reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

ala no te bole to chyba dobry znak bo jak sie nie myle sa oznaka zblizajacego sie porodu ;) Ja tylko skonczylam 37 tydz i paleta roznych objawow i tez w ndz straszny bol w nocy kregoslupa i teraz tez dziennie przez jakies pare min mam bol menstruacyjny ;-) Co do partnerow moj D jest przerazony bardzo kocha mala i nie umie sie jej juz doczekac ale boi sie jak ja wziasc i sie nia zajac co do pampersow stanowczo podkresla ze On nie bedzie zmienial ah Ci faceci ;D

reklama
dorotqua mi dzis rano czop wyszedl,wielkosci pileczki pinpongowej ale czysty,bez krwi,ale nawet 2 tyg.przed moze sie pojawic wiec roznie to bywa.mi lekarz tgez kazal sie zglosic na ip w niedz.jezeli do soboty nic sie nie zacznie,ale jak na ktg nic nie wyjdzie to odesla do domu.ja juz bym dzis urodzila...

Ale dziewczyny powiem Wam że mój coraz bardziej zaczyna się stresować i przeżywać. Dziś w nocy mnie obudził bo zaczął głośno gadać przez sen, okazało się że śniło mu się że nam synka na porodówce ktoś podmienił:baffled:.

moj tez juz ma stresa,szczegolnie z rana jak mnie zostawia jadac do pracy,dzwoni co jakis czas sprawdzic czy wszystko wporzadku,a w nocy jak mnie skurcze lapia pyta czy rodzimy juz;-)

Moj to sie juz nie moze doczekac, zadnego strachu po nim nie widze, a zmienianie pieluchy to misku cwiczyl :-D Juz pisalam kiedys, ze mi powiedzial, ze teraz to on przez 9 miesiecy bedzie Zuzke mial dla siebie :-D

Niee mój nie dzwoni, co prawda, ale mamy kontakt przez komunikator. Chociaż ostatnio rzadziej siedzę przy kompie bo nie wiem czemu ale siedzenie na krześle od komputera powoduje u mnie wycieczkę do toalety i skurcze.
Nie wiem jak Wam ale u mnie jest od 3 dni tragedia bo wyszedł mi okrutny i żylak na tyłku. Chyba wielkości wiśni:eek::baffled::baffled: i od 3 dni umieram z bólu. Podobno to normalne pod koniec ciąży bo dziecko uciska naczynia krwionośne itd. Mam od gina "posterisan" bo można go używać w ciąży ale pomaga średnio :baffled:. Chyba więcej ulgi mi przynosi leżenie z tyłkiem w letniej wodzie i mycie w płynie z korą dębu.

Alicja to chyba cały czop Ci wyszedł jak mówisz, że jak piłeczka pingpongowa. U mnie tak jakby kawałkami odchodzi, i mam co jakiś czas taki ból jakby ktoś mnie czymś dźgał w szyjkę macicy ale da się przeżyć:-p.

Wam przynajmniej coś odchodzi ;-) A mnie nic. Cisza totalna. Mój M też przeżywa, każe mi odpoczywać cały czas i codziennie pyta czy właśnie coś mi może odchodzi - czop lub wody. Widzę, że już się nie może doczekać :-)

cluee u mnie ostatnio była położna i pomogła mi zatrzymac laktacje, bo maly nie chcial lapac cycka tylko butle doi :)
a wiec tak sciagasz pokarm laktatorem tak zeby oproznic piersi a pozniej zawijasz sie ciasno dwoma bandazami elastycznymi, w tych bandazach trzeba sie pomeczyc dwa dni czasem ciezko sie oddycha ale rozwinelam sie wczoraj i piersi nie przybieraja :) co prawda lekki wyciek jeszcze jest ale juz bez bolu i uczucia ciezkosci.. nie wiem czy sama bedziesz umiala sie zawinac bo ona mi to tak fachowo zrobila ze sama chyba bym temu nie podolala wiec moze popros o pomoc polozna? albo poszukaj gdzies w internecie jak to zrobic.. mam nadzieje ze chociaz w jakims stopniu pomoglam :)

my jakis dzisiaj dziwny dzien mamy. Maluch niespokojny i płaczliwy ale jak to mowi moja mama kazdy moze miec gorszy dzien :) zobaczymy jak minie nam nocka :)

gratuluje rozpakowanym mamusiom, a tym nierozpakowanym życzę bezbolesnych porodów..

Czarni czy Ty w koncu sie rozpakujesz? :-) codziennie zagladam tu z nadzieja, ze juz Cie wzielo a Ty dalej sie biedna meczysz..

dobranoc mamusie :*

reklama
Kaja ty laska się ciesz że Twój Ci mówi że masz odpoczywać. Mój też gada że nie mam niby nic robić ale sam dupy nie ruszy i jakbym faktycznie nic nie robiła to bym zarosła brudem. Fakt że nie odkurzam mieszkania ale zrobiłam pranie zmywarkę załaduję i rozładuję ale coś robię i trochę ogarniam z wierzchu. Nie mogę się doprosić żeby M odkurzył mieszkanie od 2 tygodni a mamy 2 koty więc nawet sobie nie wyobrażacie jak wygląda moja podłoga. Wczoraj trochę zamiotłam bo aż wstyd w takim domu mieszkać, ale zamiatanie dużo nie dało na chwilę spokój, ale kot 3 razy przebiegnie i znów pełno kłaków :crazy::baffled:. Wkurza mnie to strasznie najgorsze jest to że zwrócenie uwagi że coś obiecał ciągle kwituje że chodzi do pracy i jest zmęczony jakoś przed ciążą też chodziłam do pracy nie było mnie ok 13 godzin i mieszkanie nie wyglądało źle a teraz ja fizycznie nie mogę wiele robić a i tak się zmuszam bo jaśnie pan nie kiwnie palcem. Uff ale się rozpisałam i znów o sobie przepraszam:zawstydzona/y: ale normalnie aż gotuje się we mnie ze złości:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

Do góry