reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Batonik - spacerek z Wami - zawsze :-) a Maryś w porządku, łobuz się robi :tak:

Jak byłyśmy dziś na spacerze też pomyślałam o rękawiczkach dla Małej. Miała lodowate łapki, przykryłam ją kocykiem i schowałam rączki pod kocyk ale i tak wyciągała je na wierzch. Trzeba chyba zakupić co by cieplutko miała. My dzis tylko 30 min spacerowałyśmy.

reklama
Klara dziś na spacerze miała ciepłe rączki, ale kupiłam jej rękawiczki i jak będą łapki zimne, to założę, ale powiem szczerze, że nie wiem czy córcia ich nie ściągnie :p są na sznurkach, to przynajmniej nie zgubi :)

milusio :)

... no my chyba też z 30 min bo jeszcze dodatkowo wiało takim lodowatym powietrzem, że nawet ja pomyślałam o rękawiczkach dla siebie ;)

... czytałam ostatnio o nocnikowych podbojach Waszych pociech i zakupiliśmy dla Blanki nocniczek i co ... i od poniedziałku codziennie robi ładną kupkę na nocniczek :) (ehhh dumna przez DUŻE D) :)

Pytam tak o te rękawiczki bo nie wiem czy gdybym nie założyła dziecku to by nie pomyśleli że wariatka bo szczerze mówiąc nie widziałam jeszcze dzieciaczków w rękawiczkach na łapkach ;/

ogólnie to powiem Wam, że Blance chyba wygodniej na nocniczku, bo do pampersa na siedząco jak robiła to czasem 4x dziennie po małym bobku (sorki za szczegóły ;/) a na nocnik to takieeeeee kupki że jestem w szoku ;)

ale pierwsze nocknikowanie wyglądało tak
Obraz 199.jpg

Ostatnia edycja:
Klara też tak miała, że się męczyła z robieniem do pieluchy i dlatego wymyśliłam nocnik. To było jak miała 5 miesięcy i umiała już dobrze siedzieć. Szkoda, że idzie zima, bo z sikaniem też by się nauczyła, ale jak jest naubierana, to nie chcę jej męczyć i co chwila rozbierać i wysadzać. Zaczniemy na wiosnę odpieluchowywanie.

fakt ja nawet nie sądziłam, że tak załapie od razu, ale widocznie jej tak lepiej, może z sikaniem nie będzie już tak ciężko ;) choć na razie nie myślałam o "odpieluchowywaniu" ;)

... a kupujecie dla Bąbli na zimę śpiworki do wózków ???

Ostatnia edycja:
Cóż za radosne wieści :) Gdynianka - moje najgorętsze gratulacje!!!
Jejku - normalnie mi się płakać chce. Ja chce mojego dzidziusia.... Buuuuu.... Jak to by było pięknie znów nosić w sobie i to oczekiwanie, i ta radość gdy pierwszy raz się dotknie, zobaczy. I takie malunieństwo....
Idę stąd bo mi się w głowie poprzewraca ;)

reklama
Do góry