reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Dziewczyny mam do Was pytanie,
Czy w I trymestrze można lecieć samolotem ?
Nie ukrywam, że mam lot 28 czerwca wtedy będzie już 11 tydzień krótko przed II.

reklama
dziewczyny czy ktoras z was ma alergie na pylki traw, mnie wlasnie zaczal sie okres alergii i trwa on do konca lipca wrrr wiecie czy cos mozna brac zeby zlagodzic objawy? farmaceutka polecila mi homeopatyczny lek Rhinallergy, czy ktoras z Was ma jakies dowiadczenie w tej kwestii?

Polka27 mi ginekolog powiedział, że nie ma żadnych przeciwwskazań do latania w ciąży o ile nie jest ona zagrożona

dotka85 ja mam alergię na pyłki, biorę od marca amertil bio na cetyryznie (to samo co zyrtec), to lek z grupy B, gin powiedział, że skoro je biorę to nie powinnam przestawać, bo lepiej brać i się nie męczyć, dziecko też w brzuchu będzie się mniej męczyło bez kichania i podskakiwania

dotka ja mam lekka alergie i niestety nic nie moglam brac. Ale zanim wzielabym jakikolwiek lek zapytalabym gina, chyba ze na ulotce jest dobitnie napisane, ze lek mozna przyjmowac w trakcie ciazy. A takich nie ma wiele...

A mi dziś odwołali USG trans. Podobno zepsuł się aparat. Tak niecierpliwie czekalam... Może jutro naprawia.
A ssie mnie tez, tylko jest mi przy tym niedobrze i schudlam już 1 kg, bo mało jem. Mdli okrutnie. No i na nic nie mam siły. Czy to przechodzi. Najgorsze, ze mam do zrobienia fajny projekt w pracy, a nie mam głowy, żeby się za niego wziąć. W ogóle nie mogę myśleć sensownie. Jedyna myśl - co zrobić, żeby się szybko położyć. Nawet na joge już nie chodzę.
Tez tak macie, ze nic się nie chce? Mózg jakby nie kontaktował, a ile można leżeć i mdlic...

A suwaczki nadal mi nie działają... Już mam dość, bo wiedziałam ponad godzinę i nijak nie chcą. Nie wiem, jaki błąd robię.
Buziaczki, Mamusie!

Hej kochane,

widzę, że nasza liczba rośnie w tempie ekspresowym:) chyba szczęśliwy był kwiecień i maj:) hihihhi
Ja nadal prowadzę szkolenia, muli nadal, ale nie ma tragedii, teraz doszło notoryczne zmęczenie...Ech na początku była senność, potem totalne mulenie, a teraz duszności i slaboty:D Co jeszcze...heheh wiem dokładnie co będzie i co mnie czeka...

Asiaczek,Dona - uszka do góry, wiem, że łatwo się pisze...., ale co? Luty jest Wasz i meldujcie się, że jesteście na innym wątku szczesliwych przyszłych mamuś....

Dotka85 no to się ciesz kochana, nie wiesz co Cię czeka:D a może inaczej: być może jesteś szczęściarą i mdłości Cię ominą...Co do alergii to wapno na ilość i leki homeopatyczne - są bardzo skuteczne ja się nigdy nie zawiodłam....

Niebieska81 ja się cieszę jak zjem cokolwiek bo nie mam na nic ochoty, po prostu słucham swojego organizmu czy może coś mu podejdzie....mam wszystkowstręt...Waga u mnie stoi 60 kg...

Traschka no to piękna betka:) No i dobra decyzja o informacji...nie ma nic gorszego jak ściskanie w sobie informacji dlaczego nie masz sił, dlaczego nie chcesz dźwigać, dlaczego więcej śpisz...

Mysiak jak już lekko ssie to chyba się rozkręci chociaż również i Tobie życzę spokojnego żołądka...

Asaiczek kciuki za badania...skąd to podejrzenie wysokiego TSH? Już doczytalam...no kochana tarczyca jest mega ważna, więc biegiem do lekarza...

Madziamadzia ja też dzisiaj się roztapiam, chociaż jestm fanką cieplych dni, aniżeli zimnych...ostatnio jak było tak zimno to mnie od rana do wieczora trzepało...

Polka27 spokojnie przyzwyczaisz się do aparaciku:)Co do latania - jeżeli Ciebie to nie stresuje to nie ma najmniejszych pwskazań...

Polianka kup Acon test wyjdzie bankowo jeżeli jesteś w ciąży, albo bobo test strumieniowy, one wykrywają HCG w ilości 10 mj

Hunianka a jakich suwaczków próbowałaś? bo na babyboom masz bardzo prostą obsługę, wklejasz po prostu drugi kod w swoją sygnaturę...

ja też chodzę mega zmęczona, dzis całe do południa spędziliśmy na dworzu z najmłodszą, byłam też na zakupach i kupiłam pierwsze ciążowe spodnie ehhehe, trochę szybko bo jeszcze poleżą w szafie ale nie mogłam się oprzeć zwłaszcza że były przecenione o pół ceny :)
jutro wybieram się do lekarza i przy okazji zabiorę córkę bo muszę załatwić jej receptę na lekarstwa na astmę

reklama
Dzieki dziewczyny, zobacze narazie nos po spacerze przeplukuje sola fizjologiczna zeby pylki przegonic, nie chcialabym sie faszerowac w tych pierwszych tygodniach, zobaczymy jak bedzie

Milusia nom sama ciekawa jestem czy mnie dopadna mdlosci czy nie, moze jeszcze za wczesnie jutro dopiero skoncze 6 tydzien i zacznie na 7 leciec.

Do góry