reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Milusia wiesz, ja cesarzowa mama, więc nie było źle. Tylko przez ta krtań mówić nie mogłam i się wszyscy ze mnie nabijali, że im się ugodowy pacjent trafił:eek::-D Ale jakbym miała rodzić sn z choróbskiem, to.....nie no. Zdrowiej szybko, bo taka wizja jest straszna:sorry:

reklama
Aninek Modelu jeszcze nie wybraliśmy, bo wszystko zależy od funduszy. Mój brat ma takihttp://http://www.amazon.co.uk/Delo...81DW/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1355699240&sr=8-1
i jest super.

Gosia08
Dlatego chcę przed porodem to załatwić, bo potem nie będzie jak. A miałam sen ostatnio, że u fryzjera odchodzą mi wody hehe :-)Więc tym bardziej przyspieszyłam z wizytą.

Czarni Fajny wózeczek.

Anetka Super, że już jesteście w domku. Nastrojem się nie przejmuj, bo teraz hormony będą opadać i trzeba to przetrwać. Wszystko będzie dobrze:tak:

Pierożki zrobione, ale zmęczona jestem. Niestety na samą myśl o położeniu się robi mi się źle, bo w nocy często budzę się z bolącym brzuchem po bokach :baffled: I mam z tego powodu awersję do pozycji horyzontalnej.

Życzę Wam miłej i przespanej nocki!

To ja sie dziś pierwsza witam :)

Aninek- masz racje , a z Reszta to karuzela która mój synek na poczatku i tak będzie miał głęboko gdzieś :)
madzia- No niestety baterii u nas tak nie dają muszą w opakowaniu być
anetka- będzie dobrze wszystko fajnie ze już w domku jesteście !!! Zdrowia dla was i bez płaczu !!! Ciesz sie !!
Milusia- zdrowia życzę !!! Ja tez coś gardło czuje i wczoraj jeszcze milkszejka mi sie zachcialo !

Co do tej kolderki to jest napisane ze można prac to ja może przepiore bo tak bez folii te koldry wisiały to dobre zoo w nich siedzi :)

Czarni - pamiętaj 1 uczucie najważniejsze jak masz parcie na grochy to je bierz bo pózniej będziesz żałować :)

No i wiedziałam że sie obudze... Tylko tyle dobrze że przed 6 a nie przed 5... Moje gardło wzywa o pomoc. Wogóle takiego czegoś to ja jeszcze nie miałam nos odblokowany oddycham normalnie połykam śline gardło nie boli jak mówię to mam super głosik a jak zakaszle to jak by mi je wyrwywalo tak boli :-( będę dziś w aptece to kupię sobie coś na gardło żeby nawilżyc gardło ;-)
Jak mi sie nie chce jechać na te badania...

Madzia dobrze przeczytałam woda utleniona? Bo powiem szczerze pierwsze słyszę..

Afja-Anetka witajcie w domku :) Pierwszy tydzien chyba najgorszy,ale szybko humorek minie,a Adas jak grzeczny to tylko sie cieszyc bo bedzie latwiej i mniej strachu :) Wiem latwo sie mowi, ja to chyba sie zaplacze po powrocie,ale i tak zazdroszcze,ze juz w domciu sobie jestescie razem :) Czekamy na zdiecia Adasia :)
Martinek czekamy na wiesci :)
Clue tak wiec powodzenia dzisisaj :) trzymamy kciuki :) ps. moj maz jest poniedzialkowy i jest bardzo pracowity i chetny do nauki takze tylko sie cieszyc ;)
muuuum to be wczoraj moj maly mial taka czkawke i tak nisko,ze myslalam,ze wypadnie, a nogi mialam jak balony jak nigdy,az sie przestraszylam i wlasnie ogladam stopy od kiedy wstalam bo szczerze mowiac troche sie przestraszylam, odpukac narazie opuchlizna jakby mniejsza,ale i tak po poludniu do poloznej sie wybieram to skontrolowac :/
czarni swietny ten wozek :) Grochy super tym bardziej dla dziewczynki tez mi sie podobaja :)
bilkabdg podziwiam,ze dajesz rade jeszcze podrozowac, ja juz czuje sie jak stara baba potrzebuje laski na dluzsze wyjscie,a na spacer ledwo 5 minut przejde :/
milusia83 tez zakrecam kaloryfer i wogole w domu wiekszosc chodze i przykrecam razem z mama a moja siostrunia kochana od ponad miesiaca chora bo sie wloczy zamiast leczyc odkreca wszedzie na maksa, kaszle z otwarta geba i wkurza nas wszystkich tym dogrzewaniem, ale do lekarza nie pojdzie tylko mamusie goni do apteki po coraz to insze specyfiki(jakby mogla to i do dentysty by ja wyslala z wlasnym zebem bo nawet do dentystki sie jej nie chce isc, ja tez wielokrotnie odmawialam jej wizyty u stomatologa po drodze bo nawet tego sobie nie potrafi zalatwic dodam ze robilam to tylko na prosbe mamy bo zal mi jej bylo,zeby ona nie musiala latac krolewnie) :/ Porozwieszalam w pokoju mokre recznikiaby troche powietrze nawilzyc no i akwarium mamy wiec niby powinno byc ok, ale chyba jednak w nawilzacz musze zainwestowac, no ale Maz jak pytal co chce na gwiazdke to juz mu zapodalam,ze sobie w prezencie fundne aby nic nie kupowal bo i malemu to dobrze zrobi i mnie ;)
natal84 ja pralam kolderke, mam z ikei lniana po wypraniu nic jej sie nie stalo ;)
aninek ja kupilam wszystkie pieluchy na promocji oczywiscie.I mamy 3 paczki 1 pampers new baby,1 paczke pampers new baby 2, jedna paczke dada 2, 1 paczke pampers sleep&play 3,i 1 paczke dady 3, mam nadzieje ze tych jedynek za duzo nie bedzie i nie zostanie niepotrzebnie, bralam bo byly w promocji, ale pol opakowania mysle do szpitala zabiore i zuzyje wiec pmam nadzieje,ze bedzie ich w sam raz :)
A siostre sprzedalabym jakbym mogla,ale podejrzewam,ze musialabym do niej jeszcze doplacic ;p. Czytalam gdzies,ze te uciski na klatke zdarzaja sie bo dzieciatko sier tak uklada i jesli to jednorazowe i nie trwa dlugo to nic takiego,ale trzeba uwazac zeby nie zdazaly sie czesto i nie trwaly dlugo, wtedy natychmiast do lekarza.
-caroline-pozniej postaram sie wrzucic przepisy na przepisnik :)
Patinkaciesze sie,ze mnie rozumiesz, moja mama tez dala sobie wejsc na glowe, ja od malego mialam zakazy, a ona jak weszla do sklepu to zaczynala wymuszac wszystko krzykiem i placzem i zeby obciachu nie bylo bo nie dalo sie jej uspokoic to mama ustepowala i tak pozostalo do dzisiaj,sama sie do tego przyznaje,ale juz jest za pozno zeby ja wychowac, tez bym to olala bo sama sobie pozwolila,ale to rowniez moja mama i nie moge na to patrzyc jak ona ja traktuje, dlatego tak sie denerwuje.
Magda z uk jak tylko wyjechalam w 2007r to do tego roku nie mieszkalam ani z nia ani z rodzicami i bylo ok nie gadalysmy ze soba ani nic przyjezdzalam tylko w odwiedziny do rodzicow itp, ale z racji ze tymczasowo w czerwcu musielismy sie do nich wprowadzic spowrotem juz jej to nie pasowalo bo nie dostaje wszystkiego dla siebie bo jak juz kiedys wspomnialam rodzice rowniez nam pomagaja jak moga i zazdrosc jej sie wlaczyla bo miala nadzieje,ze do pl nie wroce i dalej bedzie sobie zyla jak krolewna i bedzie doic mamusie, cale szczescie juz niedlugo idziemy na swoje i bede ja miec z glowy, tylko czy nerwowo ta chwile jeszcze wytrzymam :/
przepisy na ciacha z dziecinstwa wrzuce pozniej na przepisnik :) A ty lez w tym roku i nie bierz sie za pieczenie, za rok bedziesz miala az 3 pomocnikow i spokojnie bedziesz mogla piec jakies swiateczne przysmaki i wprowadzic je jako tradycje co roczna aby dzieci mialy mile wspomnienia :)

A ja jak co dzien pobudka o4 :/ mialam isc krew i mocz zrobic, ale zglodnialam i nie wytrzymalam jutro z rana bede musiala jakos przetrzymac i pojsc bo to byc moze juz ostatnie badanie, jutro takze mamy kolejne ktg ciekawe jak tam moje skurcze czy sie nasilaja :/ Tak bym chciala w styczniu urodzic,ale od prawie tygodnia co wieczor po20 maly sobie z mojego nerwa zabawke zrobil i tak mmnie naciska,ze sie przewracam,ani siasc, ani lezec podpieram sciane i stoje w bezruchu na kazdy ucisk lamiac sie w pol, a maz tylko patzry czy to juz i stoji biedny nademna co sie dzieje :/ Oj sie zaczol stresowac, ale powiem Wam nawet mnie widok lozeczka w pokoju chyba tak nie cieszy jak jego, ja juz przywyklam,ale do niego chyba dopiero zaczyna docierac teraz,ze to juz i cieszy sie jakby sam sie mial zaraz w tym lozeczku polozyc :)Rozczula mnie tym :)

Ostatnia edycja:
dzień dobry :-)
ja już od 6 na nogach :-( mała tak nogi wypychała że pod żebrami je czułam :-D więc ze spania nic nie wyszło..

januarka z niecierpliwością czekam na ten przepis na ciasteczka :tak: może się skuszę przed świętami ;-) ojjj jak fajnie że twój tak reaguje ;-)
czarni najgorzej jak nie można się zdecydować.. ale życzę powodzenia w wyborze :tak: i czekamy na decyzję bo same jesteśmy ciekawe na jaki się zdecydujecie ;-)
natal84 jak już musisz uprać kołderkę to do bębna włóż dwie piłeczki tenisowe - to kołdra po upraniu nie zbije ci się w jednym rogu ;-) ja tak zawsze z poduszkami robię i zawsze działa :tak:
kaja28 oj tak coraz gorzej nam jest kłaść się spać.. ja też nie lubię jak pomyślę ile to człowiek musi się pomęczyć.. ale jeszcze troszkę i nie będziemy mogły spać z innego powodu :-)
muum to be.. powalilaś mnie tym porównaniem do smoka kaczki i jeszcze innych bo ja mam tak samo i właśnie zastanawiałam się do czego to porównać :-D:-D:-D i też strasznie spuchłam co strasznie mi przeszkadza :-(
a co do tej cudownej sałatki to ja już spisałam składniki i robie ją na święta ;-) zobaczymy jak posmakuje domownikom ;-)
afja-anetka cieszymy się że już jesteś z maleństwem w domku no i że się do nas odezwałaś.. głowa do góry i nic się nie zamartwiaj.. masz cudnego synka więc wszystko będzie dobrze ;-)

a ja dzisiaj mam wizytę i już mam lekkiego stresa.. mam nadzieję że wszystko będzie ok.. a po wizycie uciekam na zakupy.. mam zamiar pokupić sobie wszystko co potrzebuję na święta z rzeczy które dłużej mogą poleżeć bo jakoś perspektywa jechania do marketu w ten weekend mnie przeraża.. pewnie kolejki będą nieziemskie..
ja dzisiaj mialam od rana brać się za pranie alusi ciuszków ale niestety wczoraj na noc wstawiłam pościel i jeszcze nie wyschła także nawet nie mam gdzie wieszać :-( a jutro montują mi szafę także chyba zacznę od jutra na spokojnie ;-)
miłego dnia dla stycznióweczek :-)

witam po weekendzie.
szybko zlecial.mieszkanko ogarniete,zakupy zrobione,torba spakowana:-)

Anetka-super,ze synus spokojny.fajnie,ze juz w domku jestescie.trzymaj sie.

Bilka to super,ze zakupy udane i spacerek ;)
Natal fajnie,ze zakupy maqsz juz za soba
Milusi zdrowka zycze ;)
czarni wozek extra
Caroline moja natalka tez tak szaleje,ze nie daje mi pospac ;)nie ma co sie stresowac,trzymam kciuki za wizyte ;)

milego dnia kobitki:-)

Hej

Ja od 3.30 nie spie :eek: Mala mnie tak atakowala ze sie spac nie dalo, plus glodna bylam wiec trzeba bylo tylek wywlec i cos zjesc. Tez czuje ze mnie cos bierze.. gardlo pobolewa i zatoki.

Januarka mi pod koniec pierwszej ciazy bylo tylko wygodnie lezac na lewym boku na podlodze. A teraz wogole nie moge sobie miejsca znalezc, zwlaszcza wieczorami.

CAroline powodzonka na wizycie, nic sie nie stresuj. MNie tez przerazaja supermarkety w weekendy a co dopiero teraz, przed swietami. Dobrze ze moj maz ma caly tydzien wolne to wszystko zalatwimy wciagu tygodnia zeby potem nie latac po supermarketach na ostatnia chwile.

Afja-Anetka super ze juz jestescie w domu. Co do humorow to normalne sa takie hustawki. Ja pierwsze 3 noce spedzilam przy lozeczku Andersa sluchajac czy on oddycha i non stop go sprawdzalam.

Czarni jak ci sie grochy podobaja to kupuj. Ja mam w grochy po Andersie.

reklama
Witam się i ja :)

Nie miałam jakoś weny się odzywać od soboty;) Tym bardziej, że ze swoim spędziliśmy ją jak za dawnych czasów-na północnej rozmowie o wszystkim :p Powiedzieliśmy sobie otwarcie o swoich obawach, się dowiedziałam, że strasznie się martwi co ze mną będzie i że chciałby w sumie dziecko po dziecku, ale się o mnie boi, bo widzi jak mi zdrowie w ciąży leci na koniec, ogólnie o wszystkim co trzeba sobie porozmawialiśmy- nawet początki nasze powspominaliśmy i wszystkie krzywe akcje od osób trzecich co nas rozdzielić próbowały :p Tak czytam o tych Waszych, mój też ma takie coś, że ciężko mu przychodzi teraz to, że powinnam leżeć :p I ogólnie stał się władczy, np to, że rzeczy do szpitala mam włożyć do torby, a nie tylko, że mają być :D a poza tym, to chociaż czasem mam ochotę go udusić to narzekać nie mogę i jakoś specjalnie na kłótnie mnie nie nosi ;) Młoda chyba dużo urosła, bo jakiś tydzień temu w nocy jedna (sporadycznie dwie) wizyty na siku w nocy wystarczała, a tu kolejna noc z trzema pobudkami i to ze strasznie pełnym i bolącym pęcherzem :/ ogólnie w dotyku czuć, że jest większa ;)

Czarni Wózeczek podoba mi się bardzo- ostatnie pompowane koła, czarny stelaż i groszki 21;) Ja się w tych groszkach też zakochałam :D Ja powiem Ci, że chciałam cały czarny albo grafitowy wziąć, ale stwierdziłam, że na tym z cappuccino mniej zabrudzenia będzie widać (mała winda jest w bloku, w której czasami są różne rzeczy:/)

Januarka Szkoda mi Cię, że stres nie daje Ci pospać, a z tym uciskaniem na nerwy to jest masakra... Proszę wtedy swojego o masowanie brzucha, bo jego ręki się słucha;) zazwyczaj zmienia pozycję przynajmniej na tyle, żebym mogła się położyć :) Tylko problem pojawia się kiedy mojego nie ma, bo na moje głaskanie tak nie reaguje:/ Z siostrą przeżyjesz ;) Raz, że już niedługo, a dwa, że za chwile całkowicie przestanie Cię obchodzić ;) Także głowa do góry- już bliżej niż dalej ;)

Natal Ja też prałam kołderkę- mi się z nią nic nie stało:) Podobno nowe rzeczy powinno się zawsze wyprać przed pierwszym użyciem, bo są różnymi "ciekawymi" substancjami często zabrudzone....

Magda Ty się nie przejmuj, że narzekasz na swojego, po prostu musi być jakieś urozmaicenie ;) Bo wiesz- jakby cały czas było tak słodko i cukieraśnie to byś z tego przesłodzenia dosłownie wymiotowała :p a tak wiesz jest słodko i trochę goryczy wyrównuje smak ;) Przecież monotonia człowieka zabija ;) Jak dla mnie faceci inaczej odbierają pewne sytuacje- czasami przeżywają je jeszcze bardziej niż my same tak na prawdę(może dlatego, że wydaje im się, że nas zawiedli, bo np nie uchronili przed tym czy tamtym;) i mają problemy z wyrażaniem tego co odczuwają, bo wiesz mężczyzna musi być mężczyzną, a nie roztkliwiać się jak baba- takie zachowanie od małego w nich wszyscy wpajają ;)

Patinka Złośliwość rzeczy martwych, a co do imienia- dogadacie się ;) tylko na spokojnie:)

Aninek W sumie jakbym takich zachowań w ciąży nie miała, to też bym się pewnie przeraziła ;P Ja też swojemu pozwalam grać a nawet z nim gram :p bo wiem, że niedługo po prostu nie będzie czasu na takie zabawy ;)

Więcej już nie pamiętam :/

Wszystkim- nie tylko chorym zdrówka ;)

aaa... Afja Fajnie, że już w domku, a z baby bluesem się pożegnasz lada moment, także kciuki za Was :)

Miłego dnia :)

Do góry