reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Ada ja jak byłam z Niką w ciąży i pod koniec mi zaczęły powolutku wody się sączyć, to co 2 dzień jeździłam na emegency na kTG. Wiem, chore, ale ich zapewnienia, że niby to nic takiego mnie nie uspakajały. Bałam się cholernie i jeździłam. Dwa tygodnie, bo tyle mi wtedy zostało. A kTG nie mogą Ci wtedy odmówić. Nie martw się na zapas. Na pewno będzie dobrze, a w razie czego, to się nie zastanawiaj i jedź do szpitala. Z nimi tak trzeba, bo inaczej, to tylko zbywają człowieka:eek: No i nic sama nie bierz na to gardło (ja tylko pisała, że mi pozwolono), ale podejrzewam, że lepiej by było GP zapytać. Chociaż znając ich, to i na to Ci dadzą paracetamol:-)

Miętowa
trzymam kciuki za dobre wyniki!:happy2:

reklama
Hej kobitki :tak:

Biłka już od 5.30 na nogach, oczywiście wstałam równo z M jak on się szykował do pracy. I siedzę już wyspana na bb.
Widzę, że ada i madzia wczoraj do nocy konwersowały na naszym forum;-) nasze weteranki nocne :-D na bb.

Dzisiaj na godz. 11 wpadnie kumpelka ciężarna na kawusię.
Więc jakoś popołudnie mi minie.
Poczekam tak d 7:30 i zabiorę się za odkurzanie :-D Chętnie zajęła bym się tym teraz, ale nie chcę uprzykrzać poranku sąsiadą o godz. 6:30 ;-)

Miłego dnia stycznióweczki wam życzę.

Biłka nie Ty jedna:) Ja nie śpię od 5, bo mąż się do pracy szykował a ja już nie mogłam usnąć. Teraz jestem już po śniadanku(dzisiaj sobie zrobiłam biały serek z rzodkiewkami i szczypiorkiem, mniamm) i kawie.
My dzisiaj mamy kolejne zajęcia w szkole rodzenia! cieszę się, bo poprzednio było bardzo fajnie:)
Miłego poranka!

witam z rana:-)
ja juz po sniadanku i popijam kawke zbozowa.zaczelam ja pic od tygodnia i nawet mi posmakowala.bo prawdziwej nie pije odkad wiem,ze jestem w ciazy.

milego dnia

Ja też już na nogach, w sumie wyspana- ale zobaczę na jak długo ;)

Jedziemy dzisiaj do lekarza (endokrynolog) i Urzędu Skarbowego:p dobrze, że mój ze mną jedzie, przynajmniej nie będzie mi się nudziło :p

Miłego dnia kobietki :p

P.S. biłka Ada z Magdą zawsze mają loty na nocne rozmowy:p później człowiek z czytaniem nie może się wyrobić :p

Ja sie witam od 6 rano ;) Zreszta jak zwykle bardzo wczesnie, mleko u nas w powietrzu mgla dotarlka i do nas bo wczoraj i przedwczoraj bylo slonecznie jeszcze, dzis nic nie widac za oknem.
Ja dzis mam kolejny zabiegany dzien musze jechac za chwile do domku dopilnowac fachowcow i udzielic potrzebnych informacji, do tego zepsolo sie nam auto wczoraj oddalismy do naprawy, ale dzisiaj juz by mialo byc gotowe (jakis plyn sie ulewal okazalo sie,ze poprzedni wlasciciel nie uszczelnil czegos :/ ).
Od wczoraj maluch jakis spokojniutki troche sie zastanawiam czy nic sie nie dzieje, ale po wizycie u poloznej mysle ze wszystko dobrze :/
Miętowa mnie sie zdarzylo chyba pierwszzy raz w zyciu zeby ktos mi az takiego siniaka zrobil prawie na pol reki :/
ada1989 nie ukrywam ze ja tez wolalabym w styczniu urodzic, wszyscy ktorych znam z grudnia narzekaja na ten miesiac bo zawsze sa na koncu, ale jesli bedzie trzeba na swieta trudno, najwazniejsze aby maluch byl zdrowy, dziekuje za propozycje pozostania miedzy styczniowkami napewno skorzystam bo sie do Was przywiazalam :)
Na gardlo jeszcze na poczatku lekarz mowil mi tylko tantum verde do psikania a na przeziebienie rutinoscorbin nic wiecej, ale chyba najlepiej isc zapytac swojego lekarza jak doradzaja dziewczyny, bo przyczyny bolu moga byc rozne a gardlo boli mniej lub bardziej kazdego tak nie wszystko koniecznie musi pomoc, ja z domowych sposobow polecam goraca herbatke to nie zaszkodzi nikomu raczej ;)
Magda z uk no tak wyglada na to ze moge zostac nie noworoczna a swiateczna juz mama smutno mi bo wolalabym zostac styczniowka ;p , ale moze sie wszystko jeszcze zmieni, odpukac jak narazie mam dobry cukier wiec zobaczymy po nastepnej wizycie a Krk powinnam wiedziec juz cos wiecej na temat porodu. Ciezko mi tylko w tym ciaglym biegu dostosowac sie do diety ale robie co moge narazie chyba jest dobrze ;)

Emilia superowa dynia!

powtorzylam badanie moczu i znow wyszly te bakterie, wizyte mam dopiero w sobote wiec zadzwonialm do gina, powiedzial zeby pobrac wit. C zeby zakwasic mocz i przez 7-10 dni urosept. Pow. ze bakterie w moczu w ciazy sa dosc powszechne taki urok ciazy :)

Hej dziewczynki widzę, że spać nie możecie zresztą ja też...obudziłam się o 2:30 jak mąż wrócił z pracy miałam taką zgagę że myślałam że zwariuję zaraz aż mi się te kwasy zaczęły cofać do gardła fujjjj:wściekła/y:
A dzisiaj widzę że pogoda szału nie robi jakaś taka rosa więc chyba pomału trzeba zapomnieć o pięknym słońcu i wysokiej temperaturze ale z lepszych informacji to okazało się że kuzynka jest w ciąży na razie ma iść do lekarza potwierdzić zobaczymy co będzie dalej :):)
Uciekam brać się za jakieś sprzątanie :)
Miłego dnia życzę :-):-)

Hej dziewczyny już nie miałam siły wczoraj pisac jak ból mnie zaatakował... Coś sie dzieje i ciężko mi określić co... Zaczęło sie od dziwnego ucisku na zęby dokładniej na 7 i 8 czułam tak jak by szukały sobie więcej miejsca potem tak mi dziwnie ścisnelo szczękę od wysokość 6 ból ucha i jeszcze migdal sie dołączył. Ciekawa jestem co sie dzieje oczywiście nocka z głowy i jestem padnieta bo dochodzi do tego ból głowy!. Wykluczam że to coś z zęby bo ból puszcza znaczy dziaslo i co jakiś czas sztywnieje porażka...

reklama
Czarni to może do lekarza ogólnego się udaj, współczuję bólu ja chyba tez się muszę wybrać bo zaczynam kaszleć i boli mnie w klatce piersiowej...a w domu to już wszyscy chorują :confused2:

Do góry