reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Cześć dziewczyny witam z rana zaraz uciekam do szpitala w Prokocimiu trochę mi się nie chce ale obiecałam więc już za późno. U mnie pogoda też typowo jesienna w nocy tak zaczęło padać że aż się obudziłam i musiałam onko zamknąć.
Kropka87 ja już zaczynam 21 tydzień i nic nie czuje czekam i czekam z dzidzią też wszystko ok a i tak się martwię że coś jest nie tak skoro na tym etapie nic...:confused::eek:

reklama
hej dziewczyny widze temat wozkowy na tapecie ;) mi niezmiennie podoba sie x0lander xa tylko te kolory nowej serii tak srednio juz

co do ruchow tez raz czuje raz nie, nie wiem od czego to zalezy chyba od sily uderzenia maluszka i jego umiejscowienia, ponoc ruchy trzeba liczyc dopiero od 32 tc czy sa regularne

a ja 1 dzien w pracy po 5tygodniowej przerwie, ha ciekawe jak bedzie :)

Witam

Kropka dobrze ze z dzidzi ok . W UK jest przyjeta zasada ze od 24tyg dzieci maja szanse na przezycie, dlatego np aborcja jest po 24tyg nielegalna. Ja w sumie tez sie troche martwilam ruchami mojego szkraba bo w pierwszej ciazy moj Anders to jak jakis pilkarz/bokser mnie non stop obstukiwal i kopal a teraz innaczej dlatego mni to troche martwi.

Ehh cos weny nie mam.. milego dzionka

Hej Kobietki
Witam z rana, słońce świeci ale jest przyjemnie chłodno więc miły dzień się zapowiada:happy2:
Dużo naskrobałyście więc wszystkiego nie ogarnę ale tak pokrótce, temat wózków też jest mi bliski ostatnio;-) Ja osobiście chciałabym jakiś na grubych, porządnych, czterech kółkach i tym się głównie kieruję oglądając. Nie może byc za ciężki bo będę go targać po dość niewygodnych schodach więc musi być w miarę lekki. Widziałam ostatnio taki w sklepie babka wiozła dzieciaczka i nawet mi się spodobał KAREX SPORTIVE X5+FOTELIK+PARASOLKA, TACKA, POMPY! (2525158111) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. albo taki też jest ok KAREX NOWY TWING SUPER OKAZJA + 5 GRATISÓW!!!! (2540431790) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej..
Jeśli chodzi o ruchy malucha to ja chyba juz czuję, w sumie napewno... Nie są to jakieś wielki wykopy ale są coraz wyraźniejsze i już wiem kiedy to mój łobuz wariuje;-) tylko tak jak pisałyście wcześniej, tatuś nie ma szczęścia bo gdy tylko przyłoży rękę to od razu jest spokój. Wczoraj nawet ja czułam że kopie a on mówi że nic nie czuje, tylko że ja oddycham:baffled: Hmm może to jeszcze za delikatnie żeby wyczuł a ja od środka czuję mocniej....
A co do fajek też mnie to wkurza, ja ogólnie nie palę i dym mnie drażni szczególnie teraz a najgorsze jest to że nawet osoby znajome z którymi się spotykamy gdzieś na dworze siadają obok i kurzą na mnie ile wlezie i nikomu nie przeszkadza to że jestem w ciąży:wściekła/y:grrr...
A jeszcze jedno, nie wiem czy tez tak macie ale u mnie zaczyna się etap dotykania brzucha przez obce osoby....i strasznie mnie to wkurza:wściekła/y: Może jestem jakaś dziwna ale to okropne jak ktoś podchodzi i bez pytania zaczyna mnie macać po brzuchu. Ostatnio zrobiła tak znajoma mojego i aż się zagotowałam, w sumie prawie się nie znamy a ona mnie po brzuchu łaskotać zaczyna - masakra:eek:
Dobra uciekam, dzisiaj znowu zalatany dzień mnie czeka więc pewnie do wieczora;-) buziaki

Dzien dobry!! a u mnie pogoda w sam raz , slonce jest ale nie za cieplo, z nosa mi znowu leci, nie wiem co t jest ale ostatnio tez tak mialam , i na drugi dzien przeszlo :-).
Jutro 8 rano mam wizyte!! ale sie ciesze!!! :-)i jak zwykle troszke denerwuje. wiec jutro wieczorem napisze co i jak, bo po lekarzu mam jazde, a pozniej do szkoly.
Milego poniedzialku mamy!! :-)

Czarni, właśnie szwagierka ma quinny ale speedy z dodatkowymi kołami terenowymi i ten co chce kupić używany ma też te koła w zestawie, więc może będzie ok :)

Malinka ja też mam dosyć tego dotykania :wściekła/y: masakra :/

Dziewczyny, od dzisiaj u mnie się zavczyna wir pracy, tzn nauka do egzaminu, ogarnięcie obrony... etc co do mieszkania to raczej nie kupimy tego co chcieliśmy, a już nic innego nie ma, więc od 1 go listopada idziemy na wynajete tylko większe i wtedy będziemy płacić 400, 500 zł więcej ale nie mamy wyjścia, bo tu jest strasznie, komplketnie nie ma warunków i mój mąż już widzi, że popadam w histerie, więc nie ma wyjścia, a na siłe nie ma co kupować, bo można się nieźle wkopać w gówn....
Co tydzien w kalendarzyku tzn w poniedziałek rano na czczo się waże i zapisuje wagę. O ciąży dowiedziałam się 14 maja i ważyłam wtedy ok 52, 700 g no 52, 5, 7 czerwca to jest czw na czczo 53, 5 od 9lipca zapisuje co tydzien regularnie no i dzisiaj na wadze 58, 6 (uff od tamtego tygodnia 300 gram tylko) ale w jednym miesiacu przybyło mi prawie 3 ... od prawie 2 tygodnio mega się pilnuje, Boże.... nie chce wyglądać jak wieloryb, już teraz widze, ze jestem jak pączuś okrąglutka... ale jeszcze trochę i idę na ten pilates od września.

Nie napisałam wam wczoraj co jeszcze na tej IP wczoraj. Śmiac mi sie chciało jak ten cały lekarz powiedział, że na tym etapie ciaży nie da siuę określić płci (prawie końcówka 19 tygodnia :-D), że to nie możliwe.. skąd Ci lekarze się biorą i to był ordynator dr nauk med. :-D Jak zapytałam o wagę, to powiedział,że idealnie tyje :-D, że do 15 kg przy moje posturze, a że mam taką budowe, że najpierw poszło w dupjke, uda i cycki i ramiona :confused: noo ręce opadają... Ja wiem, że to po części moja wina, bo jak miałam te cholerne mdfłości, to też apetyt... i sobie za bardzo pofolgowałam :/ ale no cóż.... co za gość przecież nawet w gazetach piszą, że w 15, 16 tygodniu przy dobrym ultrasonografie, można psrawdzić płeć...

Witam Was :biggrin2:
Muszę się pochwalić że wczoraj wieczorkiem poczułam pierwsze ruchy :):) jakie to fantastyczne uczucie :):)
M@linka to tak jak mój mąż.. wczoraj jak tylko rękę przyłożył to mała milczała.. śmieje się że córa już czuje surową rękę taty :D ale jak widzę jak buszuje w h&m między półkami z różowymi małymi sukieneczkami to już teraz wiem że może sobie pogadać a i tak będzie córunia tatunia :D
Muszę koniecznie nadrobić wasze wpisy ponieważ z powodu chwilowego braku sieci mam zaległości..
A co do wózka to ja na poważnie rozważam x-lander x-move
X-LANDER X-MOVE XMOVE 2012 3w1+GONDOLA+CABRIO FIX (2562051542) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Mieszkam w małej miejscowości gdzie często drogi są różne :p więc pompowane kólka jak najbardziej tym bardziej że nie zawsze odśnieżają tak często jak byśmy tego chcieli.. więc mam nadzieję że x-lander da radę.. cena mnie troszkę przeraża ale mam nadzieję że drugie dzieciątko też będzie z tego wózka korzystało :)
jak na wiejskie wyboje to słyszałam że się super sprawdza.. miałam okazję go prowadzić i jest super zwrotny :)
Wrrrr M@linka też nie lubię jak obce osoby dotykają mój brzusio.. no chyba że wcześniej zapytają czy mogą to wtedy zupełnie inaczej.. nie wiem co takie obce osobą chcą tym osiągnąć.. chyba tylko moją nerwicę :p
Dotka85 powodzenia po takiej długiej przerwie! dasz radę :biggrin2:
Szylwias nic się nie martw.. nie ma na to reguły kiedy maleństwo ma ochotę kopnąć.. ale wieczorkiem po kąpieli polecam położyć się na plecach i czekać.. po wysiłku dziennym czasem się zdarza że możemy poczuć jakieś bulgotanie a później już malutkie kopniaczki :biggrin2: ale uczucie jest niesamowite i zazdroszczę wam że ten moment jeszcze przed wami bo zapamiętacie go na długo :)
Czarni.. 5:37???? podziwiam bo ja bym później pół dnia nieprzytomna chodziła.. jak pracowałam to o tej porze do pracy wyjeżdżałam ale teraz w ciąży coś mi się poprzestawiało i śpię po 12 h :p ale z drugiej strony to masz mega długi dzień :)
Natal zdrówka!
Kropka ja też staram się stopować z jedzeniem.. całe życie jadłam pieczywo wieloziarniste i ciemne a w ciąży jak nigdy tylko białe pszenne chlebki = najbardziej tłuczące :/ lecą mi kg do przodu jak nigdy :/ wrrr ale tak ciężko sobie odmówić pewnych zachcianek :(:(
Pozdrawiam i miłego dnia bo u mnie na deszcz się zapowiada.. :-(

Witam witam;-)

Ja tam sie ciesze ze jest chłodniej, moge swobodnie chodzic po dworze bez obaw ze zaraz padne heheh:-D

Dziś mam zamiar dokończyc łażenie po sklepach, teściowa zajmie się synkiem a ja ide poszaleć, pewnie znowu coś upoluje dla nowego członka rodziny :-) po za tym musze zakupić sobie nowe gatki bo chyba mi dupa urosła i majtki mnie cisną hehehe:-D
Wczoraj zakupiłam dwa staniczki ale naprawde jakas beznadziejna jest ta rozmiarówka dla ciężarnych , ja nie wiem jak oni mysla, nie moge dostac stanika w rozmiarze 75D lub 75E , im wiekszy rozmiar miseczki tym tak samo wiekszy obwód, a mi sie obwód tylko lekko zmienil bo mialam 70 a teraz 75 a wszystkie staniki zazwyczaj są 80 lub 85 pfff, więc kupiłam jakieś tam, i chyba nie trafilam za dobrze z romiarem bo cos mnie fiszbina z boku denerwuje hehehee:-)

Po za tym jak dojade do centrum handlowego to pewnie znowu zeżre jakiegos fastfooda, boshe a potem bede plakac ze znowu przytylam eh :-(

Co do wózków, to najlepiej proponuje poznac opinie o nich w necie, ale naprawde sporo poczytac, wybrac kilka typów i udac się do sklepu osobiscie je obejrzec , pomacac itd.... uwazam ze to najlepszy sposob i wtedy wybór bedzie najtrafniejszy:tak:

Co do macania brzucha, to ja jestem chyba inna, bo mi to kompletnie nie przeszkadza, jakos nigdy nie przeszkadzalo mi jak ktos go dotykal , co innego gdyby jakas obca babka go dotknela czy za mocno , ale tak o jak ktos ktos dotyka to nie mam nic przeciwko :tak:

buzka

Ostatnia edycja:
A dajcie spokój... bede dziś chodzic do tyłu do 7 30 kręciłam sie nie wiarygodnie maluch kopał bo mu sie pozycje nie podobały które akurat mi tak raz tak sie pięknie wypioł że cała reką czułam podejrzewam że to były plecki bo aż tak wielki to raczej jeszcze nie jest :)
pospałam sobie do 10 a moje dziecko własnie wstało i biedne tak głodne że idę robic sniadanie :-D

reklama
Cześć po kilkudniowej przerwie.
Zaglądam tu codziennie ale coś weny nie miałam jak podobnie jak niektóre koleżanki.
Wczoraj kapać z nosa mi zaczeło i drapać w gardle ale dziś jest na szczęście ok. Nie będę już spać przy otwartym oknie bo noce są jednak chodne a ja się rozkopuję.
Mój maluch to reaguje na rękę męża, czasem jak zaczyna kopać a on posmyra jakieś miejsce to tam właśnie kopie ale to mega ruchliwe dziecko jest bo kilka razy dziennie potrafi konkretnie szaleć. Czasem to nawet fika jak idę czego trochę nie lubię bo mi błędnik zakłóca :-D
Ja chyba kupie wózek espiro enzo evo 3 w 1 z fotelikiem i spacerówką.. Widziałam na żywo w sklepie i obejrzałam na wszystkie strony z koleżanka która ma w domu 2 latka więc doświadczona i też stwierdziła, ze bardzo dobry no i krzesełko chicco polly magic o którym pisała kiedyś sylvanas może nie tanie ale ma dużo dobrych opinii i na pewno jest funkcjonalne a co najważniejsze maluch będzie mógł z czasem jeść wygodnie z nami przy stole. Niech się socjalizuje od małego. Ja nie lubię latania z talerzem za dzieckiem po całym domu i będę się starała od początku uczyć, że to jest miejsce do jedzenia dla całej rodziny. I tyle z raczej pewnych zakupów. Poza tym nic więcej nie wymyśliłam na razie. No i poprosiłam mamę żeby w Niemczech (jeździ tam do pracy) kupiła mi większość ubranek typu śpiochy body itp. bo mają lepszej jakości bawełnę w rozsądnych cenach
Marzenixx też nie przeszkadza macanie brzuszka, na weselu brata cała rodzina go wymacała ale jakoś nie trafiło się żeby ktoś mało znany próbował więc nie wiem jak zareaguję. Ja zawsze pytałam koleżanki ciężarówki czy mogę dotknąć jeśli chciałam to zrobić.

Do góry