reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Witam jeszcze raz Styczeń 2012
Ja tak samo jak Iwi i inne styczniówki będę do was zaglądać kiedy tylko się da oczywiście;))
Już niedługo dadzą was na Głowna strone i pojawią się wątki brzuszków, zakupów, zdjęc usg i najbardziej wyczekiwany wiadomości ze szpitali^^
Ja jestem najszczesliwsza mimo ze urodziłam Nadię miesiąc przed swoimi 18-stymi urodzinami;)

Mimo młodego wieku, na przekór ludziom którzy krzywo się patrzyli i gadali rózne głupoty, dałam rade, jak na mnie poród to najgorsza rzecz:p oczywiście kazda przechodzi to inaczej^^

Dziś Moja Nadusia ma 3 miesiące i 8 dni;)
Termin miałam na 15 stycznia urodziła się 24;) a dziadkom i babciom zrobiła kawał bo chcieli żeby się urodziła NA dzien babci lub dziadka;))
Teraz piszę z nią na rękach i jest najcudowniejsza, dzieki niej moje Zycie jest duzo lepsze, ciesze się każdego dnia gdy ją widzę i ona uśmiecha się do mnie;))
Cieszcze się ze ją mam;))

A WAM STYCZNIÓWKĄ ZYCZE WSZYSTJKIEGO NAJLEPSZEGO, ZDROWIA I TEGO CO NAJWAZNIEJSZE ZDROWYCH STYCZNIOWYCH DZIECIACZKÓW;))

POZDRAWIAM Kasia i Nadusia:)

reklama
Hej kochane, ja też dziś robiłam test i wyszła 2 kreska, blada ale wyszła :) Jestem jeszcze przed terminem @ wiec w sumnie u mnie dopiero wszystko w 100% sie dopiero wyjaśni :)

Madzia tak wiec trzymam kciuki:-)
Ja narazie odpoczywam bo mój synek dal mi dziś popalić:-) no i tek ból krzyża...:wściekła/y:

Dzięki Asteria :) Ta nie pewność jest okropna, ale jeszcze tylko 3 dni i będzie jasne co i jak :)
W ogóle jak bede miała termin na styczeń to by było zabawnie. Sama sie urodziłam w styczniu :) ten styczeń coś mnie prześladuje, ale w taki sposób jak teraz to mi się podoba:)
Mnie bolą piersi i spać mi sie chce, no ale to że spać mi sie chce ciągle to w sumie normalne :) Dziś chyba pojade po test i kwas foliowy i jutro z rana tescik bym zrobiła, a kwas wole zacząć już brać. Nie zaszkodzi a jak może pomoc.

Dzięki Asteria :) Ta nie pewność jest okropna, ale jeszcze tylko 3 dni i będzie jasne co i jak :)
W ogóle jak bede miała termin na styczeń to by było zabawnie. Sama sie urodziłam w styczniu :) ten styczeń coś mnie prześladuje, ale w taki sposób jak teraz to mi się podoba:)
Mnie bolą piersi i spać mi sie chce, no ale to że spać mi sie chce ciągle to w sumie normalne :) Dziś chyba pojade po test i kwas foliowy i jutro z rana tescik bym zrobiła, a kwas wole zacząć już brać. Nie zaszkodzi a jak może pomoc.

Ja tez jestem ze stycznia:) wiec tez będzie ciekawie;) moj Ł. stwierdzil ze jak bedzie to córa z moim charakterkiem to strzeli sobie w lep - albo odrazu spakuje walizy:-):-)
mnie tez sie chce cały czas spac:)
Madzia a skąd jesteś?

Jej juz 3 raz ci odpisuje i coś idzie nie po mojej myśli :wściekła/y:
Moj facet jeszcze nie wie nic, nie chce żeby się ewentualnie rozczarował wiec jakja sie upewnie to mu powiem :) I w sumie wolala bym corke bym miała kobitke do towarzystwa a nie tak sami faceci ale wiadomo po 1 żeby było zdrowe, to najważniejsze ;-) Z objawow zauważyłam ciekawe 2 rzeczy, to że powiększyłymi sie piersi :D Mam dość małe i widac że są takie twardsze i ciut wieksze :D Super jak dla mnie :-D A drugie to to ze nie mam napiecia przed miesiączkowego gdzie zawsze w tym momencie akurat potrafiłam rozszarpywać na kawalki ludzi ze złosci :-) Testu dziś nie kupilam , zapomniałam ze dziś 3 maj i wszystko zamkniete, foliku tez nie wiec postanowiłam że test zrobię na wekend a folik kupie jutro jak będą miała chwile. Jakieś witaminy jeszcze myslisz warto kupić?
A i spod Warszawy jestem ;-)

Jej juz 3 raz ci odpisuje i coś idzie nie po mojej myśli :wściekła/y:
Moj facet jeszcze nie wie nic, nie chce żeby się ewentualnie rozczarował wiec jakja sie upewnie to mu powiem :) I w sumie wolala bym corke bym miała kobitke do towarzystwa a nie tak sami faceci ale wiadomo po 1 żeby było zdrowe, to najważniejsze ;-) Z objawow zauważyłam ciekawe 2 rzeczy, to że powiększyłymi sie piersi :D Mam dość małe i widac że są takie twardsze i ciut wieksze :D Super jak dla mnie :-D A drugie to to ze nie mam napiecia przed miesiączkowego gdzie zawsze w tym momencie akurat potrafiłam rozszarpywać na kawalki ludzi ze złosci :-) Testu dziś nie kupilam , zapomniałam ze dziś 3 maj i wszystko zamkniete, foliku tez nie wiec postanowiłam że test zrobię na wekend a folik kupie jutro jak będą miała chwile. Jakieś witaminy jeszcze myslisz warto kupić?
A i spod Warszawy jestem ;-)

to daj znac jaka bedzie jego reakcja moj jak sie dowiedzial o Wojtku to myslałam ze zaraz zemdleje:)

No moje piersi też wieksze ale cale szczescie nie bola! bo przy wojtaszku nie wiedzialam jak je dotykac... bo myślalam ze umre z bólu.

Nie kupuj samego kwasu tylko już witaminy dla kobiet w ciazy. Ja brałam Prenatal CLASSI jezeli beda cie meczyc wymioty to jest jeszcze z imbirem ja akurat nie mialam mlodsci przy pierwszej ciazy narazie zakupie classic

A ja jestem załamna śnieg daje za oknem masakra!!!

Hej dziewczyny!
Ja przez ten snieg mialam klopoty z netem wczoraj, a widze, ze temat sie rozwija ;) to dobrze, mam nadzieje, ze bedzie nas przybywac!
Zazdroszcze braku objawow, ja dwie poprzednie ciaze mialam ciezkie mdlosci cale 9 miesiecy, wymioty, i czuje, ze tu zaczyna sie to samo, mdlosci, ciagna mnie wiezadla macicy, bardzo musze uwazac na szybkie ruchy bo kuja, ciagle jestem zmeczona a w nocy nie moge spac i o 5 rano sie budze!!!!!
Moja radosc jej ogromna z ciazy ale tez jestem pelna obaw bo mam 35 lat i wiem, ze ryzyko wieksze niz jak rodzilam 10 lat temu.....
Ja narazie powiedzialam tylko mojemu M, bo staralismy sie o maluszka 6 miesiecy i jak zobaczylam dwie kreseczki to szybko kupilam malenka czapeczke z napisem J LOVE MY DAD i pojechalam do pracy mojego M i on sie tak ucieszyl!!!!!
Nic nie mowimy dzieciom (z mojego poprzedniego malzenstwa) ani rodzicom bo chcemy miec pewnosc, ze wszystko jest ok.
Mam nadzieje, ze dzisiejsza wizyta u gina rozwieje moje obawy.....
Teraz musze ogarnac troche dom, cos ugotowac, potem mam "kawke" z kolezankami i jak odbiore dzieci ze szkoly to pewnie tu zajrze!
Zycze milego dnia dziewczyny i trzymajcie sie cieplo!
A i ja lykam kwas foliowy od grudnia.

dokładnie 2 lata temu 'wytestowaliśmy' naszą Zuzu i ciekawa byłam, czy są już stycznióweczki 2012 ...

wielkie gratulacje dla Was wszystkich :-):-):-) życzę Wam i fasolkom wszystkiego NAJ i spokojnych 8 m-cy :tak:

reklama
Do góry