reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Witam kochane,

ostatnio taki gorący okres przedświąteczny, wiadomo próbuję wszystko ogarnąć, chatka już niemal lśni, jeszcze drobna kosmetyka i tak od środy, czwartku biorę się za pichcenie:)
Wczoraj byliśmy w kinie na Atlasie Chmur normalnie ledwo wysiedziałam te 3h, a nogi tak wszędzie zadzieralam, ze kilka razy stuknęłam w siedzienie pana, który przed nami siedział.......

Już po malutku sobie robię ozdobki świąteczne, pierniczki upieczone więc klimat Świąt coraz bardziej jest mi bliższy:)

Wczoraj za namową męża ugotowałam kluseczki śląskie z czerwoną kapustką i z sosem z maślaków, byłam z siebie dumna bo jakoś mialam ogrom sił......nie wiem skąd się wzięły i się doszukuję:D:D:D:D

Samopoczucie ciążowe:

Skurczybyki łapią rzadziej, ale jak chwycą to tak konkretnie, że nie mogę oddychać...Ostatnio w sklepiej ledwo doszłam do kasy, a jeszcze babeczka się przede mnie normalnie wepchała i mówi, że ma tylko jedną rzecz, a ja miałam dwie..no wyobrażacie to sobie, ja nie miałam siły się z nią kłocić bo po prostu zielona byłam od skurczybyków i ledwo do auta doszłamm.....
Biodra dalej bolą, waga dobiła do 58, cyce bardziej urosły, codziennie pilnuję nóg, żeby ogolone były jakby mnie ktoś z ulicy zgarniał hehehe:)

Kochane nadrobiłam do strony 893 i nie ma sensu wklejać wypocin, mąż mnie wygania z kompa bo kolacja:D super wcześnie, jutro dokończę czytac i Wam odpiszę...buziaki

reklama
Kurde ale dzien mam dzis do d... , niby humor mam dobry, ale jak nie ta rwa kulszowa przez pol dnia to co innego. Bo potem mi przeszlo, no to oczywiscie musialam zaczac cos robic, wsadzilam posciel do pralki i zaczelam odsniezac i czyscic zamrazalnik, zrobilam sobie kolacje i mnie cos tak potwornie zaczelo bolec, nie wiem nawet co - cala klatka piersiowa, zebra, pluca az do brzucha, chyba zoladek tez chociaz nawet nie wiem gdzie go mam teraz, nie moglam oddychac, musialam zostawic ta kolacje, pranie juz wyprane dalej w pralce, jedna szuflada z zamrazalki sie jeszcze suszy, a ja musialam sie polozyc i zasnelam na 2 godziny. Niby juz lepiej, ale nadal nie czuje sie calkiem dobrze :no::baffled:

Emilia, Ada wspolczuje tych przejsc z mezami :-(

Ada jak tak czytam o tym, ze sie zmienilas to sie zaczynam bac, bo ja wlasnie teraz tez jestem taka malo wymagajaca dla mojego, np jak on ma wolne i nie chce mu sie nic robic, tylko gra na xboxie przez caly dzien, to tak sobie mysle, a niech gra, bo tak to ciagle pracuje, zostawie mu najwyzej gary do umycia, ale go nie zmuszam nigdy do roboty i tak w sumie jak teraz siedze w domu to cale sprzatanie jest na mojej glowie, jakos mi to poki co nie przeszkadza, ale boje sie ze go do tego przyzwyczaje :no:
A z ta praca w wigilie to ja bym sie mega wkurzyla, jakby mi na czyms zalezalo, a moj by z wlasnej woli do pracy poszedl, kiedys np jak mielismy miec scan polowkowy i juz mu sie udalo wywalczyc zeby mial wolne, i dzien wczesniej jak wrocil z pracy to mi powiedzial, ze sie zamienil z kolega i ze bedzie pracowal, ja na to ze jakto, ze przeciez usg mamy, a on ze zapomnial, no wkurzylam sie jak nie wiem i mu sie oberwalo, a potem powiedzial, ze zartowal i ze ma wolne, ale i tak dobrze mu tak, bo glupie zarty robi :eek:

Czarni len to jest naturalny material, robi sie z takich roslin z niebieskimi kwiatkami (obejrzyj sobie krecika - Jak krtek ke kalhotkám přišel :-D) robi sie z niego ubrania, we wszystkich sklepach ekologicznych takie znajdziesz, ogolnie fajny material, tylko jak na wozek to musialby byc porzadnie czyms zainpregnowany, bo inaczej bedzie przeciekal i sie brudzil, szczerze mowiac nie wyobrazam go sobie jako pokrycie wozka :eek:, na ubranie jest fajny bo jest przewiewny, dobry na lato. No i sie mnie okrutnie. A w tym linku co dala Ada jest napisane "material imitujacy len" a to juz zupelnie inna sprawa, bo chodzi tylko o fakture, ze jest tak jakby grubo tkany, przez co wyglada na bardziej naturalny.

Magda cos Ci mialam napisac, ale zapomnialam... :baffled:

Dobry wieczor dziewczeta ;-) widze produkcja nocna jest ;) ja dopiero doczolgalam sie do lozka... Niby goscie pojechali juz godz temu, ale musialam ogarnac po wszystkim I wziac prysznic wiec troche zeszlo... No ale w koncu ukochane lozeczko ;-)
Opisze wszystko jutro I wam dziewczeta poodpisuje.
A dzis napisze tylko szybko sytuacje ktora wlasnie nie daje mi usnac- jak pierwsi goscie wychodzili to zauwazylam ze u sasiadow ktos lezy pod drzwiami, to byla jakas kobieta ktorej nie moglam rozpoznac, a w tym domu widzilalam jak dotad tylko jakiego staruszka. no I ona zaczela krzyczec "helo" I pukac w te drzwi golymi stopami, chyba miala na sobie tylko jakas koszule I wygladalo jakby poprostu wypadla zza tych drzwi, ktore sie za nia zatrzasnely. No I juz bylam sklonna dzwonic na pogotowie gdy przechodzil jakis mezczyzna I jak ona zaczela znowu wolac to podszedl blizej I sie zapytal co sie stalo. Wiec ona kazala mu zadzwonic na policje I on faktycznie wyjal telwfon I gdzies zadzwonil( nie slyszalam gdzie itd) no to stwierdzilam ze on jej pomoze, bo co ja- baba w ciazy moze zrobic- jakos tak sie wystraszylam I poszlam powiedziec reszxie goaci. Oni tez wyjrzeli I widzieli tego faceta jak dzwonil I ta babke ze nadal tam lezy. Stwierdzilismy wiec ze poczekamy chwile I jak nic nieprzyjedzie to sami zadzwonimy. No a tym czasem ostatni goacie wychodzili, I tej babki juz nie bylo!! A karetka ani policja nie przyjechala!! Ten facet co niby dzwonil po pomoc tez zajrzal do tej babki I jak zobaczyl ze znikla to poszedl do siebie do domu. Kurde I ja tak teraz glowkuje co jej moglo sie stac. Wygladala na pijana, I ledwo co.tymi nogami uderzala o te drzwi I nie mogla sie podniesc... Niewiem czy ktos wyszedl z tego domu I jej pomogl czy jak?! Martwie sie. Moglam od razu zlapac za tel! A teraz mysli takie....
Sorrka jezeli ta opowiwsc nie ma akladu ani ladu ale pisze na telefonie a poza tym myale co z ta babeczka. Mam nadzieje ze wszystko ok z nia. A jutro wysle tam swojego m zeby zapytal czy wszystko w porzadku!

Witam mamusie ja nie spie od ok3 wrrrrrrr,a taka mialam wczoraj energie caly dzien na nogach praktycznie i myslalam,ze bede spavc jak susel do rana zmeczona,od rana do wieczora zeszlo nam na pieczenie ciastek i robienie obiadu z mama, siostra oczywiscie wszystko miala w dupie caly dzien w lozku i tylko zarla co zrobilysmy,jeszcze pyskowala do mamy, a jak chciala pieniazki to przyszla milutka na 5 minut za chwile bylo wyd...aj jak tylko dostala troche grosza za nic oczywiscie bo(biedna nie pracuje tylko sie studentka uczy) :/ Normalnie gdyby nie moj stn wzielabym ja za wlosy i zaczela targac, bo moja mam juz nie reaguje na te teksty,tylko ja zawsze staje w jej obronie bo strasznie mnie to wkur.... za przeproszeniem jak ona moze do matki sie tak odzywac :/ A najbardziej wkurza mnei to,ze powiedzialam juz mojej mamie,ze niechce siostry w szpitalu nawet widziec,a dziecka nigdy z nia nie zostawie bo nie pozwole aby uczylo sie od niej takiego zachowania i kiedys do mnie spierda.... mowilo, to mama ze ja jestem zla jak moge jej nie pozwolic dziecka dotknac przeciez to ciotka i cieszy sie na (uposledzonego bachora)jak mojego malucha siostrunia kiedys nazwala (czego nigdy nie wybacze i nie zapomne) :( Eh dziewczyny wybaczcie,ze sie tak wyzalam,ale w tym stanie nie moge nic wiecej zrobic a mam ochote jej nmormalnie zeby powybijac, czuje,ze ztych nerwow do stycznia nie dotrwam :(
Od wczoraj cos nie ma neta na kompie a wiec przyszlo mi sie nagimnastykowac i lapka zalaczyc, a wiec jak juz jestem to wrzucam w odpowiedni watek kacik malucha :)
-caroline- ciasteczek wyszlo tyle, ze mozna by na targu sprzedawac ;) Ale maz jak wrocil to wsunol juz jeden talerz bo to taki ciasteczkowy potworek ;p
magda z uk Dobry pomysl,aby twoja mama popiekla z dziewczynkami ciacha, my co roku z mama pieczemy te same od dziecka dlatego tez swieta kojarza mi sie tak milo z tymi staropolskimi przysmakami :)Zawsze tylko wyczekuje, do swiat na te ciacha i bez nich nie wyobrazam sobie Bozego Narodzenia, z kupnymi to nie te same swieta ;)
aninek wspolczuje rwy kulszowej ja miewalam do niedawna i myslalam,ze niema nic gorszego,ale od kilku dni maly mi tak na nerwa w nodze uciska ze az mnie przewraca a bol jest tak okropny,ze rwa to przy tym pikus dla mnie i jesli porod ma tak bolec jak ten ucisk to ja dziekuje poddaje sie na ciecie odrazu i o tone znieczulenia prosze :/
EmiliaM, Ada1989 po to jest forum,aby mozna bylo wylac swoje zlosci jesli na mezow nie mozna liczyc,a zwlaszcza jesli chcemy na nich ponarzekac ;) Zycze poprawy humorow, i dla Was i Waszych F ;) :*
czarni lniany material jest rewelacyjny do noszenia bo jest bardzo przewiewny i naturalny, na lato ubrania sprawdzaja sie super, ale jesli chodzi o wozek to nie wiem czy bedzie,az taki rewelacyjny, niby fajnie ze przewiewny,ale z drugiej strony czy maluchowi w takim cieplo bedzie? No nie wiem jak oni teraz to produkuja :/
U mnei od kilku dni tak samo z tym powietrzem w brzuchu a od wczoraj maly tak sie rusza chyba tanczy,zaczynam sie niepokoic bo w srodku nocy raczej bywal spokojny,a teraz wlasnie jak siedze poprostu daancing :/
ZMykam wlaaczyc jakis film bo spac mi sie nieche,a prze dtv asypiam jak dziecko moze mnie wezmie ;) postaram sie zajrzec w dzien.
ps.zapomnialabym Martinek i cluee, trzymam kciuki za was i ten najpiekniejszy w zyciu dzien :)

Hej

Milusia a two baba, chyba bym jej poslala wymowne spojrzenie za takie coś....:/
Aninek ja myślę że to też dużo od charakteru faceta zależy mój np jest uparcich i len i dlatego tak sie przyzwyczaił, nie wiem jak jest z twoim:) no to cię wczoraj malutka pouciskala, wspolczuje:/
muum to be niezła akcja sama bym sie zastanawiała czy zadzwonic gdzieś
Januarka ja sobie nie wyobrażam tak do mojej mamy odezwać, nawet nie umiem przy niej przeklac jak coś mnie wkurza a co dopiero takie coś.... Wcale ci sie nie dziwię że nie chcesz jej w szpitalu i że nie chcesz by sie opiekowała twoim synkiem, jak tak czytam to chyba już obca osoba lepeij traktuje drugiego człowieka:/

A ja nie śpię, w połowie zasługa mojego M bo kolega dał nasz adres żeby mu paczkę z pl przysłali bo on na nocce w pracy był i akurat by go w domu nie było a z tej firmy w nocy przysyłają, no i przyszedł teraz po pracy po nią i siedzą w salonie i gadaja a mnie przebudzil pies jak szczeknal. Dziwne bo czuje sie w miarę wyspana:baffled: a M dziś na nocke więc pewnie pół dnia przespi, gdzieś to mam bo i tak wychodze z domu

Miłej niedzieli wszystkim a w szczególności Cluee i Martinek, za was dziewczyny mocno trzymam kciuki i kibicuje :)))

Hej Laski:)

Wczoraj się dowiedziałam od Mojego, że ostatnio miewam humorki, hmm...zastanówmy się dlaczego:p Marudzę, płaczę i tak na zmianę. Sobie tylko myślę, poczekaj ino na baby blues'a!:p Wtedy pogadamy na temat moich humorków:)

Ogólnie dziś mam humor neutralny. Łatwo mnie zatem będzie wprawić w dobry humor, ale równie łatwo będzie go zepsuć:) Liczę na pierwszą opcję:)

Wczoraj wieczorem przygotowaliśmy pokój na wstawienie łóżczka. Ogólnie robiliśmy "wyjebkę" wszsytkiego co zlaega i w co dawno nie zaglądamy, albo co odmówiło posługi. Oczywiście największy problem z moimi licznymi stertami kserówek, które są na wagę złota. Ćwiczenia z gramatyki i leksyki niemieckiej z dobrych niemieckojęzycznych wydawnictw. Kiedyś wygram w lotka kilka milionów, kupimy duży dom, a jden pokój to będzie biblioteczka:)

Miłej niedzieli:)

Hej dziewczyny!

Wczoraj przyslo łozeczko dzis je bedziemy skladac ale wiecie jestem zla bo tam jest daremny materacyk nie pozwole by moja niunka na nim spala. To zwykla pianka nie dosc ze cienki to strasznie miekki! Juz upatrzylam na allegro gryka-pianka-kokos i musze zamowic nie ma co! Doradzcie czy taki sie nada? wiem ze pelno razy byl ten temat tu poruszany ale ja mam skleroze :-) Wogole wczoraj jakas taka bez zycia bylam ;/ Nic mi sie nie chcialo ;/ Jeszcze z moim przechodzimy kryzys On twierdzi ze to przezemnie bo mam humory i sie o wszystko czepiam chocby on nie moglby by mi we wszystkim ustepowac ;-)

caroline tez sie do tego chyba z tydz zabieralam ale wkoncu wypralam w 40 stopniach i wyprasowalam ;)

aninek Mi tez ostatnio udalo sie uchwycic harce Malej ;D Wiesz mi sie tez juz zdarzyla sytuacja ze nie moglam oddychac chocby wszystko mi do gory szlo ale to Moja pannica szla do gory i musiala na cos uciskac nieraz ja czuje tak wysoko zaraz pod piersiami nie wiem jak Ona to robi ;)

Emilia maly pewnie mial ucieche z ubierania choinki a mezem sie nie przejmuj moze byl zmeczony i nic mu sie nie chcialo albo mial slabszy dzien ;)

Ada Twoj Maz i tak cos po sobie zrobi pociesze Cie bo Moj to jest taki len normalnie rozpieszczony jedynak ;/ Czasem juz mam dosc On nic po sobie nie zrobi ani nie wyniesie;/ Wgl to mie tak wkurza bo od 2 msc mowi ze jestem w 25 tyg chocby Go to nie interesowalo Ci faceci;/

milusia ja tez mialam isc na ten film ale jak zobaczylam ile on trwa to wybralam o polowe krotszy bo bym tam nie wysiedziala ;)
A baba to beszczelna jakasa;)

Cluee Martinek powodzenia dziewczyny dzisiaj! Trzymam mocno kciuki za wAs i Wasze malenstwa! ;))

reklama
gosia0811 oj ci nasi faceci mają teraz dobrą wymówkę żeby na nasze hormony wszystko zrzucić :-D a co do materacyka to ja kupiłam taki: VYSSA SKÖNT Materac do łóżka dla dziecka - IKEA .. ale u nas to inna sprawa bo chcemy szybciej mysleć o drugim więc naszej Ali będzie trzeba łóżeczko normalne kupić i w tym co teraz kupiliśmy dla drugiego i tak trzeba będzie materacyk nowy.. więc nie chcieliśmy za bardzo inwestować.. a ten widzielismy w sklepie i naprawdę jest fajny i nie taka zwykła pianka więc mam nadzieję że małej będzie się dobrze spało :-) powodzenia w składaniu łóżeczka ;-)
ala1911 ja też ostatnio robiłam porządki w papierach i uzbierałam niezłą stertkę kartek.. normalnie bym do spalenia naszykowała ale tak sobie pomyślałąm że druga strona tych kartek jest czysta i będzie świetny brudnopis jak już moja ala zacznie chwytać kredki w ręce :-D więc schowałam gdzieś w kąt znowu :-D no i oczywiście z całego serca życzę wygranej w totka :-)
januarka jak takie pyszotki to poproszę o przepis :-) ja tydzień temu zrobiłam pierniczki... ale powiem szczerze że minął tydzień a one dalej takie twarde jak kamień :-D chyba nici z jedzenia na święta :-) to może chociaż ciastka bym zrobiła ;-)

A ja dzisiaj od rana jakiś taki humor też mam dziwny.. wszystko mnie denerwuje.. miała być na święta zima a tu odwilż jakich mało :-( wczoraj domek ogarnęłam w miarę więc dzisiaj dzień lenistwa.. mężuś właśnie gotuje rosołek na obiadek więc dzisiaj nawet o gotowaniu nie muszę myśleć..
życzę wam miłego dnia i samych dobrych humorków..
aaa i trzymamy kciuki za nasze niedzielne mamusie ;-) ciekawe o której zobaczą swoje maleństwa ;-)

Do góry