reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
czesc:)
oj, dawno mnie nie bylo :)
trudno mi sie juz we wszystkich watkach plapac...

dziewczyny moja gwiazda, tez malo mowi, pozno zaczlela chodzic a zeby ma tylko 2
ale nikt z lekarzy nie widzi w tym nic zlego...
mam nadzieje, ze nie mam powodu do niepokoju:confused:

udanego spotaknia dziewczyny!
pozdrawiam!

Batoniku...Ja uwazam ze Blanka (z tego co pisalas) bardzo ladnie sie rozwija i nawet sporo mowi. MOja Gabrysia mniej sie wpowiada od twojej, cos tam po swojemu gaworzy, potrafi co prawda powtorzyc kilka slow. Wszystko w swoim tempie :)
Wlasnie Gdynianko a co u ciebie?? jak malenstwo??
u was tez tak pochmurno??? :(

helooo
witam się z info, że dziecko zapisane na maj dopiero, ale jest
i to osobisty zapis p.Doktor ...:tak:
nie trzeba było afery abym tego dokonała, teraz już ok

ostatnio ciśnienie i pogoda nie bardzo, źle pewnie wpływa na nasze maluchy, a spacer?
odłożony , ech

ewcia , mimi czasem wcale nie śpi , taki z niego typ dziecka
także Tyc i tak jest jak dla mnie śpiochem :-D

batonik, mój nie powtarza mają na to czas...
ale jest gaduła , po swojemu cały czas nawija, także myślę że ok ;-)

i to blania mówi więcej niż mój :tak:

spotkanko się szykuje?
fajowo..
miłych wrażeń

u nas pogoda brzydka niestety...
może jutro wyjdzie słońce

Hej :-)
Batonik-Szymek też dużo nie mówi,ale już się można z nim porozumieć
Klaudia-no widzisz jak się zawalczy to się da no nie?:-)

U nas też pogoda do bani,ja chcę słonko...
Dziewczyny udanego spotkania życzę.
Już mam obiadek ugotowany,po południu zebranie w szkole u dzieci,wybieramy patrona.

hej dziewczyny widzę , że się dzieje na forum , ja co prawda nie udzielam się za bardzo -czas mi na to nie pozwala niestety ,ale lubię popatrzeć na galeryjkę ze zdjęciami , poczytac porady i wypróbowywać wasze różne przepisy , jeśli chodzi o dzielenie się opiniami na różne tematy a priorytetowym jest tu temat naszych słodkich pociech , wolę porozmawiać na te tamaty z mężem , w końcu to nasze dziecko i powinniśmy wiedzieć , co ma być dla niego najlepsze , ne zawsze to się udaję , ale jesteśmy rodzicami po raz pierwszy , i głownie jest to metoda prób i błędów:D. Każdy z nas ma jakieś problemy , to z mężem , to z dzieckiem , z rodziną itd.itp. Moim zdaniem , nie powinniśmy przenosić złych emocji na forum , ponieważ niepotrzebnie psuje to atmosferę , która swojego czasu była całkiem miła:))))) pozdrawiam serdecznie mamusie i dzidziusie:D P.S Mam nadzieję , że nie oberwie mi się za zabranie głosu:D :*

Nikola z fasolką wszystko (odpukać) dobrze, na usg prenatalnym i tydzień później potwierdzono na usg u mojego ginka stwierdzono, że Miśkowi szykuje się braciszek:-) Co prawda ja cichutko miałam nadzieję na małą Marysię, ale przecież najważniejsze, aby dzieciątko było zdrowe:-)
Trochę moje zdrowie szwankuje, bo od wczoraj biorę duomax na zapalenie oskrzeli, no i musiałam zwiększyć dawkę inhalatorów na astmę (dzisiaj dzwoniłam do mojego pulmonologa czy powinnam to zrobić, bo tak mi zaleciła lekarka rodzinna i on stwierdził, że mam zwiększyć). Mam tylko nadzieję, że to w żaden sposób nie wpłynie na maleństwo.
Misiek to mały brój, tylko taki z tych aniołkowatych;-) broi a przy tym tak ładnie patrzy tymi swoimi błękitnymi oczętami, że trudno się gniewać. Ale pełno go wszędzie i czasami to aż mi brakuje sił przy nim;-) Ciekawe jak dam radę przy dwójce urwisów:-) Jak zgram zdjęcia z aparatu to wstawię kilka jego aktualnych fotek.

Klaudia no widzisz, wizyta załatwiona to teraz będziesz spokojniejsza:-)

A ja wczoraj po poście Batonika odnośnie mówienia szkrabów poszperałam w necie i znalazłam kilka informacji. Otóż dziecko nawet do 3 lat ma prawo nie używać słów zrozumiałych, najważniejsze jest to, ze rozumie co się do niego mówi, wykonuje polecenia i jest w stanie porozumieć się ze swoimi rodzicami. No i oczywiście ważne jest, aby do dziecka nie mówić zdrobniale, ale poprawnym językiem (na szczęście my od samego początku nie pozwalamy nikomu mówić do Miśka takim dziwnym pseudo dziecinnym językiem). Nawet kiedy on mówi "memem" to ja zawsze mówię do niego "chcesz jeść", jak młody mówi "pep" to ja powtarzam za nim poprawnie "chleb" itd.

Tysia, dobrze piszesz, już po temacie ale mam nadzieję, że takich sytuacji nie będzie już
musimy chociaż próbować być dla siebie mili :-)
Trójkołowy rowerek Alexis żaba
dostaliśmy taki rowerek (idento )używany od kuzynki, nie muszę kupować ...
wystarczy dokupić ze 3 śrubki

gdynianka racja co do tego mówienia dzieci:tak:
znam takie co w wieku 4 lata ledwo co mówiły

uciekam robić obiad

reklama
ooo rowerki na Tapecie.. my własnie tez planujemy kupic dla Kuby rowerek.. bo Tomek juz ma biegówke.. i pewnie niechetnie bedzie sie dzielic planujemy kupic taki Rowerek biegowy ROWER JEŹDZIK 2w1 LA COSA (2178288668) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

klaudia--- my mamy podobny do waszego.. ale u nas jakos sie nie sprawdział przy Tomku.. Kuba troszke w tamtym roku na nim siedział.. ogolnie najlepiej sprawdziły sie przyciski i melodyjka :) ale fajny w sumie na wypad do parku.. bo dziecko nie ucieka:D

Do góry