reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Cześć, ja właśnie po obiedzie, siostra mnie odwiedziła i pomogła, więc miałam chwilę dla siebie :-)

Tak o tych laktatorach piszecie, aż sama zaczęłam się rozglądać za nimi. O nadmiarze pokarmu opowiadała mi moja mama ostatnio, wspominała, że od tego strasznie piersi ją bolały.
I tak jak Magda_z_uk, mama powiedziała, że najwygodniej jej było własną ręką – w sumie to było ponad 20 lat temu, ale jakiś laktator też mama kupiła.
Gizmowa witaj !;-)

Januarka
dziś byłam w sklepie znowu, i pobawiłam się xlanderem i mutsy … i ech sama nie wiem, oba są fajne, choć wizualnie coraz bardziej mi się podoba mutsy… dobrze, że jest jeszcze tyle czasu to można poczytać opinie i po testować.
Z postu wywnioskowałam, że masz prawo jazdy, ja jestem w trakcie zdawania… ech tak bym już chciała je mieć… jutro mam egzamin praktyczny… 5 z kolei.
Ja byłam w połowie 5 miesiąca w górach, chodziliśmy troszkę po dolinkach, na Kasprowy nie odważyłam się wjechać kolejką. W prawdzie nie pytałam lekarza czy mogę, bo w planach żadnych ciężkich tras nie miałam. Było bardzo fajnie, pogoda w sam raz.

Dorotqua
współczuję sytuacji z teściem. Wiem jak to może być uciążliwe, moja mama miała na początku małżeństwa podobnie, bardzo przeżywała wtrącanie się ze strony teściów. Niestety za wiele zrobić się nie dało w jej sytuacji przez kilkanaście pierwszych lat...
Ja mam już tylko teścia i jest, jaki jest. Za teściową tęsknię, bo bardzo się polubiłyśmy… :-(

Kropka87 ja miałam tylko na początku cytologię, w sumie się dziwie bo lekarz zwrócił uwagę, że jest zaczerwienienie które trzeba obserwować. Gratuluję zakupu mieszkania i udanego urządzenia!

Oj dziewczyny, dziś miałam jazdy samochodem, trafiłam na jakiegoś nerwowego instruktora. Jakiś koleś zatrąbił, – mimo, że jechałam zgodnie z przepisami na skrzyżowaniu; instruktor się tak zdenerwował, że klął … !@#$%!@#%^&* i zatrzymał samochód wyskoczył do tamtego kolesia i się wydzierali tak głośno i kłócili o przepisy, nawet jak wsiadł do samochodu i ja ruszyłam to dalej klął … puściły mi nerwy, powiedziałam żeby przestał i zaczełam płakać:baffled:. Wiele już dziwnych sytuacji miałam podczas jazd, ale nigdy jeszcze tak nie zareagowałam…. Ciąża tak mnie uwrażliwiła, a raczej przewrażliwiła, że sama siebie nie poznaję :szok:

Trzymajcie jutro rano kciuki za mnie. Egzamin praktyczny z prawa jazdy :)

Pozdrawiam

reklama
na ciasto mnie dziś naleciało, upiekłam biszkopta z masą budyniowa, na wierzchu owoce i galaretka i wychodzi na to że dziś go nie zjem bo do teściów nagle wyjeżdżam:-(

hej
ja tez po wizycie i opis w odpowienim wątku:))) będzie drugi chłopczyk :-) ale się ciesze że juz wiem co tam pod serduchem, ale chyba niestety grozi mi cc.... no cóż zobaczymy jak sie wszystko potoczy:)

buziaki i zajrze później bo teraz czasu brak :)

Witam sie dziewczyny juz nie w takim dobrym humorze,rozmawialam z kumpela bo poczytalam same negatywy o firmach zwlaszcza o euro-tax i rozliczeniach ona wycofala sie w ostatiej chwili,gdyz oczekiwanie trwa nawet kilka lat kontakt jest utrudniony bo nikt niechce udizelac informacji jak juz sie papiery wypelni,i w umowie polowe wyzsze oprocentowanie niz podaja w necie i przez tel, niema z nimi kontaktu,zeby np przejechac sie do biura tylko email albo telefonicznie,a przy tym zawsze kaza czekac te same opinie sa w necie takze jutro oddzwaniam,ze rezygnujemy takze nie chce ryzykowac,ze potem wyjde na minus w skarbowce bo mnie znow jakas firma oszuka :/ uf jak dobrze,ze ualo mi sie do niej dodzwonic gdyz vos mi switalo,ze juz o tym euro-tax cos mi ktos mowil.
ehm chcialabym tak na 100%sie upewnic ze nie mam minusa w revenue,ale jak to zrobic? zwot bylby naprawde niewielki jesli by byl,a czekac na nodpowiedz kilka lat chyba nie wytrzymam :/ Juz nwet na tych drobnych pieniazkach mi nie zalezy:/
A tak sie juz cieszylam,ze uda mi sie to w pl zalatwic szybko i sprawnie :/

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny.

Ja dziś skorzystałam z pięknej pogody i zabrałam dziewczynki na plażę. Byłyśmy aż do 17. No, ale tak na koniec wakacji...czemu nie:-)

Januarka
ja bym skorzystała z takiego wyjazdu w góry. Zwłaszcza, że wczesną jesienią jest tam pięknie. No i pamiętaj, że później będzie musieli troszkę poczekać na taki wyjazd we dwoje, no chyba, że nie masz nic przeciwko oddawaniu takiego maluszka pod opiekę np. babci. My z mężem od porodu naszej starszej córki nigdzie sami nie byliśmy nawet na kilka dni:zawstydzona/y: I to tylko dlatego, że ja bym uschła bez moich dzieci. Tzn. póki co, bo jak podrosną, to pojedziemy na wymarzone wakacje we dwoje.;-)
Fajnie Ci, że masz męża Słowaka. Ja kocham Słowację. Właśnie w przyszłe wakacje planujemy tam pojechać z dziećmi. A imię dla synka świetne:tak::tak:No i oczywiście powodzenia w załatwieniu sprawy z Uk. Zobaczysz, że nie było się czym martwić. Trzymam kciuki!
Doczytałam ostatni post...słońce, może napisz do Revenue pismo? Poproś kogoś o pomoc, albo daj mi znać na priv, to Ci pomogę z angielskim. Oni maja 3 tygodnie na odpowiedź. Tak by było chyba najlepiej. Ja bym tak zrobiła. Jeśli chcesz, pomogę Ci napisać takie pismo. Daj znać.;-)

Marzenixx
oczywiście, że 10cm to spora różnica wzrostu. Absolutnie nie kwestionuję tego.Troszkę jednak chyba źle odebrałaś moje intencje:sorry: Mniejsza z tym. Dobrze, że mamy tak duży wybór wózków na rynku i każdy może znaleźć coś dla siebie. W sumie ja już bym chętnie kupiła coś nowego, ale mąż się nie daje przekonać;-):-)

EmiliaM myślę, że powinnaś powiedzieć swojej położnej o tych bólach, albo po prostu jechać na emergency do szpitala i tam Cię zbadają. Nie chcę Cię absolutnie straszyć, ale skoro musiałaś brać procha, to jednak ja bym to sprawdziła. Trzymaj się!

MAMAAGA ja też się cieszę, że rok szkolny się zaczyna, bo wreszcie coś się będzie działo. Wiadomo, pora roku troszkę bardziej ponura, ale jednak jak dla mnie to obowiązków więcej i czas szybko zleci;-)

Baska201 mój maluszek podobnie jak Twój, chyba w ogóle nie śpi. Ciągle kopie i wierci się. Nie ważne o jakiej porze dnia:baffled::-) I dodam, że żadna z moich córek taka też nie była:eek:

Dorotqua
ja bym jednak starała się zrobić coś w sprawie teściów nim się dziecko urodzi. Tzn przydałaby się jakaś poważna rozmowa z mężem. Nie ma chyba nic gorszego niż to, jak ktoś się zbyt wtrąca w wychowanie naszego dziecka:unsure: Sytuacja o której piszesz jest dla mnie nie dopuszczalna. Nie wiem...Może masz jakieś sposoby na swojego męża? Wiesz, może umiesz go jakoś podejść? Powodzenia Ci życzę. I dużo stanowczości:tak:
Poza tym ja też jestem za dużymi pompowanymi kołami u wózka. Przejadą po wszystkim. Zarówno po śniegu, piasku, czy innym trudnym podłożu:tak:

Kropka87 na moje pytanie o cytologię mój GP ostatnio mi powiedział, że w tym kraju w ciąży cytologii się nie robi:szok::baffled: No i doooopa...Może inne przychodnie maja inaczej, ale akurat u mnie jest tak:confused2:
Gratuluję zakupu mieszkanka! Z opisu prezentuje się rewelacyjnie. Pozazdrościć:zawstydzona/y::-p

Natal84
nie martw się. Zazwyczaj w drugiej połowie ciąży pojawia się ten słynny zastrzyk energii, więc powinno być lepiej;-)

Gizmowa a ten wynik glukozy, to po jakim czasie? Norma 99?

Patinka
ręczniki bardzo ładne. Te z kapturkiem są bardzo praktyczne. Jednak to, jakie są na prawdę wychodzi dopiero w trakcie użytkowania. Jak ze wszystkim zresztą. Może ktoś takie miał, to Ci lepiej podpowie. Ale ogólnie bardzo fajne:-)

Kaja
gratuluję Ci pierwszych kopniaczków! Bardzo ładne imię wybraliście dla synka:happy:

Anetka trzymam kciuki za Twój egzamin jutro! Daj koniecznie znać PO. Myśl pozytywnie;-)

Ada gratuluję Ci synusia! Twój Konradek będzie miał kompana do zabawy. A powiedz mi, powiedzieli Ci, że są pewni, czy tak raczej się asekurowali, że to nie na 100%. Może głupie to pytanie, ale wiesz, ja ciągle się martwię, że mojemu maluszkowi coś się zmieni:sorry:

Dobra dziewczyny...lecę kłasć spać moje szkraby, a potem na wątek wizytowy, bo tam dzisiaj powinno wrzeć;-)

Magda na 100 % nie wiem bo nawet nie pytałam tylko usłyszałam i sie ucieszylam, jakoś nie pomyślałam :p ja osobiście nie widziałam siusiaka więc na razie wierzę poloznej, za 3 tyg sie upewnie:)

hej hej

Magda z uk nie nie, ja źle nie odebrałam tego co napisałaś, teraz to Ty źle odebrałaś hehehe:-D tylko mówie że 10 cm to spora różnica , mi sie zawsze marzyło mieć dokładnie te 10 cm wiecej i to w nogach hehehe:-) także w wózkach zapewne to coś daje, są przeciez takie niskie wózki ale to chyba z tych zupełnie najtańszych, nad takimi to i ja taki kurdupel bym sie garbiła haha:-D i dobrze że mąż nie daje się przekonać do innego, mówie gdyby nie mój wzrost napewno wybrałabym Mutsy, w zeszłym roku na ulicach tylko za nimi się oglądałam....

A tu któreś pisały o x-landerze, ja wiem ze szał jest na niego, oczywiscie to kwestia gustu, ale ja akurat nie rozumiem co w nim takiego szczególnego, specjalnie pojechałam go oglądać w zeszłym roku i strasznie mnie rozczarował, a zwłaszcza jego waga, któraś pisała że jest lekki, no cóż ja raczej bym powiedziała ze wcale nie taki lekki, nalezy do klasy średniej ciżekosci moim zdaniem, są o wiele lżejsze wózki jak i pewnie cięższe, i tylne kółka dziwnie szeroko rozstawione - jak dla mnie oczywiscie :tak: ale wiem ze ma dobre opinie, tylko tak sama w sobie sie zastanawiam czym sobie zasłużył hehe, mam kolezanke z którą spaceruje i ona ma X-Landera XQ i musze przyznać ze bardziej mi sie poodba w przeciwienstwie do XA :tak:

Dziewczyny ja nie żartuje, od jutra dieta, oczywiscie zdrowa ciążowa:confused2::confused2:zero słodyczy, sam ryż albo kasza, warzywa gotowane i miesko gotowane, wszystko w małych ilosciach, przeciez jak ja bede tyć w takim tempie to na koniec będzie trzeba mnie turlać:eek::eek:

reklama
Afja-Anetka My tez sie tak troche na tego mutsa zapatrzylismy teraz chyba nawet atrakcyjniejszy jak x-lander,ale glownie to funkcje i lekkosc dla nas najwazniejsza,a mutsy jest lzejszy,pozatym i wygladem chyba niema roznicy ;)
Tak mam prawo jazdy, ja zdawalam jeszcze jak w Pl stalo 700zl w ostatnim momencie sie zmiescilam wiekowo potem mialo byc juz polowe drozej ;) Ale moj maz wlasnie zaczol nauki w pl, bardzo dobrze mowi po pl ale nie pisze a czytac czyta ale powoli,wiec troche mam obawy o testy bo zanim sie doczyta i zrozumie to kilkakrotnie musi czasem cos powtorzyc,wiec potrzebuje czasu na testy 3 razy wiecej niz polak niestety, o jazdy sie juz tak nie martwie z tym jest lepiej;) Powodzenia ci zycze,a jesli moge cos doradzic to na swoim przykladzie ja dwa razy oblalam na placu za 3 razem zdalam no i wyszlam na droge tam udalo sie za 1 razem, a to dlatego,ze pierwsze dwa razy nawet tabletki na uspokojenie wzielam i sie denerwowalam,a za 3 powiedzialam sobie o nie zadnych tabletek nerwow nic no i takie bezstresowe podejscie pomoglo :)
Magda_z_uk dziekuje za propozycje, musze przemyslec co moglabym napisac, bo nie mam pojecia z moich peyslipow oprocz tego ostatniego lub dwoch ktorych brak wynikaloby wg kalkulatorow,ze nalezalby sie zwrot i niedoplaty niemamy mniejwiecej liczac,ale nie wiedzialam nawet ze wyjezdzajac z uk mialabym zglosic w revenue ze nie wracam,myslalam ze skoro nie pracujemy a jestesmy przyjezdni to nie musimy takich rzeczy zalatwiac ehm :(

Ostatnia edycja:
Do góry