reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

HEj kochane witam się, już pobrali mi krew, ale sklerozę mam bo nie wykonałam WR - echhhh zrobię za jakieś 2 tyg, przecież nie będę biegać co 2 dni..............., bo krwi pobierają tyle samo, żeby z odczynnikiem skrzepnięcia dobrze reagowała, nie może być mniej..........

Do wizytki 2 dni..............

Baśka - kciukolce, musi być dobrze, zamelduj się po wizytce, zobaczysz już niedługo denne nastroje CI miną, ja też tak miałam, dół, irytacja, jejku szkoda pisać........

Ściskam wszystkie

reklama
hej Kobitki :) kurcze ale u nas leje, niesamowicie, tak mi się nie chciało wstawać nie mówiąc już o wyjściu z domu... ech tak się zakopać pod kocyk :)))
Wczoraj kibicowaliśmy, śmialiśmy się, że maleństwo będzie sportowcem w pierwszych dniach życia jeździł w rajdzie samochodowym, teraz na meczu ;))))
w piątek wizyta. Mam nadzieję, że wszystko ok.
Miłego dnia :)

Mysiak trzymam kciuki :*

Milusia a jak Twoje mdłości? wczoraj jeszcze wróciły czy to jednorazowy wybryk był?

hhmm WR faktycznie robiłam w pierwszej ciąży ale HIV nie robiłam, żółtaczki też chyba nie aż sprawdzę;/

ja jutro mam wizytę i już zaczynam się niepokoić...

hejka

ja jestem w złym humorze, przedwczoraj zobaczyłam taką ciemnobrązową wydzieline na majtkach:szok:tylko troszke dosłownie ale sie wystraszyłam, wczoraj tez troche było, najlepsze jest że przed pracą nic a jak w pracy do toalety poszłam to zobaczyłam:-:)-(jutro mam spotkanie z położną więc jej to powiem, poszłabym wcześniej do lekarza ale jakby coś się działo to i tak fasolki nie uratuja ani zwolnienia z pracy mi nie dadzą, ech oby to nic złego nie było:(((( chyba będę musiała wcześniej w pracy powiedzieć, to może chociaz nie będę musiała nosić....

ja tez wczesniej lubiłam spać na brzuchu ale teraz juz mi nie wygodnie:p

w dodatku od 3 dni licznik gazowy nam szaleje i gaz odcina:wściekła/y:więc nawet pozmywać ani ugotować się normalnie nie da, wczoraj naprawili dwa razy a dziś ma ktoś przyjechać miedzy 9-12...... brak słów....
dobrze że już w piątek odbieramy klucze, w przyszłą sobote przeprowadzka , normalnie doczekać się nie mogę:p

Dzwoniłam do mojego labolatorium i takie ceny mi podali moich badań:
-morfologia - 10 zł
-mocz -10zł
-glukoza - 7 zł
- hbs - 26 zł
- WR - 8 zł
- toxoplzamoza -dwie klasy łącznie 52 zł
-cytomegalia - dwie klasy łącznie 64 zł
Czyli ok 180 zł za wszystko

Dziewczyny powiedzcie mi od kiedy usg przez powłoki brzuszne jest robione? Ja idę teraz na wizytę w 12 tygodniu, w tym na genetyczne, więc już chyba zrobi przez brzuch

Kurde zaniedługo idę na egzamin. Już 2 razy byłam w toalecie, nie derwuje sie tylko trochę spięta jestem, ale wzdęcia mi zeszły :p

Kropeczka ja cytomegalii nie robię - bez sensu moim zdaniem, nie da się nic z tym zrobić....., a kasiorki mi troszkę szkoda...., odnośnie USG to u mnie ginek tak do 20 tc zawsze robił dowcipnie bo wszystko pieknie widać.
Ostatnio jak byłam to robił dopochwowo i przez powłoki bo sobie jeszcze nery pooglądał i wątrobę i coś tam jeszcze....

M@linka, trzymam za Ciebie kciuki, teraz się uda!!!
Mamaaga4 ja mam przeciwciała na cytomegalię i różyczkę, a dowiedziałam się o tym, po wynikach synka po urodzeniu. Zanim mi ktos wyjaśnił o co chodzi to umeirałam ze stresu, że jestem nosicielką....

Wg kalkulatora (gdzie synek się zgadza) teraz będzie córa :)

Ja mam dziewczyny 0,kg na plusie na chwilę obecną.

Kropka, można spać na brzuchu :)

Basiu kciuki trzymałam :*

Jak ja się cieszę, że te najgorsze dolegliwości minęły, naprawdę. Smaki czy częste sikanie nie są w ogóle uciążliwe.
Jutro o 19 mam wizytę, a za tydzień prenatalne! Nie mogę się doczekać :)

Jutro zaczynam 12tc a synek kończy 8 miesięcy - dobry dzień :)

Zazdroszczę Wam, że już Wam mdłości mijają, mnie dopadło takie zmęczenie teraz, że nie mogę usiedzieć na krześle, normalnie zasypiam.

co do USG to mi w pierwszej ciąży to między 11-14 tygodniem robił przez brzuszek, powiedział, że jak nie będzie dobrze widać przez brzuch to zrobi dopochwowo ale udało się.

reklama
Gizmowa kciuki za wizytkę, ja to prenatalne mam właśnie w sobotę....

Bella83 bądź pozytywnej myśli do 9tc jest najgorzej, a po 9 tc, mam wrażenie, że z każdym dniem lepiej.....

Do góry