reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Alka, Marcia - ja jestem od tej drugiej strony Poznania ... Ale wiem gdzie jest Kórnik ... nawet bardzo dobrze. Mam tam brata i sama mieszkałam przez kilka pierwszych latek :-) Aktualnie żyję sobie niedaleko Tarnowa Podgórnego. Rodzę oczywiście w Poznaniu ... na Polnej. Mam tam lekarza prowadzącego ... i mam nadzieję że bedzie wszystko ok. Tyle się naczytałam o tym szpitalu że głowa boli. Ale chyba ile porodów tyle opini będzie na ten temat. Bardzo się boję ... wcześniej rodziłam w ZG bo tam mieszkaliśmy ... a w zasadzie miałam cc. teraz z ciążą i maleństwem jest wszystko ok - i wyglada na to ze bede rodzić sn. zobaczymy - póki co staram się tym nie zadręczać ... żeby móc spokojnie spać :-)

Apropo spania - dziewczyny nie wiem skąd macie siły tyle siedzieć ... ja wczoraj juz smacznie spałam po 22. rano wstajemy z Gabi - ona się bawi przy bajkach i piosenkach z pieskiem a ja sprzątam ... Zazwyczaj jest w przedszkolu ale ma teraz kaszel silny i katarek ...

tak więc zmykam się juz ubrać i zabieram za sprzątanko.
Zyczę wszystkim miłego dnia ... :-)

edytka hmmm to jest szansa, że się spotkamy :) a do kogo chodzisz? .... co do Polnej, to pamiętaj, że rzadko kto zadowolony pisze, zazwyczaj piszą ludzie niezadowoleni - ja jestem optymistką :) zobaczymy jak to będzie :)

witajcie! Witaj tez edytka !
Cukiereczek-fajnie, ze sie odezwalas. Witaj z powrotem!
Ale sie posmialam czytajac o facetach i zakupach :) Moj tez czasem taki bezradny w sklepie jak dzieciak, ale ogolnie daje rade.
milego dnia Wam zycze
Fazerka-przeslij troszke sloneczka ;) bo u mnie mgla juz trzeci dzien

Jak czytam o waszych facetach, to mam podobne odczucia z zachowaniem mojego;) Ja dla malucha kupowałam sama wszystko, bo on i tak nie zna się i nie wie co do czego. Ale raz mnie rozśmieszył, bo znalazł krzesełko do karmienia i mówi, że można kupić, to mu mówię, że teraz nie potrzebne, że za wcześnie, a on " ale nie będzie cię kręgosłup bolał, wsadzisz i nakarmisz" on myślał, że niemowlaka już wsadza się do krzesełka i daje jeść:-)
Powiem wam, druga noc ( nie zapeszać) bez bólu i przespana;-)

Witajcie, dziś po prsotu P. przeszedł samego siebie nie dość że ja dzisiaj w nocy zasnąć nie mogłam, to jeszcze on mi to utrudniał swoim CHRAPANIEM.. więc jak tylko zaczynałam przysypiać to on zaczynał swój występ.. co chwila go budziłam i kazałam mu zmieniać pozycje leżenia.. i tak chyba z milion razy.. Tak było super jak nie chrapał, a teraz się przeziębił i z tym katarem lata i przez to ja muszę w nocy wysłuchiwać!! Taka zła byłam, że powiedziałam jak jeszcze raz to usłysze to będzie spał na dole u teścia.. ale jakoś zasnęłam.

A teraz zastanawiam się co ma być na obiad.. wyciągniete mam jakieś mięso ale nie wiem na co^^

dziewczyny byłam wczoraj na szkole rodzenia i pani mowila, zeby nie przesadzac ze stanikami do karmienia. Po domu jak chodzicie to normalny stanik a jak bedziemy karmic to sciagac go calkiem - a to dlatego, ze niektóre staniki do karmienia uciskaja kanaliki przepływowe.
A takie staniki to do znajomych/na spacer, zeby nie swiecic cycuchami golymi :)
Mowiła tez o niedrapkach, ze przez pierwsze 2 tyg zakladac, bo nie wolno obcinac paznokci malym dzieciaczkom, tak wlasnie przez pierwsze 2 tyg.

Jak sobie cos przypomne jeszcze to napiszę.

Alka chodzę do dr Jachowskiego ... i jestem bardzo zadowolona. A Ty do kogo chodzisz? na kiedy dokładnie masz termin? może faktycznie się spotkamy ... zawsze to raźniej:-) szukałam po internecie informacji co trzeba wziasc ze sobą do szpitala na Polnej ... ile kosztuje poród rodzinny i takie tam ... może Ty masz już jakies przybliżone informacje jak to wszystko tam wygląda ... ? jak juz wspomniałam, wczesniej rodziłam w ZG, a co szpital to inne obyczaje. Do szkoły rodzenia niestety nie chodziłam ... przy 3 latku cięzko gdziekolwiek wyjść:-) więc jak masz jakieś informacje - będę bardzo wdzięczna:-)

reklama
Witajcie dziewczyny:) My dziś z D. chyba na zakupy pojedziemy tak po południu, chcemy kupić już wszystko co niezbędne do szpitala, pieluchy, kosmetyki dla malucha, po prostu wszystkie drobiazgi jakie jeszcze zostały do kupienia. Poza tym jedziemy oglądać obrączki:) No i jak znajdziemy odpowiednie to kupujemy.
Zauważyłam, że Kacperek nie kopie już tak jak kopał dotychczas, teraz się bardziej rozciąga i wpycha różne części swojego ciałka w moje wnętrzności:) Czasem nie powiem, zaboli i to porządnie:) I właśnie sobie uświadomiłam, że za miesiąc święta, a to znaczy, że już tak niewiele zostało żeby nasz kochany maluszek był wreszcie z nami:))

Do góry