnice Hanusie Ja tez bede miala jak moja podrosnie:biggrin2:

green flover gratuluje zakupu autka Teraz gdy bedzie dzidzia t na pewno sie przyda

Afja-Anetka to superowo ze jestescie juz w domku Hmmm ja tez sie obawiam tego stanu po porodzie Boje sie ze sobie moge nie dac rady Ale najgorzej to sie boje ze tesciowa bedzie mi sie we wszystko wtracac Trzymajcie sie ciepelko

biłkabdg super ze wypad do Ikei sie udal i ze zakupy udane Zazdroszcze ci tego spacerku na molu :biggrin2:

gosia to milo ze strony tesciowej ze chce dzidzi kupic karuzele Hmmm moja mojej laleczce nic nie kupila :no:

Patiinka dobrze ze udalo wam sie pogadac troszke A co do imienia to ja nie chcialabym zeby moje dziecko mialo tak na imie jak ja lub moj maz Jest tyle imion ze nie sposob szybko cos wybrac Na pewno cos jeszcze wymyslicie Powodzonka

Dziewczyny nie chorujcie Te co sa chore to zdrowiejcie Milego dnia

Aninek- sudocrem dobry na wszytsko!! ;-)
Emilia- zdrowia!!!
A mnie wzielo na zakupy dekoracyjne i chyba zaraz sie wybiore po jakies *******y!! ;-)
Tak sobie mysle ze do mojego kibelka to chyba musze jakies luko wstawic i tam spac!! ja tez baardzo czesto wstaje w nocy a to jest meeega upierdliwe ! najlpesze sa momenty co zrobie siusiu ide do luzka i w drodze znowui czuje ze chce mi sie siku i musze wrocic oddac te 3 kropelki :wściekła/y: zla jestem na maxa, a jeszcze jak sie przebudze i slysze ze moj chrapie jak niedzwiedz to mnie dodatkowo doprowadza do szalu :-D

Zdrowka wszytskim chorym zycze!!!!

Marzenixx Ja bym nagrała reakcję :D Wanna musi być ogromna i narożna- żebyśmy się ze swoim zmieścili- ostatnio do takiego wniosku doszliśmy :D Ale kabina prysznicowa też ma miejsce mieć ;) A te naklejki na ścianach są śliczne :) Na pewno się spodobają i będą długo oglądane ;)

Aninek Mój rozmawia z brzuchem, ogólnie ostatnio dużo go pieści :p Chyba tez już chce córę na świecie zobaczyć ;) Mój chwilami to bardziej panikuje niż ja :D Tylko się śmiejemy co będzie jak poród się w nocy zacznie (ja już na początku stycznia zostanę "wywieziona" do domu rodzinnego, żeby ktoś przy mnie był cały czas ;), no a on musi zostać w pracy... I ma taką właściwość, że w nocy nie ma mowy, żeby się podniósł :D także istnieje możliwość, że prześpi narodziny córci :D ale mam nadzieję, że jednak da radę :D A co do przygotowań do świąt- ja dopiero zaczynam jutro :D bo dzisiaj kończę ciuszki i takie tam ;) Także w porównaniu ze mną jesteś już przy końcu :D

natal84 albo do łazienki musisz wstawić łóżko albo podkłady tena lady czy jakoś tak :-Dmy już jak stare babcie się robimy.. :-D:-D:-D ja już z łóżka nie mogę zejść rano :-D
aninek to dzisiaj kuchnia jest twoja! powodzenia w pichceniu ;-) a sudocrem to rewelacja.. ja kupiłam od razu większe opakowanie - taki mały kociołek.. mój się śmiał że to dla całego przedszkola ale ten kremik jest dobry na wszystko :-)

Dziewczyny a ja mam pytania z innej beczki :-D jak jest z formalnościami po porodzie? kiedy trzeba zgłosić pracodawcy? czy on nam oblicza kiedy mamy wrócić do pracy? a jak jest z wyborem położnej i lekarza? trzeba wcześniej czy po urodzeniu? blada jestem w tych wszystkich formalnych sprawach.. albo do zusu czy skarbówki trzeba zgłaszać dziecko? .. właśnie taka matka polka ze mnie że nic nie wiem :-D:-D

Natal- jak napisalas o tych trzech kropelkach to az mi sie Dzien Swira przypomnial hah ;-p

Indziorek- ja tylko przeczytalam co to jest I o co kaman bo zielona jestem, wiesz to moj pierwszy raz ;-) a dalej sie wczytywac tez nie mam zamaru. Bo nabiore tego wszystkkiego do glowy I dopiero bedzie!

Aninek- I dobrze, nie czytaj lepiej dla was :-)

A ja podjadlam, probowalam zaliczyc jakas drzemke ale nie poszlo ;/ a teraz ide ogolic nogi, bo az wstyd sie przyznac, jak zarosly ;-(
Poza tym mam naprawde dziwny bol w podbrzuszu ;-/

Natal mi moj ostatnio wstawil krzeslo do lazienki, bo tak strasznie stekalam i marudzilam, ze mi tak niewygodnie nogi nakremowac :-D

Indziorka a Wy mieszkacie daleko od Twojego rodzinnego domu? Jak juz sie zacznie to Twoj zdazy dojechac? jak juz sie obudzi oczywiscie :-D

caroline dzieki ;-) Ja to nieraz musze mojego wolac zeby mnie podniosl z lozka hehe.

muuum to be oby Ci przeszlo szybciutko!

caroline z tego co wiem to musimy wziąć od lekarza, jeszcze w szpitalu,że urodziłyśmy - takie zaświadczenie, a potem najlepiej jak najszybciej zawieźć do pracodawcy. oni wtedy wyliczają macierzyński i przesyłają papiery do zusu. i pamiętajcie,że jak któraś ma cc to mężowi należy się 2 tyg. zwolnienia na opiekę nad żoną! tylko w niektórych szpitalach trzeba o to walczyć.
muszę być na bieżąco z tymi wszystkimi papierami bo mój pracodawca niestety ma to gdzieś i w ogóle nie pilnuje żadnych terminów...na szczęście moja przyjaciółka pracuje w kadrach i studiuje prawo pracy ...ufff :)

reklama
Dziewczyny miałyście kiedyś tak że podnieść się nie mogłyście../?? bo ja od rana nie potrafię z łóżka wstać czy zmienić pozycji bo mnie tak brzuch boli że oddychać nie potrafię póki znowu się nie położę na prawym boku...a brzuch twardnieje za każdym razem jak tylko się poruszę..

Do góry