reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Cześć
Widze ,ze nasze wszystkie zguby się znalazły. Przekopałam się przez wasze posty ale nie mam czasu odpisać bo mnie wzięło dziś na gołąbki i właśnie je robię. Teraz moje "ulubione" w tej kwestii czyli sparzanie kapusty.
W piątek byłam u diabetologa no i 6 razy dziennie pomiar cukru i dieta do końca ciąży. Póki co cukier mi nie skacze po posiłkach ale niestety w mojej rodzinie skłonności genetyczne są do cukrzycy i dlatego muszę uważać i kontrolować pomimo małego odchyłu.

Miłej niedzieli

reklama
Witam sie. Ja dzis wstalam o 11 :-) bo do pracy mam dopiero na 17. A Wy juz widze obiadki szykujecie.

Magda
no wlasnie ja wczesniej to taka nie bylam, czesciej sie czyms stresowalam, albo jakos tak ogolnie bylam na nie, a tu nagle w ciazy taka odmiana. No i bardzo dobrze, bo przeciez bym sie zalamala po tym jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy a wlasnie prace rzucilam, no i musialam szybko nowej pracy szukac, a tu prosze udalo mi sie i jestem z tej pracy bardzo zadowolona. Tak samo poki co podchodze optymistycznie do porodu i do przeprowadzki do Wloch, chociaz wszyscy na okolo mowia ze tam juz tez kryzys, no trudno ale na pewno humor bedziemy tam miec lepszy. Jak moze byc kondensacja pary wodnej z Twojej winny? Jej chodzi o to, ze oddychasz???
A Ty co juz Ade wypytujesz czy nie ma faceta na zbyciu, przeciez Twoj chlop tez fajny i tez Ci nieraz dogadza :tak:
Ada faktycznie, ten Twoj maz to Cie rozpieszcza :-) Co do mieszkania z landlordem za sciana, to teraz co prawda moj tu nie mieszka, ale i tak mam go codziennie za sciana, bo caly czas remontuje ta lazienke (on ta lazienke to juz tyle czasu remontuje ile ja w ciazy jestem :szok::-D:eek:), tak wiec od poniedzialku do piatku jest codziennie i jakos sie juz przyzwyczailam i mi nie przeszkadza. Poza tym ja tez jestem zmarzlak, wyciagnelam juz moja kolekcje swetrow zimowych i na szczescie stwierdzilam, ze swetrow chyba nie bede musiala kupowac, bo chyba sie w nie pomieszcze do konca. A w domu mamy kuchenke gazowa i czasem jak mi zimno to po prostu zapalam palniki i niech sie grzeje, bo ja mam oplaty za gaz wliczone, a skoro moj landlord to ogrzewanie raz wlacza a raz nie, to trudno, jego strata.
Ja tez musze w koncu prawko zrobic, tylko nie wiem gdzie, ozes kurde teraz o tym pomyslalam, ja nie chce isc na kurs we Wloszech bo przeciez bym chyba oszalala jakby mnie wlosi mieli uczyc jezdzic, jak wiadomo jak oni jezdza :szok: Ile trwa zrobienie kursu w Polsce? Moze sie kiedys wybiore z dzieckiem na dlugie wakacje do Polski i zrobie.
A jaki tatuaz bys chciala?
Marzenixx o jaa, kurde raz tez tak mialam, bylam sama w domu a mi sie wydawalo, ze ktos meble przesuwa w kuchni, tak stalam w przedpokoju i nasluchiwalam, ale sie balam tam wejsc :eek:
caroline ja tez tak mam i to juz od dawna, jeszcze moj tata sie wkurzal, ze np codziennie przez miesiac jadlam np paszteciki, on zrobil zapas a mi sie ktoregos dnia odmienilo i przyszla ochota np na serki almette i teraz tylko serki w kolko.
januarka no to mialas faktycznie intensywny dzien wczoraj. Ten papieros elektryczny to dobra rzecz, szczegolnie jak ktos w domu pali, bo przynajmniej nie ma tego smrodu papierosowego, nie wsiaka ten smrod w sofy, zaslony itp.
Mila no ja to jak od innych ludzi slysze jakies komentarze, (choc i tak rzadko, bo tak jak dziewczyny kiedys pisaly, tutaj ludzie raczej nie wsadzaja nosa w nieswoje sprawy) to tez to wpuszczam jednym uchem a drugim wypuszczam, no ale jak mama mi tak w kolko powtarza, ze po co tyle rzeczy, a ja bym chciala zeby chociaz cos pochwalila, powiedziala ze ladne, no to tak mi przykro bylo, chociaz wiem ze to tez wina tych naszych ciazowych humorow. Powiedzialam pozniej mojemu F o tym, bo widzial ze w kiepskim nastroju bylam, no to mnie pocieszyl i mowil, zebym robiila wszystko po swojemu i juz.
U mnie od conajmniej 2 tygodni stanelo na 95cm w brzuszku, chociaz widze ze rosnie, tylko teraz raczej sie wypelnia do gory.
MAMAAGA super, ze humorek juz lepszy :tak: Ale pysznosci gotujesz.
Indziorka jakos z miesiac temu mialam dokladnie taka sama sytuacje z kurczakiem! :wściekła/y: Tez sie wkurzylam jak nie wiem co! Chyba sie wprowadze do Was, bo ja tez z cieplolubnych, a tu u mnie to zimno...
Kaja narazie to chcielismy tutaj w Londynie wynajac jakies ciut wieksze i blizej pracy mojego F, no ale nie wiem czy sie uda. Natomiast do Wloch zamierzamy sie przeprowadzic jakos w kwietniu, do Rzymu lub w okolice, bo on jest z Rzymu.
Mi tez jest najwygodniej siedziec w lozku, poukladam poduchy, jeszcze czasem termoforek pod plecki i jest super :-) U nas w mieszkaniu tez szyby cale mokre, az sie zastanawiam jakim cudem tylko u nas tak, bo na oknach sasiadow tego nie widze :confused:

hej

Marzenixx o matko współczuje nocki:szok:ja się takich rzeczy boje, kiedyś miałam akcje w domu i jeszcze jako nastolatka na obozie sportowym przygode z duchami, oby dzisiaj nic się nie działo....
aninek a nie lepiej jakbys tutaj zrobiła? oczywiście jeśli zdążysz, ale tutaj jest łatwo bo bez placyku, uczysz się sama i zajmuje ci to tyle czasu ile ty potrzebujesz:) i jeździsz z instruktorem tyle ile chcesz, z tego co pamietam to w Londynie jest kilku polskich instruktorów. A jak chodzi o tatuaż to jeszcze nie wiem jaki, na raize mam jeden na lędźwiach i nie wiem czy najpierw nie poprawie tego bo troche sie rozmył a tak to może coś będe do niego dalej dorabiać, ewentualnie podobają mi się jeszcze na łopatce lub ramieniu:))

my znów dziś późno wstalismy, M poszedł na spacer z Kondziem i przy okazji troche tych swoich gier na PS3 sprzeda i w zamian kupi sobie jakąś nową:) a ja zamiaruję psa wykąpać, bo już czuje że koce na kanapie i jego posłania zaczynają śmierdzieć, wszystko do prania wrzuciłam:sorry: i jeszcze dziś ciasto drożdżowe chce zrobić z jabłkami i cynamonem:) a M będzie dziś robił sałatke z tuńczyka:)

Miłej niedzieli:)

Ada no nie wiem czy sie uda, teraz jak wroce z PL to bedzie polowa listopada, moze bym mogla jesli bym sie jeszcze dobrze czula, no bo potem jak juz sie dzidzia pojawi to juz by chyba bylo ciezko. Pochwal sie kiedys jaki masz tatuaz :tak: A mam pytanie do Ciebie, czy juz wozek masz u siebie czy jeszcze u tesciowej?

Cześć dziewuszki :happy:

Właśnie tyle co wróciliśmy od mojej siostry i szwagra.
Jestem zmęczona i wykończona. Przejedzona i od śmiechu, aż mnie buzia boli :-)
Imprezka udana, towarzystwo się super bawiło.
Jestem zadowolona z mile spędzonego weekendu.

Idę troszku się zdrzemnąć i później odezwę się więcej co u mnie.
A i zapomniałabym kupiliśmy z mężem dzisiaj wanienkę dla synusia :happy:

Chumor faktycznie mi się poprawił i jakoś tak cudownie zgaga trochę złagodniałam. Właśnie nakarmiłam moją zgraję obiadkiem. Córka pojechała do chłopaka, mąż wziął młodego na orlika pograć w nogę, moja Lila właśnie tarmosi się w brzuchu. Pewnie też obiad kończy no i może jej smakuje bo dzisiaj tak jakoś na słodko.

Wiecie ja zaglądałam na naszą tabelkę dzidziusiową i szok:szok:19 chłopaczków i 18 dziewczynek. Co wy na to? Aktualizacja na 4 października więc całkiem niedawno. Wyrównały się siły:-D:-D:-D

Byłam ostatnio w Tesco i powiem szczerze że nawet fajne ciuszki mieli dla bąbli. Ale zawsze myślałam że tam taniej a przeżyłam mały szok. Takie z serii unisex to 40-50 zł sztuka. Jak na market trochę drogo. Była za to fajna pościel do łóżeczka za 118 zł jak się nie mylę. W komplecie ochraniacz na szczebelki + kołderka pikowana. Do tego można było dokupić prześcieradełko i fajny otulaczek za 33 zł, biały lub w kolorowe kropeczki. Kocyki tez były fajne.

A w Rossmanie pojawiły sie butelki Avent Natural więc jak któraś ma go w swoim mieście to można je obejrzeć na żywo.

Magda piszesz że Twój maluszek strasznie dokazuje w brzuszku. Muszę Ci powiedzieć że mój Oliwier taki byl. Śmialiśmy się ża ma płodowe ADHD. No i to ADHD w cudzysłowiu oczywiście mu zostało. Jak sięgnę pamięcią to od urodzenia jakiś był dojrzały i ruchliwy i tak mu do dzisiaj zostało a dodatkowo jeszcze buzia mu się nie zamyka. W połączeniu te dwie rzeczy przyprawiają nas o zawrót głowy. Chwile spokoju są tylko w nocy jak śpi i to nie zawsze bo dzisiaj w nocy gadał przez sen, aż do niego w końcu poszłam.

Moja Lilianka też dokazuje ale tak bardziej subtelnie jak to dziewczynka. A później jak się zmęczy to odpoczywa i śpi spokojniutko. Uaktywnia się też jak szukam w necie jakiś rzeczy dla niej, no jak to kobitka lubi zakupy.

Indziorka z mięskiem to ja już nie raz się nacięłam i wtedy wkurw****acz mi się włącza. Jak dzisiaj przeczytałam o Twoim mięsku od razu pobiegłam do lodówki powąchać skrzydełka bo też kupiłam je wczoraj. Na szczęście były Ok i są już zjedzone. Nauczyłam sie i zawsze surowe mięsko przekładam do plastikowego pojemnika i raczej jest OK. Jak zostawiałam wcześniej w folii bo mi się nie chciało to różnie bywało. Ale Pani Gesler krzyczy więc teraz sie staram woreczek od razu eliminować:-)

Ada1989 ciasto drożdżowe z jabłakami i cynamonem, mniam. A mój J mlaskałby na sałatke z tuńczykiem bo ostatnio wspominał że by zjadł. Niestety nie zrobi tak jak Twój M. Chociaż jakbym mu może powiedziała to pewnie podołałby zadaniu bo wydaje mi się że nie wymagam i sama go kaleką robię.

Dzisiaj Master Chef. Ostatnio nasz rodzinny ulubiony program. Mojemu Olinkowi tak się podoba jak Francuz mówi "oddaj fartuch" że kona ze smiechu. Przynosi ciastolinę, robi jakieś potrawy i bawimy się w program. Czeka tylko żeby mu powiedzieć to magiczne słówko. Nawet ostatnio mojej mamie opowiadał jaki świetny program ogląda. Mamy z niego polewkę:-D:-D

No widze że wracam do siebie bo znowu naskrobałam. Ale nie mogę się powstrzymać. Lubię to i co mam zrobić:tak:

Spadam pogrzebać coś ciekawego w necie. Może podeślę Wam jakieś linki, chociaz z tego co czytałam to wy już porządnie obkupione. Zazdraszczam.

agaagaaga14 Ja robie tak samo idac ulica jak ktos z papierosem idzie obok fe teraz juz jakos lepiej to zn osze ale poczatek z papierosami mialam okropny smierdzialo mi wszystko ale papierosa to wyczulam juz z km wszyscy wokolo sie dziwili jak ja to robie ze czuje jak ktos pali dwa pietra nizej u siebie w domu :/
Indziorka zwracalam jej uwage kilkakrotnie, ale wtedy jest jeszcze gorzej bo ta zlosliwa malpa specjalnie psikala kolo mnie zeby mnie zdenerwowac to wcale nie jest smieszne ale ona ma taki zlosliwy charakter lubi znecac sie nad innymi od dziecka uwielbia robic na zlosc innym, to taki typ starej zlosliwej baby, ktora bawi zycie innych, plotki i kombinowanie jak tu dogryzc innym zeby tylko cos sie dzialo i miala o czym gadac bo przeciez nikt nie moze sie miec lepiej niz ona :/
Mamaaga4 ciesze sie ze poprawil ci sie humor nareszcie hehe usmialam sie z tego co pisalas o swoim synku, ale musicie miec wesolutko w domu :)

Ostatnia edycja:
Pies wykąpany, wyczesany, obiad zjedzony, ciasto w piekarniku, w końcu można usiąść spokojnie:-p

Aninek no w sumie masz racje, niewiele czasu zostało, ja to zamierzam zrobić to prawko jakos może w połowie przyszłego roku, o ile dobrze wszystko dobrze pójdzie. A tatuaż pokaże, może jakoś dziś jub jutro zrobie fotke, ale szału nie ma bo nie wyszedł w sumie jak chciałam, tzn na początku był ok a potem się jakos zrypał :/
Mamaaga hehe to macie ubaw z synka w domku:-) mój też czasami jak cos palnie to można się smiać i smiać:))
januarka wydawało mi się czy to ty wysłałaś mi zaproszenie na FB? bo nie kojarzyłam z imienia ale tak jakos się domyśliłam po fotce śłubnej z polską i słowacką flagą:)) bardzo ładne zdjęcia:)))

Magda_z_uk teraz za dwa tygodnie chłopczyk musi sie trochę uspokoić. Będzie miał mniej miejsca w końcu. Z tymi bólami nieciekawie. Za parę miesięcy na szczęście już będziemy mieć nasze maluszki przy sobie :) Szybki refleks ma Landlady. Dwa lata po zrobieniu sprawdzać..

Ada1989 też jestem zmarzluchem. Inni chodzą w sweterkach. Ja chodzę w kurtce. Jaki masz tatuaż? Ja chcę sobie zrobić od roku tatuaż :)

Marzenixx pytałaś się lekarza o to spojenie? Ostatnio widziałam w telewizji o tym ruszaniu się przed obudzeniem. Normalnie jak śpimy organizm blokuje nasze ruchy, byśmy sobie krzywdy podczas snu nie zrobili. Jeśli obudzisz się wcześniej niż zejdzie to odrętwienie, to właśnie nic nie można robić. Nie nakręcaj się z tą zmorą nocną. Ludzki mózg jest w stanie sam sobie ją wyobrazić.

Caroline wcześniej miałam ciągłą ochotę na ryby i mogłam jeść na okrągło. Widocznie organizm potrzebuje parówek ;-)

Januarka słoiczki z dyni na pewno się przydadzą. Koleżanka siostry paliła i truła dziecko a ona się tym chwali? Sama zobaczy jak będzie w ciąży. Tak na prawdę to nawet prawdziwego życia nie poznała będąc cały czas u rodziców. Powinna się cieszyć z pomocy rodziców dla Was. W końcu dzięki temu szybciej się wyprowadzicie.

Mila83 poszłam do męża, by się mną zajął a on mi grę wcisnął, bym zagrała ;-) Następnym razem wcześniej zrób pizzę :)

mamaaga4 dobrze wypłakać wszystkie emocje. Oczyszczające to jest. W nocy na zewnątrz tylko 6 stopni jest. Gorąca się zrobiłaś ;-) dziewczynki się później ujawniają i się praktycznie nasza tabelka wyrównała :) ceny ubranek w tesco też mnie powaliły. Nie spodziewałam się tam takiej ceny. Oliwier może kucharzem zostanie ;-)

agaagaaga14 robię dokładnie to samo na ulicy, jak widzę kogoś z papierosem. Też kiedyś jako nastolatka popalałam sobie.

Indziorka niestety dużo sklepów sprzedaje nieświeże mięso :-/ też miałam kilka razy taką sytuację. Ciśnienie podchodzi od tego. U moich rodziców kiedyś dom nawiedziło coś. Zapalanie świateł, chodzenie po schodach i pukanie do drzwi, to była codzienność. Strachu się wtedy najadłam okropnie. W nocy nawet modlącego się księdza było słychać. Modlitwy nie pomagały. Po paru latach przeszło. Dobrze, że rodzice nie mieszkali tam wtedy na stałe. Wolę jak jest za ciepło niż za zimno w mieszkaniu. Bardzo mnie denerwuje jak czuję zimne przeciągi. Dużo jazd brakuje do ukończenia kursu na prawo jazdy? Mi brakuje możliwości pojeżdżenia sobie autem. Cały czas w domu siedzę.

Kaja28 jakiego pieska macie? Też mam teraz podkład, z którego jestem zadowolona.

green flower do końca dużo nie zostało. Lepiej dmuchać na zimne z tą cukrzycą.

aninek dobry pomysł z tym gazem :-D Sam kurs prawa jazdy można skończyć w dwa miesiące. Natomiast egzamin to już inna sprawa ;-) Mi zaś wszyscy mówią, że nie powinnam jeszcze kupować wyprawki :-/ Z allegro nie mogę nic zamawiać, bo kredyt. Wychodzić z domu nie mogę i tym sposobem nie mam praktycznie nic i zastanawiam się skąd potem wezmę na to wszystko.

biłkabdg to weekend udany :)

Dziś mam dzień leniuchowania i nic mi się nie chce :) Sama nie wiem, co chciałabym robić.

reklama
Witam dziewczyny. Rano miałam napisać ale tel mi sie rozładowal standardowo jak mogę pospać to wstałam przed 8...
Dzień zlecial szybko rano u teściowej na kawie potem zakupy na mieście i pół dnia na dworze sprzątając i szykować drzewo masakra jestem taka padnieta jeszcze trochę idę sie wykąpać i jutro wizyta jak sie cieszę nie lubię czekać tak długo na wyizwte...

Do góry