reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Witam!
Dawno mnie tu nie było i widzę że sporo się działo...:baffled:

a u nas też ciągle sie coś dzieje, od kiedy Gabi chodzi trzeba mieć oczy do okoła głowy, bo nie ma dla niej miejsc niedostępnych!

Widzę że piszecie ostatnio na temat rowerków, my też przymierzamy się do zakupu,bo Gabrysi już zdecydowanie znudził się wózek, a spacer kiedy ona drepcze na swoich nóżkach to praktycznie tylko wokół domu i już godzinka mija, a jak byśmy chciały odejść gdzieś dalej-choćby do sklepu to byśmy chyba musiały pół dnia poświęcic :-) a mam nadzieję że jazda w takim rowerku była by dla niej atrakcyjna przynajmiej przez jakiś czas...

Co do mówienia, to moja Gabrysia mówi już całkiem sporo i nawet nieźle można się już z nią dogadać, próbowałam policzyć to doliczyłam się ponad 20 słów, choć to i tak pewnie nie wszystkie, bo codziennie mówi coś nowego plus oczywiście mnustwo rzeczy nazywanych po swojemu.
A ostatnio sie nauczyła- wychodzi do drugiego pokoju i jak chce żebym do niej przyszła to woła "mamo, mamo"

reklama
różowy też kolor :-)
chociaż mnie jakoś mierzi :-D
misiek śpi, był u koleżanki

też mamy autko i mały się odpycha ładnie sam

niusia to dużo mówi mała

Wasze maluchy to takie trajkotki, fajnie się tego słucha:tak:

niusia to zupełnie jak u nas, Blance zdecydowanie znudził się wózek i wytrzymuje w nim raptem może 30 min, o dziwo jak nie spacerujemy po osiedlu, tylko np idziemy do mojej mamy (1h drogi na nogach) to siedzi i nie marudzi, a tak chciałaby śmigać na nóżkach, tylko że nie chce diabełek rogaty chodzić za rączkę i zwykle woli iść w przeciwnym kierunku niż mamusia :sorry2: ehhh dziś zmieniłam wózek z nadzieją, że posiedzi ale gdzie tam max 30 min i chce na nogi, a my mamy taki jeździk chicco nie wiem czy nie fajniejszy rowerek, ale na razie będzie Blanka musiała się zadowolić jeździkiem, no i jeszcze nie byłyśmy jeździkiem na dworze, muszę wypróbować

Blania lula, obiadek ugotowałam, odgruzowałam mieszkanie - do czasu aż Blanka wstanie,pranko zrobione rozwieszone, zakupy i spacerek zaliczone :-p i co tu robić po południu :dry: trzeba coś wymyśleć jak tatuś wróci :-p

... pewnie mała zaraz wstanie bo ktoś wierci u góry wrrrrrrrrrrrrrr:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.....

niusia, to bardzo dużo mówi Twój synek, mój mówi mama, tata, tu, to, nu nu, daj to, oraz wiele słów po swojemu, ostatnio się rozgadał więc mówi i mówi, tyle że nikt nie wie co. Wczoraj mi się zdarzyło że powtórzył po mnie słowa, mówie do niego" zrób kochana mama" tj że głaszcze mnie po głowie i twarzy a on podczas głaskania powtórzył "kochana mama" zatkało mnie.

mój wiele mniej, ze swoich słów to mama , ama, tata ..
a z wymyślonych wieeele
powtórzył też parę po mnie
dużo potrafi pokazać , jak mu się chce :-)
mam zdolnego leniuszka w domu

zasypia właśnie
a ja buszuję i szukam po necie, pracy....

Wiosennie dziś na dworku, więc śmigamy od rana, Maciuś się wyszalał na dworze i zasnął wcześniej niż zwykle:-)
Klaudia, no Maciuś też chodzi po domu ciągnie mnie za sobą i pokazuje wszystko co che mówiąc"tu" lub "to" hehe

pierwszy spacerek na rowerku zaliczony - wrażenia super:tak:

OOOO no to super Klaudia!!! może i ja się jutro wybiorę, tylko że my mammy jeździk :sorry: myślicie że to nie siara ???!!!

... a my dziś szalałyśmy na placu zabaw z Marysią od Mi.nu i stwierdziłyśmy, że dziewczyny mają robaki w pupach :laugh2: bo po 5 sekund na wszystkim i tak w kółko :laugh2:

batonik, żadna siara..
ważne aby dziecko miało frajdę

pochwal się spotkankiem

a to dla Was [video=youtube;N8Y_lH0j2cM]http://www.youtube.com/watch?v=N8Y_lH0j2cM&context=C411eb98ADvjVQa1PpcFNA H5U2u9ie4pnH2iSvMfuoEQcbru0KkgU=[/video]

reklama
Batonik ... a no mają robaki w pupach ... a Marysia jak wróciłyśmy do domu to zupy jeść nie chciała wiec dałam jej mleko i zasneła. zmeczyła sie bidulka tymi przechadzkami po placu zabaw :-p
Wyciągajcie jeździk i na dwór.

PS. zapomnialam o zdjeciach

Do góry