reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

:) Hej dziewczyny Cisza tu straszna, zaglądam codziennie ale nikt nic nie pisze...:( Internet w domu juz mam, teraz choc mam mało czasu bo w pełni poświęcam sie domowi, przyszłemu mężowi i Nadusi... ale kazda wolną chwilę spędzam przed komputerem, szkoda tylko że nie mam dostępu do Wątku zamkniętego:(:( Tutaj tak mało nas pisze....

Nadusia chora... ale jest grzeczna, juz przezwyczaiła sie do swojego mieszkanka.. lata wszędzie i robi KuKu! heh

jak chce pic to mowi "mama pije"
a tak ogólnie to moje dziecko malutko mówi:)
malujemy farbkami, kredkami, kredą wszystkim czym sie da... :) dostałam propozycje stażu.. ale dupa! Nadusi napewno do żłobka nie dam poo tym co teraz niedawno w telewizi mówili... odczekam jeszcze troche i dam ją do nas do Szklar do przedszkola ale warunek jeden, musi sikac na nocnik...

Walczymy z alergią... Nadusia ma na mleko, kakao, jajko, kurczaka,
mleko pije sojowe.

Szukam Jakiegos zimowego płaszczyka dla niej bo Brat mój wysłał z UK Nam paczuszkę dla Nadi, byl tam płaszczyk piękny cudowny zakochałam sie od razu, dobrze ze metki nie zrywałam, bo za mały Nadia nie przechodzi w nim całej zimi:) a rozmiar niby na 2-3 latka:)
Nowy zimowy płaszczyk dla damy! 98! z UK! (2734753307) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
spadam bo zaraz zbieram sie do miasta, babcia przyjedzie do Nadusi a ja lece jej na ciuchy zobaczyc za kurteczką:)

reklama
katka dużo zdrówka, misiek się podkurował do żłobka poszedł dzisiaj

to nie fajnie że ma taką alergię :-(
powiedz mi jak ona się objawia?
ma wysypkę?
Michał też chyba coś ma , jutro alergolog teraz akurat jak się zmniejszył katar, tak bardzo bym chciała aby już ten katar nie wrócił :sorry2:
miałam małe podejrzenie, że ma alergie na mleko krowie...
zobaczymy jutro

ps płaszczyk śliczny, mój Michał też się w te rozmiarówki nie mieści :-)

Klaudia...Miała biegunkę przez 3 miesiące... a wysypke na plecach miała ale to od proszku bo moja tesciowa czesto zmieniała... od kiedy dowiedzielismy sie ze to od proszku piore jej w loveli i jest ok a nam uzywam ariel bo pięknie pachnie... Jezeli ma biegunke to alergia pokarmowa...
Nadia jest bardzo delikatna... ale oczywiscie po kims to ma ^^ Tatusia ma wybrednego i wiadomo:)

Michał nie ma biegunek, ma różne kupki, już teraz sama nie wiem czy przy większej ilości nabiału są rzadsze, musiałbym to notować...

w żłobku jest kuchnia mleczna , ale cóż niech się lekarz wypowie a jak nie doradzi nic to pozostanie ścisła obserwacja:tak:
od kilku dni młody składa słowa
potrafi powiedzieć "tatuś michawiec mawował"
tzn "tatuś dmuchawiec namalował"
jestem szczęśliwa, jak mam doła wystarczy się na młodego popatrzyć i już humorek wraca , nasz mały cud

Ale tu pustki^^ maskara wklejam zdjecia mieszkania zdjecia lipa bo rrobione telefonem ale to cos:p P181012_1103.jpgP181012_1103[01].jpgP181012_1104.jpgP181012_1104[01].jpgP181012_1104[02].jpgP181012_1104[03].jpgP181012_1104[04].jpgP181012_1104[05].jpgP181012_1105.jpgP181012_1105[01].jpg

KATKA zdjecia mieszkana robia wrazenie. Super ze macie juz swoj wlasny kat :) Fajne kolorki macie w kuchni. A ile pokojowe jest to wasze mieszkanko??
U nas okej, Gabi rosbie i rozrabia, wiecej mowi :)
Powiedzcie mi dziewczyny co wy na codzien robicie ze swoimi pociechami, jak sie nimi zajmujecie, czy np. pozwalacie ogladac bajki, czy same sie wasze dzieciaki zajmoja czyms czy potrzebuja waszej inicjatywy??
Ja bede pisac czesciej bo oistatnio was zaniedbalam i troche mi glupio.
POzdrawiam serdecznie

Jej Jaka tu cisza... Wszystkie mamusie zajęte swoimi szkrabami! :biggrin2:
nikola ciekawy temat poruszyłaś, bo może ktoś podsunie ciekawe pomysły na spędzanie czasu z dzieckiem, bo coraz zimniej się robi, coraz mniej czasu można spędzić na powietrzu i trzeba więcej siedzieć w domu. Jeżeli chodzi o moją Gabrysie to w sumie potrafi się ładnie sama bawic - nie wymaga abym ciągle z nią była i wymyślała jej jakieś zajęcia. Było tak jeszcze jak miała tak 1-1.5 roku to nie mogłam nawet na chwile do kuchni wyjść bo zaraz biegła za mną i chciała żeby ją wziąć na ręce. A teraz jak jestem np. w kuchni to tylko przychodzi i pyta "mamo, ćo lobiś ?" I jak mówie że gotuje obiadek to idzie do pokoju i sama się czymś bawi. Bardzo lubi np. budować z klocków. Układa jeden na drugi i mówi "mamo zobacz jaką wieże zbudowałam, to dla ciebie" i muszę ją wtedy pochwalić a ona zadowolona buduje następną. Ostatnio też polubiła rysowanie kredkami, puki co są to tylko kółeczka i jakieś kreski, ale wg Gabrysi to np. domek czy słoneczko. I oczywiście jak na dziewczynkę przystało uwielbia bawić sie lalkami i misiami. Wozi je w wózku. karmi, lula, uczy chodzić itp. Także nie mzmy za bardzo czasu na nudę:-D A apropo bajek to pozwalamy jej oglądać zazwyczaj rano jak ja przygotowuje śniadanie, a ona jest jeszcze troche zaspana i nie ma weny do zabawy, i czasami jeszcze wieczorem przed kąpielą obejrzy sobie coś.
A jak to jest właśnie u was z ogładaniem telewizji?

reklama
Witam ja dopiero mam teraz chwile wolną.
Pokończyłam kursy i zabieram się za poszukiwania pracy.

Mój Michał jest w żłobku, a w domku to bardzo lubi książeczki, klocki , jak się mu rysuje cyferki itp....
Też już nawet fajnie gada.
Co do bajek, ogląda raz dziennie przed kąpielą bajki edukacyjne, bo na razie tylko takie lubi :tak:

Śpiewa mi piosenki, mówimy wierszyki, pomaga w kuchni, ale chyba najbardziej kocha tańczyć...
Bierze np. pilot do ręki i śpiewa do tego pilota :-D - to ma po mamusi :tak:

Lecę sprzątać, jutro mam załatwienia, robię coś póki wolnego trochę.
Miłego dnia

Do góry