reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Magda Obyś leżała teraz, cieszę się, że z Marcelkiem wszystko ok, ale wiem też co to znaczy, że Ty się sypiesz, bo jak Ty się sypiesz to zagrażasz nie tylko sobie, także stosuj się ściśle do poleceń lekarzy i będzie dobrze:) już niedługo ;) Daj się traktować po królewsku ;)

Mamaaga tęsknimy, czekamy na wiadomość ...

reklama
Ja znow troszke zniknelam, tzn wczoraj poczytalam co u Was ale nie mialam juz czasu odpisac, wiec stwierdzilam, ze dzisiaj juz koniecznie nadrobie! W piatek wieczorem bylismy w Hyde Parku, bo otwarli Winter Wonderland, czyli takie zimowe miasteczko ze sklepikami z rzeczami swiatecznymi, lodowisko, mnostwo malych barow z kielbaskami, grzanym winem, slodkosciami no i wesole miasteczko oczywiscie. Postrzelalismy troche, ale cos nam sie nie udalo ustrzelic zadnej nagrody, takie ciapy jestesmy :-p
A wczoraj odwiedzilismy znajomych, w sierpniu urodzil im sie drugi synek i jest taki fajny, spokojniutki, tylko siedzial i patrzyl sie na nas, troche pojadl, ale byl cicho, a moj F potem panikowal, bo jemu sie wydawalo ze to dziecko jakies strasznie wymagajace, a mi sie taki aniolek wydawal. No i potem gadal do brzucha do Zuzi, zeby stamtad nie wylazila, to sie z nim droczylam, ze co za glupoty gada i ze co za ojciec z niego. Za to pare dni wczesniej wypalil do mnie z tekstem, ze my to juz tyle rzeczy dla dziecka mamy, ze potem zaraz powinnismy sobie drugie zrobic :szok: No ja naprawde czasem to w szoku jestem jak on cos powie.

caroline
napewno Was nie opuszcze! ;-)Chocprzyznam, ze ostatnio wiecej czasu poswiecalam mojemu mezczyznie no ina BB zostalo troszke mniej czasu i sil. Poza tym chce wykorzystacjeszcze to, ze sie ruszam i pozalatwiac zalegle sprawy i posprzatacchatke, bo potem moze juz byc ciezko, a moj niestety nie ma na to zabardzo czasu. To rzeczywiscie wczorajszy dzien mialas bardzo intensywny, u nas tez sie tak zapowiadalo, bo mielismy najpierw jechac na takie Japonskie Expo, bo moj mial wejsciowki, a potem do znajomych, ale w koncu odpuscilismy sobie to Expo. Super, ze remoncik posuwa sie do przodu!

Indziorka jao dziwo nie mam teraz boli kregoslupa, tzn czasem troszke tak, alewlasnie tych boli plecow sie najbardziej obawialam, bo dawniej czestoi bardzo mnie plecy bolaly a teraz jakos nie :biggrin2: Noi na szczescie ostatnie dwie nocki przespalam znow bez problemow. Aleciesze sie, ze Tobie nowa poduszka pomaga i budzisz sie wyspana iwypoczeta! To super! A co do skorczy, to ja sie zastanawiam czy u mnie wszystko ok, bo ja zadnych skorczy nie mam, od poczatku ciazy to mialam raz i to bylo juz chyba ze 2 miesiace temu i od tamtej pory nic :eek: Sliczny ten wozek, ktory zamowilas, wyglada na bardzo zgrabny i wygodny. No i cena super. Ja tez bym nie kupila wozka, ktory mi sie nie podoba. No i fajnie, ze lozeczko tez juz macie. A co do scian to nie trzeba od razu przemalowywac, zeby stworzyc mila i przytulna atmosfere, wystarczy kilka ladnych dodatkow i na pewno bedzie pieknie.
Emilia nomoj smiga na rowerze i wlasnie martwie sie o niego, ze ta pogodawstretna i jeszcze, ze nie chce tej kamizelki odblaskowej nosic. Niewiem co on taki uparty. A wraca nieraz o 1 w nocy. Z reszta teraz tojuz o 16 robi sie ciemno wiec caly czas jestniebezpiecznie.
Dorotqua wspolczujetego wycia psa :baffled: Boshpamietam ja w Barcelonia sie wprowadzila taka rodzinka z poludniowejameryki, 2 pietra pod nas, i dzien w dzien od rana przez caly dzienpuszczali muzyke strasznie glosne, ale najgorsze, ze w kolko tylko 2piosenki, no szlag mnie trafial, raz nawet w nocy wiec tezzadzwonilismy po straz miejska, ale oczywiscie to olali, wiecnastepnym razem ja do nich zeszlam i tak walilam w drzwi i takaawanture im zrobilam, ze sama w szoku bylam, ale pomoglo dosyc. A jeszcze wczesniej jak wynajmowalam mieszkanie w Krk i pod nami mieszkalo takie mlode malzenstwo z dzieckiem i babcia i bez przerwy sie na siebie darli, do mnie czasem z balkonu sie ta dziewczyna darla i w ogole kurwowala na wszystkich to w koncu wlasciciel mieszkania ich stamtad wywalil, bo duzo skarg bylo. Co do tych desek to ja bym stawiala na wietrzenie, albo moze by je pomalowac?

Natal ja tez uzywam termoforka zeby sobie plecy wygrzewac jak bola i bardzo pomaga, na poczatku sie zastanawialam czy jest ok, czy dziecku nie bedzie za goraco, ale spytalam poloznej i powiedziala, ze jest jak najbardziej ok
:tak: Ja tez nie lubie tak gotowac z przymusu, tzn jak czasem mnie najdzie ze mam ochote na cos konkretnego, to moge sie zerwac leciec do sklepu, kupic produkty i brac cie za gotowanie z przyjemnoscia, ale jak jest taki dzien, ze wlasnie nie mam pomyslu i mysle co sie da wykombinowac z tego co jest w lodowce to nienawidze :no:
M@linka, bilka mam nadzieje, ze humorek juz lepszy, buziaki!
elisse no na szczescie juz sie lepiej czuje, moze wtedy jakis dzien mialam gorszy. Co do tych Lilianek, to wiesz teraz takie imiona sa modne i juz, my gdybysmy tu zostali to moja Zuzia tez by miala z pewnoscia kilka kolezanek o tym samym imieniu, ja mialam 3 Anie w klasie i byly moimi bardzo dobrymi kolezankami i nikogo to nie dziwilo. A dziewczyna mojego brata tez Ania ;-)
januarka wspolczuje pogrzebu, ale nie smuc sie juz kochana, niestety takie jest zycie, ze kiedys sie konczy. Ale za to nowe zycie w drodze wiec trzeba sie cieszyc, przytulam mocno.
Gosia super, ze pokoik taki sliczny, pochwal sie zdjeciami! :-) Zazdroszcze Wam wszystkim tego urzadzania pokoikow dla dzieciaczkow.
Czarni mnie tez wzielo na przestawianie wszystkiego w domku. Co prawda nie mebli, bo na tych kilku metrach kwadratowych to nie mamy zbyt duzo mebli, tylko jedna szafke przestawilam i ta bedzie na ciuszki Zuzi, a poza tym to tylko zamieniam miejscami rzeczy w szafkach zeby jakis porzadek byl i wiecej miejsca jak moja mama przyjedzie. No i pierwsza partia ciuszkow wyprana. Chyba tez sie u mnie wicie gniazda zaczelo :-)
muuum to be o to daleko ode mnie, ja mieszkam na Peckham i bede rodzic w King's College Hospital. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok z ta krwia. Nie stresuj sie kochana!
Ada ja tez nie lubie jak ktos sie tak przechwala co to jego dziecko potrafi i w ogole probuje zrobic z dziecka jakiegos geniusza czy gwiazde i przyznam, ze tak mnie troche irytuje, bo moj kuzyn to tak wlasnie sie chwali swoimi dziecmi, oni maja strasznie duzo kasy, do tego on przez cale zycie mieszkal w Kanadzie wiec dla niego pierwszy jezyk to angielski, zona wloszka i mieszkaja w Polsce, no to dzieci od samego poczatku sie musialy 3 jezykow uczyc, a potem co chwile cos, a to tenis, a to narty, jazda konna, futbol i mnostwo innych zajec. To jest moja w sumie najblizsza rodzina a ja sie czuje jakby mnie nic z nimi nie laczylo. On tu nieraz do Londynu przylatuje w interesach i nigdy nawet nie zadzwonil, zeby sie spotkac, a jak ja ich teraz w Polsce odwiedzilam, to tak sie niby przejmuje tak sie dopytuje co u mnie. Ehh i juz zeszlam z tematu... :-p Co do dzieci to wczoraj odwiedzilismy taka pare, u ktorych wczesniej wynajmowalismy pokoj, no i ich synek, teraz ma 3 lata i 3 miesiace, ciagle jeszcze slabo mowi a jak juz mowi to wszystko w drugiej osobie, czyli tak jak mama do niego mowi no i wszystko w formie zenskiej "ja nie chcialam", "ja zrobilam" itd, po angielsku ani slowa. Ale twierdzi, ze mnie pamieta, chociaz wyprowadzilismy sie 10 miesiecy temu.
agaagaaga no to niefajny numer Ci maz wycial :no: tez bym sie wkurzyla, bo nie lubie jak mam cos zaplanowane i nagle dupa.
Magda ale nas nastraszylas, no i siebie tez chyba niezle :szok: Ale historia z tymi skorczami, dobrze ze wszystko jest ok i ze Marcelek jeszcze sie nie pcha na ta strone. Bardzo Ci wspolczuje tych bolesnych skorczow, trzymaj sie kochana i LEZ!!!! Wytrzymacie na pewno jeszcze te 4 tygodnie, trzymam mocno kciuki za Was caly czas!!!

MAMAAGA gdzie jestes?

Magda_z_uk cieszę się, że z Marcelkiem w porządku.
Współczuję dyskomfortu z powolu bólu i tego, że nie możesz nic tak naprawdę robić, bo trza uważać na synusia.

Też martwię się co u MAMAAGA4 się dzieje?
Oby wszystko było dobrze z nią i jej niunią w brzusiu.

Indziorka super, że gościnka udana.

aninek też się odnalazł w końcu. Jupi, że mąż chce drugiego dzieciaczka. Super ;-)

Ostatnia edycja:
Aninek'- dziwnie tak jakoś jak mało ciebie na tym forum :) ale mężczyzna w domu to trzeba sie zając i razem pobyć :)
maamaga- odezwie sie!!!
Kurcze może dalej w tym szpitalu bez nata jest :/
Do nas meble przyjechały także super !! Jak wszystko będzie gotowe obiecuje wrzucić fote :)

Aninek Mój też właśnie w domu i też staram się jak najwięcej z tego wykorzystać, bo bardzo go potrzebuję :) Fajnie, że mama przyjedzie to i pomoże ;) Też się cieszę, że już w sumie wszystko mamy dla Julci ;)

Biłka lubię gości, ale jak mam dobre dni :D Te były takie średnie pod względem samopoczucia, ale czas bardzo mile spędzony :) I myślę, że goście też zadowoleni:)

Hej kobitki.
Troszkę nadrobiłam. Już w 90% jestem spakowana bo jutro z rana wycieczka do Bydgoszczy na kontrolę cukru. Jeżeli znów mi każą za tydzień przyjechać to poproszę żeby mnie zostawili na miejscu bo takie cotygodniowe wycieczki strasznie nadszarpują mój budżet a święta przed nami :-(.
Magda_z_uk Dobrze że już w domku jesteś leż kochana i dbaj o siebie i swojego maluszka. Oby siedział w brzuszku jak najdłużej. Tulę Cię mocno.

Dziś z mężem przespaliśmy całe popołudnie ja w stoperach mąż bez, w pewnym momencie wyjęłam stopery i usłyszałam najpiękniejszy dźwięk ostatnio dla mich uszu i była to cisza:-D. Niestety nie było mi długo dane spać w ciszy i spokoju bo zaraz zadzwoniła moja mama na pogaduchy i trzeba było wstać jakiś obiadek zapodać.

Mamaaga odezwij się kobietko czy wszystko gra!

Kochane życzę Wam miłego wieczorku ja dziś szybciutko do łóżka uciekam bo jutro z samego ranka do Bydgoszczy jedziemy.
Buziaki dla Was wszystkich:-D.

Witam wieczorkowo,

Ja dzisiaj zaliczylam drzemke na sofie, chlopaki w tym czasie ogladali Spidermana :-D
Drzemka w sumie chyba zasluzona bo posprzatalam w domu, z mezem ogarnelam maly pokoik, jedyne co jeszcze trzeba gdzies indziej przeniesc to polka z ksiazkami i komodka, komodka juz wiem gdzie bedzie szla a co do polki z ksiazkami to chyba niestety to bedzie trzeba zapakowac w pudla i na strych :-p
Na przyszly weekend zaczynamy malowanie i skladanie lozeczka itd. Juz sie nie moge doczekac.. musze tylko dokupic jakies fajne firaneczki i jakis dywanik i pokoik gotowy.

MAgda ojej trzymaj sie kochana! Twoja mama jeszcze jest czy juz pojechala do PL?

Aninek wcale sie nie dziwie ze sie martwisz, moj dojezdza do pracy autem ale tez sie czasem martwie. Zwlaszcza jak pogoda do d**y. A co do pamieci dzieciaczkow to czasami mnie moj bzik maly zaskakuje bo potrafi cos wspomniec ze swiat z zeszlego roku! Takze wcale bym sie nie zdziwila ze ten chlopczyk was pamieta.

Indziorka widzisz z tym moim wozkiem to nie do konca on taki sprawdzony jest, strasznie ma mala gondolke i niewiem jak on sie sprawdzi w zimie. Anders sie urodzil w kwietniu i bylo bardzo cieplo wiec gondolki malo uzywalismy, zreszta tez jego nie bylo trzeba tak zapatulac jak Anie trzeba bedzie. ZObaczymy jak przyjdzie do uzywania wozka. Jak sie nie sprawdzi to chyba kupie inny, poczekamy zobaczymy. A ja jutro mam gosci, wpadaja do mnie 3 kolezanki.. jedna w ciazy, druga urodzila jakis miesiac temu a trzecia ma 1,5 roczna dziewczynke, takze bedzie wesolo, wpadaja na kawke i ciacho. Wszystkie mieszkamy tutaj na jednej ulicy i wszystkie mezow mamy wojskowyh wiec mozemy sobie razem ponarzekac :tak:

Wiecej grzechow nie pamietam..

Ostatnia edycja:
magda jak super ze dalas znac. Musisz duzo odpoczywac malo czasu Ci jeszcze zostalo dasz rade! My tu wszystkie bedziemy trzymac za Was kciuki;) A Ty lez i sie nie stresuj choc łatwo mowic a Ty masz jeszcze dwie malutkie coreczki ale na pewno jakos sobie poradzisz! Najwazniejsze ze synus zdrowy i ładnie rosnie!
aninek a Ty pewnie wynajmujesz mieszkanie?Ale musialas fajnie czas spedzic w Hyde Parku. Pewnie super wyglada te miasteczko zimowe musi byc inny klimat. No i te smakowitosci wszystkie ;D A chlopy to zmienne sa. Moj to tez najpierw mowi ze musimy drugie zrobic w krotkim odstepie czasu a innym razem ze za 5-7 lat ;)

Dzisiaj widze ze u Was leniwa niedziela to tak jak u mnie. Caly dzien w lozku do tego Malutka caly czas fika az czuje sie jak "potargana" I wydaje mi sie ze wcale taka malutka to Ona nie jest upolowala sobie miejsce kolo pepka i wypina cos tam nawet jak stoje to czuje jej czesc cialka w tym miejscu;D Wspaniale a zarazem bolace uczucie ;)

reklama
ufff ciężko się zebrać żeby zasiąść poczytać i odpisać :-)
gosia811.. moja mała też często wypina jakąś część ciała :-D często się zastanawiam czy to główka, plecki czy jeszcze coś innego :-D a chyba z dwa tyg temu moja mała ważyła 1400 a to był chyba 30 tydzień ;-)
EmiliaM i natal czekamy na efekt końcowy pokoiku ;-)
dorotqua oby wszystko było dobrze! 3mamy kciuki!!!
aninek - dobrze że się odezwałaś i zazdroszczę zabawy w hyde parku - uwielbiam taką rozrywkę :-D
magda z uk uffff ciężko było widzę ale jeszcze tylko troszeczkę niech marcelek poczeka ;-) już niewiele zostało !! kciukasy!!!
biłka ojjj taaak już prawie grudzień :-) a zaraz mikołajki i święęęta :-)

mamaaga daj znać bo wszystkie się martwimy !!!!

a ja dzisiaj miałam błogie lenistwo.. mężuś poświęcił mi dzisiaj cały swój czas ;-) dłuuugo pospalismy, później wspólne sniadanko, obiadek.. obejrzeliśmy skoki narciarskie, kawka.. później do kościółka a wieczorkiem kąpiel i teraz siedzimy sobie przed tv ;-) uwielbiam takie dni jak ten dzisiaj gdzie możemy nacieszyć się sobą ;-) także u mnie też dzień leniucha :-) uciekam zaraz się położyć i spać bo jakaś zmęczona jestem dzisiaj.. kręgosłup bardzo daje mi w kość.. was też tak boli że czasem nie możecie z łóżka wstać?! tragedia jakaś :-( odezwę się jutro przy śniadanku ;-) buziaki i miłej nocy !!!

Do góry