reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Hej dziewczyny
Pogoda nie rozpieszcza ale nie jest źle wole to niż upały po 32 stopnie. Niestety od rana dopadła nas szara rzeczywistość o godzinie 9:00 sms czyli mąż do pracy dwa tygodnie minęły jak jeden dzień...ale co zrobić. Od jutra mam latania i załatwiania muszę uporać się z załatwieniem praktyk tak żeby zacząć od września więc rano na uczelnie a potem do dentysty :baffled::baffled: znów mnie ząb boli :-( ciekawe co będzie do zrobienia oby nie wyrwanie bo to prawdopodobnie 4 więc nie było by ciekawie mam nadzieje, że jakieś borowanie czy coś.

Widzę że temat wózków mnie też się podoba taki jak dodała Indziorka super są a że to moja pierwsza ciąża to na pewno pozwolę sobie na nowy jednak jeśli chodzi o ubranka to mam trochę od ciotki więc nie wszystko będę kupować tylko to co będzie niezbędne.

Życzę wszystkim miłego wieczorku ;-)

reklama
Witajcie dziewczyny;-)

Jak ja sie ciesze ze to juz koniec lata i upałów , wkońcu mozna wyjsc z domu jak człowiek :-)

Co do wózków to pamietajcie tak: te które wysoko mieszkają o lekkim stelażu, a te co na wsi to fajne duże kółka :tak:ja teraz na wieś sie przeprowadzam i chetnie bym na takich porządnych kółkach kupiła, ale mam dobry po synusiu to nie ma sensu zmieniac, jakoś to bedzie hehe

natal tez nie znosze palaczy a fe! a wczoraj jakis gosciu se u mnie na klatce jarał fajke, myslalam ze go zwyzywam, zwrocilam tylko uwage a on do mnie- nikt mi nie zabroni :wściekła/y::wściekła/y:
afja-anetka u nas przewijak przy maluszku bardzo sie sprawdzil, teraz to przewijam gdzie popadnie hehe ale przy noworodku jest super
milusia ty to masz zgrabny brzusio szok! to chyba dlatego jak piszesz pod koniec ciąży tak czulas jak cie po zebrach synus kopal, ja to do konca mialam delikatne kopniaczki :tak:
magda z uk a ty kiedy poznasz płeć???

U mnie dziś dzień spędzony na zakupach, mężuś został z synkiem w domku a ja sie shopingowałam hehe:-D zakupilam sobie spodnie ciążowe juz na później i staniczek i jeszcze kilka rzeczy, i 2 przepiekne cieplutkie pajacyki dla nowego bobaska, boshe dziewczyny jakie piekne kolekcje powchodziły jezienno zimowe!! szok! tylko tyle kosztuje ze masakra, ale musze koniecznie sie udac jeszcze na zakupy, no nie mozna sie powtrzymac jak widzi sie takie malenkie cudenka :tak:

A co sie namęczylam to moje, nogi mnie bola i teraz leze i odpoczywam, buziaki wiec dla was :-)

Afja-Anetka ja tak do puki Anders sie nie nauczyl przekrecac to tylko przewijaka uzywalam, na lozku bardzo zadko go przewijalam. Jak dla mnie super sprawa i polecam ale to jest indywidualny wybor.

Marzenixx ja nawet jeszcze nawet nie patrzylam na ceny ciuszow, podejrzewam ze szok bedzie jak juz zaczne kompletowac to co trzeba

Milego wieczorka dziewczyny

uffff.... nareszcie nastał wieczór tego dnia, miałam ja sama tyle nowych wrażeń, że myślałam, że Dzidzia mi z brzucha już wyskoczy, ale chyba i tak najbardziej cieszyło się z tego, że tatuś masował brzuszek ;)

ja też paliłam, a teraz to jest dla mnie masakra, nienawidzę rano windą zjeżdżać czy w ogóle na klatkę wychodzić, bo można się udusić - nie wiem skąd taka "kultura" w blokach :/ przecież są balkony w każdym mieszkaniu :/

w mieście się tez wózek z dużymi kołami przydaje :p bo chodniki podobne są do polskich ulic :p :-D i ogromnie się cieszę, że ciuszki dostałam, bo ja nawet nie wiedziałabym za co się pierwsze zabrać, w ogóle jakie rozmiary kupić, bo co jak dziecko będzie duże i te małe rozmiary od razu będą za duże? a tak to mam różne rozmiary w neutralnych kolorach oraz parę ciuszków ave dla dziewczynki:-):-) oczywiście słodkich sukieneczek, jeśli okaże się, że to dziewczynka sobie i tak nie odmówię:tak::-D

Cześć kobietki,

widzę że znowu powiększyło się grono chłopaczków. Szcęściary co znają płeć. Ja od początku nie chciałam znać, później steierdziłamże to głupie ale teraz dziecię nie chce się ujawnić żeby chyba mnie ukarać, bo w 13 tygodniu mogłam wiedzieć i odmówiłam to pewnie teraz na złość się zasłania. Może 4 września na następnej wizycie się ujawni. Jutro jadę na badanie moich noeszczęsnych przepływów. Mam nadzieję że coś się poptawiło.

Widzę że pierwsze zakupy dla dzidziusiów się pojawiły. I dobrze. Ja też się skusiłam ostatnio w h&m chociaż w moim przypadku nie powinnam, ale za późno. Kupiłam rzeczy na wyjście ze szpitala tzn. ocieplany kombinezonik z uszkami misia, czapeczkę, body i półśpioszki do kompletu, wszystko w kolorze białym. Tak mi się spodobały że nie mogłam się opanować.

Co do wózka to miesiąc temu zarezerwowałam sobie wózek w sklepie BOBOWÓZKI (koszt rezerwacji 200 zł, odliczany później od wartości zakupionego towaru). Mój wybrany to kolor czarny na białaym stelażu i leżaczek 3 w1:

..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: BRIO Go (3w1) wózek głęboko-spacerowy + fotelik samochodowy 0-13kg Nowość 2013>

..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: TINY LOVE wielofunkcyjny leżaczek - bujaczek - łóżeczko 3w1>

I to tyle. Pozdrawiam:-)

hej dziewczynki :)
ale jestem zadowolona :)
byłam dziś u koleżanki która tak jak ja ma córke 3 letnią ale urodziłą 28 grudnia i dostałam taką pakę że jestem ponad 1000 do przodu ciuszki rozki ochraniacze kombinezony cuda nie widy :D jestem bardzo heppy :)
co do wózków dziś widziałam piękny z tako jak znajde wkleje wam link ale i tak 1500 kosztuje
wiec teraz mam dwa implasta i tako dobre i to :D

hejka

szylwias współczuje bólu zęba
Afja anetka ja miałam od razu z łóżeczkiem dostawianą komódke z miejscem do przewijania i na to tylko położyłam taką matkę co mi mama uszyła i bardzo dobrze to się sprawdzało, na łóżku było mi niewygodnie bo musiałam bokiem siadać żeby małego przewinąć
natal mnie też troche to palenie wkurza ale dlatego bo na początku ciąży rzuciłam właśnie dlatego bo dzidziuś sie pojawił i jak czuje to czasem mam chęć zapalić, chociaż bywa tak że mnie odrzuca

ja tez juz chce znać płeć a tu jeszcze tydzień trzeba czekać buuuu:(

w ogóle to dziś poczułam w końcu porządnego kopa od malucha i to na spacerze akurat czekałam na M przed sklepem, jakoś sie ruszyłam i centralnie pod pępkiem poczułam aż prawie podskoczyłam:-D a potem sie ciągle M dopytywał czy jeszcze coś czuje hehe:)

Hej dziewczyny ja wróciłam od mamy i padam na ryjek :p Co do wózków to my kupujemy używke po jednym dziecko plus fotelik maxi cosi cabrio

QUINNY BUZZ 3 2w1 2012 NOWE KOL. 2012 + gratisy (2578211615) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

W weekend wybrałam się na ostry dyżur, bo z mamą stwierdziłyśmy, że nie ma co się przejmować i głowić cz\emu nie czuje ruchów tylko jechać i sprawdzić. Z dzidzią wszystko ok, lekarz powiedział, że na tym etapie ciąży może tak być, że czasami nie czuć, a czasami czuć. Dowiedziałam się też przy okazji, że dopiero od 28 tygodnia ciąży dziecko może przeżyć przy ingerencji lekarzy poza organizmem matki, a juz na 100 % w 32 tygodniu. To tak na marginesie.

Kolorowych snów.

reklama
Witam sie porannie albo jeszcze nocnie :-/
Pogoda zapowiada sie typowo jesienna czyli jednym słowem rewelacja :-/ schować sie pod kołdra i nie wychodzić
Mąż właśnie wyszedł do pracy i wróci za jakieś 12 godzin.... Super...
Kropka wózek fajny bo mi sie podoba ale niestety nie sprawdzi sie u nas ze względu na kółka mam takie w spacerówce i tylko je kopnąć...
Jednak to jest zima drogi nie są rewelacyjne jeżeli chodzi o śnieg a potem przede wszystkim w wakacje na plaży jednak my lubimy pospacerować i musimy mieć koła terenowe ;-) i najlepiej na co patrzeć by były pompowane lane sie zdzieraja ale posłużą przez jakiś czas najgorsze to są te nie pamiętam teraz jak sie nazywają ale są w wózkach coneco chameleon v4 warto na to patrzeć bo za rok można sie zdziwić :-)

Ostatnia edycja:
Do góry