reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

Hej

Elisse, Sylvanas, Kaja gratulacje dziewczyny!! dużo siły, zdrówka dla maluszków i odpoczynku dla was!!:-)

sylvanas fajnie że udało ci sie uniknąć cc:-) mała chyba wyczuła i posłuchała mamusi:))
czarni super ze w nocy mala grzeczna:) u nas tez czkawka bardzo czesto, ale Sebusiowi nie przeszkadza:)
magdus zdrówka dla córeczki!milusia no to witam w klubie bo ja tez srednio 4 godz spie w nocy:/ tyle ze u nas lozeczko jest be i dlatego, musze odzwyczaic mojego brzdaca od raczek bo chyba dlatego spac w lozeczku nie chce, a poplakac w nocy nie moge mu dac bo mi starszego obudzi a wtedy to juz w ogole bal do rana bedzie:/ dzieki za rade co do pepka na szczescie odpadl pare dni temu i juz jest wszystko ladnie:)) przeczytalam twoje przeboje z rota i az mnie ciary przeszly, nie wyobrazam sobie co musialas przezywac...
martinek zdrowka dla was! z tym nabialem to kiedys polozna pytalam ale powiedziala ze moge spokojnie jesc, jem jak na razie, maly do tej pory mial dwa razy brzuszek twardy a jem nabial codziennie
caroline super ze zalatwiona rehabilitacja:-) teraz juz na pewno tylko lepiej bedzie:tak: wspolczuje przebojow z infekcja...
bilka fajny prezent imieninowy by mial twoj M;-)
agaagaaga super z tą nózka, slodko to musialo wygladac:)))
maonka duzo zdrówka, oby udalo ci sie wykurowac do porodu!
Anetka gratki zdania sesji:-)

M pojechał z Konradkiem na wycieczke pociągiem, troche masakra jest bo nasypalo troszke sniegu a tu juz kolej sparaliżowana, wiekszosc polaczen odwolanych, mieli jechac nad morze ale nie bylo polaczenia, wiec wybrali sie do wujka M, ktory mieszka godzinke pociagiem od nas, tam sobie obiadek zjedza, posiedza i wrocą wieczorkiem:)) a ja mam cisze w domku, mały śpi, pewnie za pol godzinki wstanie na jedzonko:))

Dzisiaj go ubrałam, wsadziłam w fotelik i na ogrodku chwilke posiedzielismy, troszke przysypial, troszke ogladal, chyba mu sie podobalo:) Jutro jak nie bedzie padac to idziemy na pierwszy spacerek:) musialam zamowic kombinezon na 56 bo w tym 62 to plywal, duzo za duzy byl, teraz juz jest dobrze:tak:

reklama
hej dziewczyny ;-)

sylvanas elisse gratulacje !!!!

gosia0811 ja tydzień temu planowałam seans filmowy z moim i o 18 złapały mnie skurcze :-D także korzystaj póki możesz :-D
alicja32 u mnie była konieczność odciągania laktatorem na początku karmienia bo małej leciało strasznie do gardełka.. ale teraz póki co odpukać jest ok ;-) ale to racja - jeżeli odciągasz to napływa jeszcze więcej.. dlatego u mnie szałwia była wybawieniem..
afja anetka gratulacje zdanych egzaminów!!!

Moja Ala śpi jak susełek.. potrafi póki co przespać 6 godzin i dziecka nie ma.. później się naje i dalej śpi.. kochane dziecko.. hmm ciekawe kiedy kolki przyjdą i się skończy laba :confused:

Witajcie dziewczyny :) Wreszcie udalo mi sie usiasc na dluzej mam nadzieje,ze zdaze odpisac, troszke wstecz nadrobilam, mam nadzieje ze uda mi sie cofnac powoli do dnia w ktorym przed porodem pisalam ostatni raz :)
To forum to naprawde zbawienie tak sie ciesze,ze jest nas tutaj tyle doswiadczonych i niedoswiadczonych mamus bo wasze porady dzialaja cuda, za co dziekuje :)

bilkabdg kochana tobie pozostaly ostatnie dni przespanych nocy wiec korzystaj kochana i wyspij sie z gory za kilka miesiecy :)
Malinka mi czop zaczol odchodzic29a31 rano maluch byl juz na swiecie :) Przed wyjazdem do szpitala czytalam gzies statystyki i w wiekszosci przypadkow czop odchodzi24/48godz przed rozwiazaniem tak wiec powodzenia, ale sa i takie co kilka lub kilkanascie dni czop odszedl przed rozwiazaniem.
Mamaaga4 bylismy u pediatry poradzic sie co w zwiazku z kolkami i takze polecila nam delicol od wczoraj stosujemy ale narazie 5 kropelek 3do5 razy na dobe glownie do mm, nie jak pisza 6 juz w naszym przypadku i przy kazdym karmieniu a to dlatego,ze moj smyk dziwnie je i nie wiem jak stosowac sie do tego gdyz ja karmie piersia ale dokarmiam bebilon1 niestety nie mam nadprodukcji wrecz przeciwnie malo tego malemu moje mleko smakuje tylko noca i sie nim najada przez dzien possie 5 minut i dosc moja polozna mowi ze widocznie w nocy mam pokarm tresciwszy a w dzien chudszy dlatego tak jest :( w zwiazku z tym mam tego pokarmu tez nie zawiele, no i tak maly podjada czasem wsunie z butli80ml naraz a najczesciej to tak po30/40ml podjada co godzinke i niebardzo widzi mi sie az tyle razy podawac mu kropelki obawiam sie ze to mogloby zaszkodzic w takiej ilosci,,z tym ze peniwe niebawem przejdziemy tylko na mm wiec wtedy zastosujemy sie wg ulotki, musze przyznac i odpukac bo to dopiero drugi dzien kolki niema jedynie lekkie zaparcia i problem z gazami ale trwa to krocej i maly szybciej sie wyproznia i puszcza gazy bez dluuugich krzykow tylko cos chwilke pokwili i zaraz idzie kupka albo baczek :)A co do filmiku to puki maluch spi lece go obejrzec i wyprobowac bo widze,ze u wiekszosci zadzialaly :) Jesli chodzi o nerwy to racja malenstwa wszystko odczowaja mnie siostra jak zwykle dzisiaj tak wpienila,ze plakalm z malcem na rekach i chyba to odczul bo nie mogl zasnac caly dzien od4 rano mial drzemki takie chwilowe najdluzsza45 minut i dopiero o16 zasnol tak porzadnie i spi ladnie teraz pewnie juz do kapieli.
domiska1 łacze sie z toba kochana, ja z malym jestem sama praktycznie codziennie od kiedy maz wrocil do pracy po pracy jezdzi na budowe mama po pracy smiga do babci a ja 24 nah z dzieciatekiem na rekach i prawie nie sypiam, zamiast jesc zapycham sie na szybko czym jest(pewnie przez to maly miewa kolki i zaparcia), ale nie mam czasu na gotowanie pozywnych obiadkow a rodzinka gotuje pod siebie nic co ja moglabym zjesc jedynie maz bidulek nie wyspany tak samo wieczorem cos mi czasem przygotuje gdyby nie on juz dawno przeszla bym calkiem na mm,ale wspiera mnie i przekonuje caly czas do chocby tego zeby niewazne ile ale choc troche tego cyca dac.Tez kocham swoje dziecie najbardziej na siwecie,ale padam ze zmeczenia, ale widok zasypiajacego smerfika na piersiach popostu leczy wszystko wytrzymalam porod wytrzymam dla niego wszystko wiec i tobiue sily zycze :)
ada1989 to mieliscie farta moj M juz zaplanowal sobie wielkie akwarium na pieterku nie wiem gdzie on chce je zmiescic ale plany ma na kilkaset litrowe, u mnie w domu cale zycie jest akwariium moj tata zarazil tym mojego M swietna sprawa przy dziecku nawilza powietrze:) Wspolczoje kolek moze wyprobuj rowniez jakichs kropelek. Nasz smyk rosnie jak na drozdzach juz kilka ciuszkow odlozylam, ale kombinezon62 rowniez jest jeszcze ogromny. Super ze malenstwo w foteliku siedzi nasz chyba nie lubi bo zadlugo niechce ani tez na lezaczku za to w wozku czuje sie rewelacyjnie uwielbia spacerki narazie po balkonie bo u nas dosc na minusie ostatnio.
Indziorka kochana zdrowka i wracaj szybko ze szpitala do swojej kruszynki:*
marzenixx ja rowniez bylam szyta po nacieciu i mialam szwyy rozpuszczalne nie kazali mi z nnimi przyjezdzac ponoc maja zejsc same do9 dni ale czuje zoc delikatnie jakby jeden szew jeszcze zostal ale nie przeszkadza mi jakos bardzo wiec narazie czekam moze to ma troche dluzej trwac i zobaczymy co moj lekarz na wizycie powie po6 tyg.moze mi wtedy zdejmie jesli cos zostalo.
czarni widze,ze i do was wszyscy zagladaja przywitac maluszka u nas narazie tylko 2 razy byli ale zaczyna sie ten tydzien mamy gosci prawie codziennie az mnie to przeraza. Nasz Davidek poczatkowo mial czkawke wieksza,ale juz coraz zadziej a jesli jest wtedy podaje herbatke albo przystawiam do cyca najlepiej i przechodzi w mig.
milusia83Ja rowniez sypiam czasem po3/4godz choc nasz skarbek przesypia noc coraz dluzej i ostatnie dwie noce tylko jedno karmienie nocne bylo juz nie dwa i tylko na jedzonko sie budzi,poje i spi dalej,ale przez kilka dni te kolki i wzdecia meczyly go okropnie najbardziej wzdecia, odpukac od wczoraj stosujemy delicol polecil nam pediatra, i odpukac juz sie tak nie prezy cos tam pokwili ale zaraz jest kupka albo gazy, mam nadzieje,ze kropelki pomoga.
Afja-Anetka podziwiam i Gratuluje zdanej sesji ja bym nie dala rady przy takim malenstwie jeszcze sie uczyc juz wysiadam:/
magdus30 baby blus minie napewno mi szybko przeszlo czasem wracaja chwile zalamania,ale placzliwa juz nie jestem, takze przetrzymasz kochana :)
agaagaaga14jej jakie to urocze z ta nozka normalnie zapomnialam juz jak to jest byc w ciazy i szczerze chyba wroce do tego stanu szybciej niz planowalam i chcialam jesli tylko finanse pozwoloa a maluszek bedzie zdrow :)
-caroline- super,ze Alusia grzeczniutka,a tobioe zdrowka i szybkiego zagojenia :)
maonka tobie takze zdrowka zycze :)
anienek u nas spadek wagi byl dosc spory lekarz juz na 2 dobe powiedzial ze jesli malego puszcza to mozemy isc do domu ale niestety z 2940 spadl na2700cos i nas nie puscili tak sie balam, pokarmu nie bylo maly nie chcial ssac, kazano mi przez ta dobe dopajac butelka i budzic co3 godz nastawialam budzik w szpitalu w telefonie,ale mlody przybral leciutko teraz jest jak smok juz odkladamy za male ciuszki choc byl okruszkiem wagowo podobnie do waszej kruszynki takze spokojnie, mala napewno ladnie bedzie przybierac :)
asia1313zaczynam ogladac filmik ktory wrzucilas, juz mi sie zaczyna podobac i mam nadzieje ze beda efekty :)

Sylvanes i Kaja28 Ogromne gratulacje dla was :)

Ostatnia edycja:
januarka mojego M tata i chrzestny mają akwaria w domu, wiec moj M chyba odziedziczyl pasje:)) my teraz mamy w domku dwa bo jedno 60 litrow u nas w sypialni stoi a teraz to duze w salonie i super wyglada, M pokupowal fajne ozdoby i ladne rosliny, teraz tylko czekamy jak przyjdzie filtr i grzalka i mozna ryby kupowac:) a takie kilkuset litrowe to super sprawa, znajomi tutaj maja 1000 litrow, specjalnie na zamowienie brali, widzialam raz i po prostu wyglada zjawiskowo:tak: tak wiec jak macie mozliwosc to naprawde super sprawa, nawet popatrzec to uspokajajaco dziala:tak: kolki u nas na szczescie jak szybko przyszly tak i poszly ale podalam malemu infacol, podzialalo przynajmniej w nocy. Na szczescie tylko dwie nocki byly zarwane z powodu kolek a tak to czasem sie prezy jak pryknac chce ale brzuszek wtedy miekki ma na szczescie:) a jak u was z kolkami, nadal takie uciazliwe? oby szybko zostawily Davidka:)

ogladam wlasnie ten filimik co Asia wrzucila, facet ciekawie gada, jak bedzie okazja to w nocy wyprobuje te techniki, zobaczymy czy zadzialaja:)

A mój M właśnie zadzwonił i pyta się czy może zostać na noc u wuja, bo Konrad iść do domku nie chce, bawi się z jego 13 letnią córką, w dodatku koleżanki do niej przyszły i siedzi z nimi, nie chce nigdzie iść:p w dodatku pociąg którym mieli wrócić jest odwołany:sorry2: zgodziłam się, przynajmniej nocke bedę miała spokojniejszą bo nie będe sie stresować że Konrad sie obudzi:) jutro rano przyjadą z powrotem :)

Witam
Dziś mój termin, oczywiście nic się nie dzieje. Zero oznak porodu. Ale całe szczęście już się czuję lepiej, jeszcze nos zapchany, gardło mniej boli.
Jeśli nic się nie wydarzy to mam zgłosić się 31.01 do szpitala i pewnie pierwsza próba z oxy.
Nie wiem też co zrobimy z Alicją. Mąż pracuje od 8 do 16, więc zawiózł by mnie przed pracą. Jeszcze do tego mają ferie w przedszkolu. Poszła by do przedszkola, a później na pół dnia do sąsiadki. Ale niestety 2 tyg ferii. A tak na cały dzień to za długo żeby szła. Bo to starsza osoba. Może jakoś teściów zaangażujemy. Ale też będą musieli pozamieniać zmiany swojej pracy. No nic, będziemy się zastanawiać dziś z mężem jak to rozwiązać.

Widze kochana ze ty masz tak samo jak ja z dzieckiem ja jak cos mam tez sie zglosic 30-31 stycznia a z mala problem bo maz pracuje na nocki a mam tez ma podobnie prace beda jakos musieli uzgodnic co i jak bo moj nie mzoe zmienic grafiku a mama moze uda sie jej jakos ustawic w pracy by mogla sie zajac mala a potem m ;/

reklama
Hej
U mnie chyba coś zaczyna się dziać.
Od wczoraj obserwuję że chyba zaczyna się oddzielać czop śluzowy, wczoraj było trochę takiego "glutka" podbarwionego krwią, dziś widzę że jest śluz z delikatnymi nitkami krwi,
W nocy łapały mnie skurcze, ale dało się zasnąć więc to nie to.
Oj chyba przyjdzie mi w nocy rodzić :)
Chyba nie będę musiała małego"wypędzać siłą" :)
Miłej niedzieli

Do góry